Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 грудня 2019, 04:45
30865
52

МИХАЙЛИЧЕНКО: «Не варто перебільшувати роль Циганкова в Динамо»

Головний тренер київського «Динамо» клубу - про перемогу над «Десною»

| Оновлено 16 грудня 2019, 04:45
30865
52
МИХАЙЛИЧЕНКО: «Не варто перебільшувати роль Циганкова в Динамо»
ФК Динамо Київ. Олексій Михайличенко
Головний тренер київського «Динамо» Олексій Михайличенко провів прес-конференцію після матчу 18-го туру УПЛ з чернігівською «Десною» (1:0).
 
- Перші враження від матчу з «Десною» - це стадіон. Тут ніби нічого з 80-х років не змінилося: ні роздягальні, ні атмосфера. Дякую за повернення в юність.
 
Що стосується гри, то в ній нічого непередбачуваного не було. «Десна» в цьому сезоні показує якісну гру, і за правом займає те місце в турнірній таблиці, на якому вона зараз перебуває. Ми пам'ятали результат матчу з «Десною» в Києві, і розуміли, що після поєдинку з «Лугано» нам доведеться провести дуже важкий матч, адже часу на відновлення у нас практично не було.
 
Вдячний хлопцям за те, що вони проявили характер, спортивну злість і зробили на полі все, щоб здобути результат. Гра була непростою, але мені здається, що у багатьох моментах нам просто не вистачило підготовки та швидкості. Проте швидкість є, коли є сили, а в цьому плані ми були обмежені. Дуже важливо те, що хлопці зробили все, щоб добитися результату.
 
- Прокоментуйте заміни в сьогоднішньому матчі.
- Дві заміни сьогодні були вимушеними. Буяльський і Попов попросили заміни, тому що отримали травми. Це природньо, адже вони грають у напруженому ритмі, а людські сили обмежені. Що стосується Соля, то ми розуміли, що «Десна» намагатиметься робити навалу на наші ворота, проводити атаки. Тому вирішили, що Вербич, який має хорошу швидкість, може бути креативнішим у контратаках.
 
- Наскільки серйозне ушкодження у Попова? І в якому стані Бєсєдін, який не поїхав до Чернігова?
- На жаль, у Бєсєдіна травма дуже неприємна. Йому доведеться тижні три проходити медичне відновлення. У Артема пошкодження бокової зв’язки коліна.
 
Стосовно Попова я поки не можу відповісти на ваше запитання, діагноз мають поставити лікарі. Його непокоїть гомілкостоп.
 
- Наскільки ключовою на сьогоднішній день є роль Циганкова в «Динамо»? Коли Віктор забиває - команда виграє, коли не забиває - втрачає очки…
- Думаю, не потрібно перебільшувати роль Циганкова. Для мене найголовніше, щоб забивала та вигравала команда. Сьогодні великий обсяг роботи виконали всі футболісти. Вони дістали з себе все, що мають зараз психологічно та фізично - і це заслуговує величезної поваги.
 
- Чи плануєте ви давати шанс Солю в майбутньому, враховуючи критику, яку отримав Бєсєдін після матчу з «Лугано»?
- Заміну Соля я вже пояснив. А що стосується Бєсєдіна, то у кожного футболіста бувають невдалі ігри. На жаль, помиляються ті, хто намагається щось зробити. Можливо, це була не найкраща для нього гра, але він старався та мав моменти - і це найголовніше. А щодо результату не втрачають своєї актуальності слова Лобановського: «Рахунок залишається, а гра забувається». Гра з «Лугано» була проведена на дуже хорошому рівні, і якби результат був іншим, усі футболісти отримали б масу дифірамбів. До того ж, це була не просто гра групового етапу Ліги Європи, а підсумкова гра, тому це збільшило негатив разів у десять.
 
- Кого зі складу «Десни» ви могли б виділити?
- Мені здається, «Десна» сильна своїми командними діями і в атаці, і в обороні. Мабуть, сьогодні «Десна» трохи втратила, тому що не грав Артем Фаворов. Але, перш за все, я б виділив командну роботу «Десни».
 
- Чи плануєте ви підсилення у зимове міжсезоння, і якщо так, то на яких позиціях?
- Звісно, ми будемо намагатися підсилити команду. Якщо вдасться придбати одного-двох гравців, було б непогано. Конкуренція завжди дає позитивний результат у будь-якому колективі. А позиції я озвучувати не буду, тому що це не зовсім коректно щодо тих гравців, які зараз є в команді.
 
- Олексію Олександровичу, ви очолили «Динамо» чотири місяці назад. Можете підвести підсумки, що вдалося реалізувати, а що - ні? Над якими компонентами плануєте працювати на зборах?
- Деякі аспекти вдалися, деякі - не дуже. У «Динамо» був дуже напружений графік, у нас було три відрізки часу, коли ми грали по сім ігор за три тижні. До того ж, команду покидали збірники, в тому числі тому не було можливості провести фундаментальну роботу.
 
Вдячний хлопцям за те, що вони змогли сприйняти певні нововведення та постаратися їх реалізовувати. Деякі ігри вдавалися, а в мінус собі я б поставив останній домашній матч із «Зорею», якщо брати футбольну складову, а не кінцевий результат. Результат поєдинку з «Лугано» мені збентежив, але якби була можливість повернутися в минуле і щось змінити в плані на матч, я б нічого змінювати не став - саму гру ми провели на хорошому рівні.
 
Оцініть матеріал
(89)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 52
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
turist86
"Игра с «Лугано» была проведена на очень хорошем уровне.
Результат меня обескуражил, но если бы была возможность вернуться в прошлое и что-то изменить в плане на матч, я бы ничего менять не стал".
Санитаров, срочно
vovakotik
Я бі нічого змінювати не став...
Вважаю це ключові слова. Звісно, навіщо щось змінювати коли все добре.
Не думаю що результативність зміниться, тут консерватизм майже религійний. Цитати Лобановського, впертість, відсутніть інновацій та креативу.
Лоьановський був за освітою інженером і завжди розвивався він до речі Xg користувався коли ще такого терміну не було. Чомучь конспекти вчать, а свої мізки не включають.
Молоді в Динамо так само багато як в 90-х, а результата немає, гриинемує, Фірмового стилю немає...
Футбол йде вперед а Михайличенко зупинився в кінці 90-х, початок 2000 - х.
Прикро... Іноді сумно і в серці біль від гри Динамо.
Argon
Михайличенко, не варто перебільшувати свою роль в Динамо»
Kevko
Сравните интервью Михайличенко с интервью, к примеру, Скрипника. Совершенно разный уровень мышления и профессионализма
spaceDJ
Семь игр за три недели! Как же тогда клубы АПЛ выдерживают свой график?
kvlad200760
А что касается Беседина, то у каждого футболиста бывают неудачные игры. - я би дуже хотів аби мені назвали вдалі ігри Беседіна в цьому чемпіонаті!!! Не матчі де він забивав а саме вдалі ігри!!!
Maradona
МИХАЙЛИЧЕНКО: «Не варто перебільшувати роль Циганкова в Динамо, та не варто недооцінювати мою роль в Динамо»
AndyDRUID
Зато твою роль в Динамо явно важко переоцінити
SPb
.....саму игру мы провели на хорошем уровне .......Вопрос- уровень первой лиги?Господин Михайлеченко что Вы употребляете?Мы что разные игры смотрим? Зачем делать то что не умеешь?Пора уже прекратить издеваться над болельщиками.
Kevko
Как то непрофессионально выглядят по крайней мере два высказывания Михайличенко:
1. О "хорошем уровне" игры команды с "Лугано".
2. О том, что "ребята сильно устали и сложно восстанавливались" к этой игре. (И это применительно: к УПЛ, где очень низкая интенсивность в играх; к молодым 20-летним парням)
digsum
Первые впечатления от матча с «Десной» - это стадион. Здесь будто ничего с 80-х годов не изменилось: ни раздевалки, ни атмосфера. Спасибо за возвращение в юность
kerch30
«Не нужно преувеличивать роль Цыганкова в Динамо» - в Зарю в оренду отдайте
MaxUa
Я так понимаю Соль уверенно заменил Беседина - точно также промазал из выгодной позиции. Значит ценный кадр, нужно дальше наигрывать.
Оборона как и прежде феерит, так что сухая победа в большей степени заслуга Бущана.
Trollface
Цыганков беги, иначе сгниешь в болоте.
Cassini
Тупое и унылое интервью со сторомодным не интересным и банальным физруком.
Леонід Леонідович
СКАЗОЧНЫЙ ДОЛБАЁБ!
UKRAINE FAN
Правильно главная звезда в динамо это тренер Михо . Вот кого сложно переоценить!
honschar76
Гнать лесика нафиг надо!!