Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 грудня 2019, 20:36
11537
1

Коммі та Лопес посперечаються за право боксувати з Ломою. Бій буде крутий

Лев Кравців розбирається з майбутніми суперниками Ломаченка

| Оновлено 14 грудня 2019, 20:36
11537
1
Коммі та Лопес посперечаються за право боксувати з Ломою. Бій буде крутий
Boxing Scene

Теофімо Лопес і Річард Коммі проведуть поєдинок за титул IBF в легкій вазі. Цього поясу бракує Василю Ломаченку для того, щоб вважатися абсолютним чемпіоном світу. Схоже, переможець стане наступним суперником українця. Вася не дає шансів американцеві, а ми намагаємося зрозуміти, чиї шанси вище.

Як Лопес отримав титульний бій так рано?

Вже давно в професійному боксі для того, щоб дістатися до титульного шансу, не треба тільки перемагати найсильніших. Можна навіть битися з досить посередніми боксерами, але мати за плечима хорошого промоутера і довгий язик.

Саме так діяв Теофімо. Багато розмов, обіцянок, нокаутів і викликів. Вони з батьком встигли образити і викликати Ломаченка на бій стільки разів, що з'являлися в медіа-просторі набагато більше, ніж чемпіон. У результаті, через чотирнадцять поєдинків Лопес битиметься за титул. Чи заслужено?

Ну ось, приміром, поєдинок за пояс Теофімо отримав, перемігши японця Масаоши Накатані. Величезного, в'язкого, незручного, але далекого від топ-кондицій і рівня боксу суперника. Лопес сам визнав, що в поєдинку виглядав жахливо. Він не зміг зрубити суперника, пропускав надто багато назустріч і був найгіршою версією самого себе за усю свою професійну кар'єру.

П'ять суперників американця до бою за титул: Масаоши Накатані (перемога за очками), Едіс Татлі (перемога нокаутом), Дієго Магдалено (перемога нокаутом), Мейсон Менард (перемога нокаутом) і Вільям Сільва (перемога технічним нокаутом). Кого з них ви б поставили в топ-5 легкого дивізіону? Отож. Але він битиметься за титул, причому шанси на перемогу розцінюються, як досить високі.

Не применшуватимемо заслуг Лопеса. Він, дійсно, непоганий боксер. З ударом, з хорошим таймінгом, серйозними, як для легковаговика, габаритами і непоганою базою. Але головна його фішка - в медійности. В тому, що Top Rank крутить хлопця, як майбутню зірку. В тому, що Боб Арум хоче вийти з абсолютним чемпіоном у цій категорії майже із стовідсотковою вірогідністю.

А хто такий Коммі?

Річард в профі з 2011 року. 2016-й був найважчим роком в кар'єрі: він програвав двічі поспіль. Спочатку ганець програв хорошому боксерові Роберту Істеру, потім поступився міцному Денису Шафікову. Жодного разу в кар'єрі Коммі не програвав достроково, а ті дві поразки - розділеним рішенням суддів.

Instagram. Василь Ломаченко і Річард Коммі

Після того Річард тільки вигравав, причому, в основному, достроково. Його відсоток дострокових перемог - вищий за 80% і зараз, схоже, наступив пік кар'єри для Коммі.

Останні п'ять поєдинків ганця: Хеді Слімани (перемога за очками), Алехандро Луна (перемога технічним нокаутом), Йардлей Круз (перемога технічним нокаутом), Іса Чанієв (перемога технічним нокаутом) і Раймундо Бельтран (перемога нокаутом). Чи напрошується те ж питання, що і у Лопеса? Мабуть, так. Але, на відміну від Теофімо, що виступає всього 3 роки, у Коммі набагато більше досвіду, він явно на піку форми і добився титулу, ставши обов'язковим претендентом і вигравши трофей.

Так хто є фаворитом?

Василь Ломаченко, який чекає на переможця, ставить на Коммі. Він не вірить, що у Теофімо є шанси, і ставить на брутальний нокаут від Річарда. При тому, українець хотів би перемоги Лопеса, щоб зустрітися з ним особисто і запитати за усі сказані слова.

Букмекери ж вірять у перемогу Лопеса: на нього дають коефіцієнт 1.40, на Коммі - 2.80. Це прекрасно показує все. Коммі навряд чи віддадуть перемогу за очками у близькому поєдинку - він хоч і чемпіон, але не головна фігура в цьому бою.

Глядачі хочуть бачити поєдинок Ломаченко - Лопес, промоутери хочуть бачити поєдинок Ломаченко - Лопес, Боб Арум у передчутті бою його бійців за усі титули в одній категорії. Ніде тут Річард не фігурує. Інше питання, чи витримають голови хлопців удари кожного?

У обох відсоток перемог близько 80% - у Коммі трохи вище, у Лопеса трохи нижче. Обоє великі, як для легковаговиків: зріст по 173 сантиметри і розмах рук - 180 сантиметрів у Річарда і 174 сантиметри у Теофімо. Великі, сильні боксери, з ударом. Жоден не програвав достроково, але не сказати, щоб у обох із захистом було все супер. Нокаут дуже вірогідний, а ось у виконанні кого - питання.

Boxing Scene. Річард Коммі і Теофімо Лопес

У цьому його основна проблема. Теофімо красиво вирубав суперників, крутив сальто на рингу і був яскравим, але опоненти були, відверто, так собі. У нього не було реальної перевірки, а поєдинок, в якому японець не став падати і почав відповідати, закінчився для американця тьмяною перемогою. За великим рахунком, цей чемпіонський бій - перша серйозна перевірка для нього.

Переможець точно відразу вийде на Лому?

Василь чекає на останній пояс. Йому треба пройти одного з двох гігантів, забрати червоний пояс з буквами IBF і все - він абсолютний чемпіон світу. Але проблема в часі. У Ломаченка буде занадто великий простій між боями - майже вісім місяців у кращому випадку.

Можливо, відбудеться проміжний поєдинок, але кандидатів не так багато. Проти посередніх боксерів виходити не хочеться, а у боях з серйозними суперниками не хочеться ризикувати. Не тому що українець не впорається, а тому що є ризик отримати травму і затягнути справу з об'єднанням ще на рік.

Що вибере команда українця: чекати або битися в проміжку, залежить від результату бою Коммі - Лопес. Якщо все закінчитися швидко, можна буде домовлятися про об'єднання на більш ранній стадії. Якщо ж ні, можливо, Вася полетить в Австралію бити непереможеного проспекта, який погрожувати відібрати у нього пояси.

Але усе це - ворожіння на кавовій гущі. Зараз важливо дочекатися підсумків одного з головних поєдинків у легкій вазі в 2019-му році. Схоже, бій буде крутий.

P.S. Бій Коммі - Лопес відбудеться в ніч з 14 на 15 грудня в Нью-Йорку.

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elblanko
Комми и Лопес поспорят за право...
-------------
... відхватити від лома.