Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 грудня 2019, 19:43
2507
0

Олімпік - Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Як щодо місця у верхній шістці «під новорічну ялинку»?

| Оновлено 14 грудня 2019, 19:43
2507
0
Олімпік - Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олімпік
Досить привабливою афішею одного з поєдинків вісімнадцятого туру збирається завершити 2019-й рік Українська Прем'єр-ліга. Донбаське дербі відбудеться на полі столичного стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського у суботній вечір. Особливий шарм майбутнього протистояння донецького «Олімпіка» та «Маріуполя» забезпечуватимуть ще свіжі спогади колективу Вісенте Гомеса від поразки у Кубку України, а також безкомпромісна конкуренція на «вході» до верхньої половини турнірної таблиці.
 
Після приходу іспанського фахівця на посаду головного тренера донеччан, команду просто не впізнати. Переможний хід «Олімпіка» у національній першості змогли зупинити лише наші загальновизнані гранди – сусіди по місту в особі донецького «Шахтаря» (0:3), а також віце-чемпіон країни, київське «Динамо» (1:3). До цих невдач олімпійці майстерно розправлялися з прямими конкурентами у боротьбі за непотрапляння до зони вильоту, що стало ключовим фактором для просування команди вгору по турнірних сходах.
 
Відстань між «Маріуполем» та «Олімпіком» перед очним протистоянням в один набраний бал легко може зумовити принциповість факту досягнення результату командами. Колективу Олександра Бабича варто насторожитися, адже, на відміну від приазовців, «олімпійці» не втрачали набраний хід і не змінювали модель гри в матчах проти «Шахтаря» і «Динамо», тому можуть сконцентрувати всі результати виконаної за короткий проміжок часу роботи саме на останній поєдинок у році, що минає. А ось чи буде готовий до цього «Маріуполь», чий виступ в минулому турі проти ФК «Львів» (0:0) піддався жорсткій критиці з різних боків? Чотири поєдинки без перемог на полі суперників за майбутньою зустріччю можуть дещо підштовхнути в сторону можливої відповіді.
 
Допомогти своїм партнерам за командою в цьому поєдинку з боку «Маріуполя» через дискваліфікацію не зможуть відразу два виконавця, які належать до числа основного складу – В'ячеслав Танковський (пряма червона картка в грі проти ФК Львів) та Ігор Тищенко («зайве» попередження в матчі проти все тих же «золотих левів»). У донецького «Олімпіка» немає причин перед грою з приазовцями хвилюватися щодо дисциплінарних покарань.
 
Майбутній поєдинок було довірено судити арбітрові зі Слов'янська, Олександру Омельченку. Це буде його перша зустріч в його кар'єрі в УПЛ, у якій беруть участь «Олімпік» або «Маріуполь». У цьому сезоні «елітної» української першості на його рахунку вже три зустрічі, а також дві гри за участю харківського «Металіста 1925» у рамках Першої ліги. Арбітру Омельченку властива стримана манера суддівства, однак середній показник жовтих карток рідко є нижчим за чотири на обидві команди. Тенденція останніх ігор під його наглядом – призначення пенальті. Подібне спостерігалося в двох з трьох попередніх випадків.

Орієнтовні склади:

«Олімпік»: Кринський – Снурніцин, Лукьянчук, Грішко, Ксьонз – Завійский, Цимбалюк, Кравчук – Тейшейра, Балашов – Шахаб.

«Маріуполь»: Гальчук – Чоботенко, Биков, Яворський – Федорчук – Горбунов, Чех, Мишньов, Кірюханцев – Вакула, Чурко.

14 грудня, субота

«Олімпік» — «Маріуполь»
Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ОЛІМПІК - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.