Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 грудня 2019, 08:49
4154
14

Маріуполь вирвав перемогу над Олімпіком і завершив рік у верхній шістці

Перша перемога команди Олександра Бабича за останні шість поєдинків

| Оновлено 15 грудня 2019, 08:49
4154
14
Маріуполь вирвав перемогу над Олімпіком і завершив рік у верхній шістці
ФК Маріуполь
Програму суботньої частини в рамках вісімнадцятого туру Української Прем'єр-ліги завершувало протистояння на полі стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського в столиці України. Крім цієї почесної місії, донецький «Олімпік» і «Маріуполь» також отримали можливість у харизматичному Донбаському дербі завершити непростий для обох команд 2019-й рік.
 
Підопічні Олександра Бабича починали поточний розіграш національної першості як один з представників нашої країни на єврокубковій арені, проте в протистояннях з нідерландським «АЗ Алкмаар» швидко розпрощалися з міжнародними мріями. Це завдало серйозний удар по психологічному стану приазовців, що відразу спричинило за собою кризу в ігровому плані. Кращий місяць «Маріуполя» в першій половині сезону – жовтень. Саме за ці 31 календарні дні команда з берегів Азовського моря зуміла як просунутися далі по сітці національного Кубка, так і серйозно поліпшити свої позиції в УПЛ. Однак біла смуга знову змінилася на чорну, і до звітного матчу колектив Бабича підійшов з відсутністю перемог у п'яти зустрічах поспіль.
 
У «Олімпіка» все проходило як раз-таки навпаки. Донеччани змінили тренера під час цього сезону, а прихід Вісенте Гомеса став нібито поворотним моментом для результатів клубу. «Олімпійцям» нарешті вдалося витягувати максимум з футболу, який вони демонстрували, що відразу ж знайшло відображення в турнірній таблиці. Перед початком 18-го туру донеччани вже не були в числі претендентів на те, аби зайняти останній рядок, як це було в великий період поточної першості. Навпаки, «Олімпік» уже хотів і, головне, міг опинитися у верхній шістці команд, куди пряму дорогу відкрив конкурентам Ковалевський «Колос», поступившись ФК «Львів» в результативному протистоянні (2:3) за кілька годин до початку гри на стадіоні «Динамо».
 
Розмірений початок поєдинку було буквально підірвано несподіваним ударом з дальньої дистанції від Мишньова. Дмитро зловив м'яча на ногу, запустивши його з пристойною силою за навісною траєкторією, однак футбольний снаряд в останній момент не захотів закручуватися в лівий верхній кут воріт Кринського, у підсумку зустрівшись зі штангою. Не стало для голкіпера донеччан проблемою і відбиття удару головою від Федорчука, добре що розвиток ситуації відбувалося ще на вході в штрафну господарів. Ще раз голкіпер «Маріуполя» понервував у ситуації, коли навіс з правого флангу Топалов завершив ударом головою паралельно лінії воріт.
 
«Олімпік» своєю відповіддю був досить лаконічним, і лише удар в один дотик від Тейшейри після передачі з лівого флангу від Політило змусив Гальчука діставати м'яч з правого кута власних воріт. Скромно, але цілком зрозуміло – донеччани вирішили максимум загрози володінням опонента сконцентрувати в другій половині поєдинку. Господарям не вартувало великих зусиль провести гольову атаку вже на 49-й хвилині поєдинку. Шахаб був відправлений у ривок до чужих воріт передачею на хід з центру поля у виконанні Кравчука. Форварду нарешті вдалося не потрапити в положення «поза грою» на підступах до чужого штрафного, і він на радощах спокійно увігнав м'яч у правий нижній кут з рикошетом від штанги.
 
Варто було тільки підопічним Вісенте Гомеса взяти гру під свій контроль, як у хід зустрічі вирішив втрутитися головний арбітр. Олександр Омельченко зовсім заплутався при призначенні пенальті за фол з боку Кринського проти Мишньова на лівому фланзі штрафного господарів. Арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку, але при цьому, увага, потягнувся до кишені за попередженням гравцеві «Маріуполя». Питання «Що?!» було на думці у багатьох, але за допомогою підказок помічників, Омельченко виніс остаточний вердикт – пенальті залишається в силі. Хоча варто відзначити, що Мишньов падав ще до того, як був збитий Кринським, проте в цьому не було ніякої потреби, адже вже через мить голкіпер просто в'їхав в ноги гравцеві суперників. Чурко реалізував одинадцятиметровий бездоганним ударом в лівий нижній кут.
 
Психологічний надлом у команди Гомеса стався, гру вже було вкрай важко утримати в своїх руках. Тим паче, що у «Маріуполя» практично відразу виник ще один гольовий момент, однак Кринський не пропустив м'яч за лінію воріт після удару головою зі смертельно близької відстані від Бикова. І все ж, «фантазери» не змогли втримати нічийний рахунок. Горбунов видав сольний прохід уздовж лицьової на лівому фланзі, після чого прострілив в ноги Іллі Путрі, який нещодавно вийшов на заміну, після удару якого м'яч опинився в ближньому куті воріт донеччан – 1:2 – «Маріуполь» привітав себе з прийдешніми святами позицією у верхній половині турнірної таблиці.
 
Першим матчем у рамках Української Прем'єр-ліги в 2020-му році для «Олімпіка» стане домашня зустріч з ФК «Львів», а «Маріуполю» належить справжній шлях «з місця в кар'єр» у вигляді гри перед рідною публікою проти луганської «Зорі».

Українська Прем’єр ліга18-й тур.

Олімпік – Маріуполь – 1:2

 Шахаб, 49 – Чурко, 53 (пен.), Путря, 89

 Кринський, 54, Кліменчук, 69 – Федорчук, 2, Яворський, 12, Чурко, 79, Чех, 90

Олімпік: Кринський – Кліменчук, Лукьянчук, Гришко, Ксьонз – Політило, Цимбалюк, Кравчук (Фабіньо, 90+1) – Балашов, Тейшейра (Є. Пасіч, 66) – Шахаб (Джеффрі, 87).

Маріуполь: Гальчук – Биков, Яворський (Чоботенко, 77), Дава, Полегенько – Федорчук, Чех – Горбунов, Мишньов, Чурко (Кащук, 90+2) – Топалов (Путря, 87).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

Удари (у площину): 5 (2) – 6 (3)
Кутові: 1 – 3
Оффсайди: 3 – 3

ОЛІМПІК-МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C
 

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вячеслав Самойлов
Марик с победой.
ПС. Желаю им на Новый Год получить "в подарок" наконец-то нападающего (под 2-й этап чемпионата). А то играть с одним пенсионером Фоминым - это жесть...
ПС. В ЛЕ же играть с таким составом нападения - самоубийство (что и было доказано последними сезонами, когда Марик пробивался в ЛЕ). Там просто нет на его уровне участия клубов, которых можно обыгрывать БЕЗ нападающих и без приличной "скамейки" запасных.
Volk
А можно сделать верхняя пятёрка и остальные? Жаль, что Ворскла сдулась, так 6-ка была бы хорошо укомплектована
MaxUa
Ну что ж. Чудес не произошло. Мариуполь вошел в топ-6. Игра была равна при небольшом перевесе Олимпика по голевым моментам.
solart1964
Матч не смотрел, но судя по видеоотчету, в первом тайме у Олимпика первый и единственный момент был на 28 минуте. У Марика же штуки четыре было, как минимум и инициативой они владели. Во втором чуть подравнялись, но я бы не сказал, что Олимпик играл лучше и был достоин победить. На сет пенки - судья явно заметил, что рисовать начал раньше игрок, но боковой что-то подсказал. По повтору видно, что если бы не начал раньше падать, то вратарь снес бы его все-равно. ТАк что придуманным пенальти назвать сложно.
Sheva19
Да в Шахте вроде нет Нападающего для Аренды то если только Дентиньо в аренду отправить так от Фомина и то больше пользы
Dirkochelo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил