Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 грудня 2019, 21:03
64197
37

Шахтарю треба продавати Тайсона зимою. Далі буде тільки гірше

Оглядач Sport.ua впевнений, що «Шахтарю» і Тайсону потрібно розійтися

| Оновлено 13 грудня 2019, 21:03
64197
37
Шахтарю треба продавати Тайсона зимою. Далі буде тільки гірше
ФК Шахтар. Тайсон

Вчора, після заочної перепалки Степаненка і Тайсона, в бразильській пресі з'явилася інформація про те, що «Шахтар» готовий продати бразильця взимку за 20-25 мільйонів євро. Наші джерела також підтверджують, що в клубі вирішили позбутися непокірного бразильця.

Бомба розірвалася не зараз, а минулого літа. Точніше, під час останнього за ліком трансферного вікна. Капітан «Шахтаря» Тайсон дійсно був одним з трансферних пріоритетів італійських «Роми» і «Мілана». І дійсно ці клуби пропонували непогані гроші за один з найбільш ліквідних «товарів» чемпіона України. Бразильський ветеран, який вірою і правдою служив «гірникам», дуже хотів піти. Тим більше - до майже «свого» тренера - Паулу Фонсеки, який очолює зараз «Рому». Але влітку керівництво «Шахтаря» порахувало, що відпускати Тайсона передчасно. З іншого боку, клуб міг почути стогони свого капітана і знайти компроміс лише в такий спосіб: повісивши на свого провідного гравця відповідний ярлик (30 мільйонів євро). Італійці визнали таку ціну занадто завищеною. Напевно, так і було насправді. Але в зв'язку з цим обов'язково потрібно зрозуміти і «Шахтар». Донеччани бачили в 31-річному півзахиснику не тільки лідера команди, а й ключового, стрижневого виконавця, без якого доведеться важко і на внутрішній арені, і тим більше на міжнародній.

В результаті Тайсон залишився. Він, звісно, побушував на славу, особливо в соцмережах, але з закриттям трансферного вікна повинен був заспокоїтися. Так і здалося на перший погляд. У всякому разі, Тайсон продовжував грати в структурних побудовах «Шахтаря» ключову роль. Навіть в програному матчі першого туру ЛЧ проти «МанСіті» це було видно. А особливо - в практично програному, але потім виграному завдяки Тайсону видовищному матчі проти «Зорі».

Але бажання піти Тайсона не покинуло. Як нам вдалося дізнатися з власних джерел в клубі, бразилець продовжив спілкуватися зі своїм колишнім тренером, який нині очолює «Рому». І той продовжував його спокушати руїнами Колізею і принадами серії А. Десь в середині жовтня Тайсон як справжній капітан і лідер «Шахтаря» закінчився. Він вже не викладався на всі «сто двадцять», як раніше. Це було помітно навіть візуально. Пазл почався складатися в єдину картину перед/після виїзного матчу Ліги чемпіонів з «МанСіті». Тайсон раптом різко не полетів до Англії. Через невідоме нездужання, отримане на тренуванні перед вильотом. Подейкують, що пошкодження у бразильця дійсно було, але воно не мало настільки загрозливого характеру. Він міг би летіти. Точніше, він повинен був летіти, щоб хоча б морально підтримати команду. Але не захотів.

А далі трапився пріснопам'ятний расистський скандал, одним з головних фігурантів якого (в сенсі постраждалим) був наш герой. Після матчу «Шахтар» - «Динамо» Тайсон остаточно вирішив гострити лижі. І навіть емоційний спіч головного тренера збірної України Андрія Шевченка на врученні нагороди найкращому футболісту сезону, що минає (ним виявився якраз Тайсон) не переконав бразильця. Більш того, в матчі проти «Олімпіка» він отримав, як здалося, навмисну ​​жовту картку (за відкидання м'яча), яка для нього стала четвертою. Через ці «пустощі» Тайсон пропустить останню гру року - проти «Зорі» і відбуде на Батьківщину відпочивати раніше за встановлений термін.

Що ж стосується останнього матчу, в якому Тайсон зіграв за «Шахтар» - проти «Аталанти», то він теж не вийшов для капітана блискучим. Все-таки надій на його майстерність і швидкість було більше, ніж вихлопу ...

ФК Шахтар. Тайсон

Після гри з «Аталантою» вибухнуло знову. Тарас Степаненко, не називаючи прізвищ, дорікнув «комусь» в тому, що «ми отримуємо жовті картки за те, що деякі відкидають м'ячі, вибивають, а потім не їдуть на важливий матч з «Зорею». Це питання поваги до команди, до клубу і вболівальникам. Я вважаю, це неправильно». Якби Тарас це сказав зопалу в інтерв'ю якомусь сайту, можна було б подумати, що хлопець просто розлютився. Накипіло. Але ні, це його одкровення вийшло якраз на офіційному сайті «Шахтаря». А там, як ми всі знаємо, випадковостей не може бути апріорі.

Тайсон парирував - як і раніше, за допомогою свого Інстаграму. Мовляв, мене ви критикувати можете, але у самих теж помилок купа...

Тобто, таку ось «колоду» в оці приховати не вийшло. Ситуація в команді частково вийшла з-під контролю. Більш того, на Тайсона серйозно ополчилися практично всі гравці першої команди. Причому, що показово, не тільки українці, а й бразильці. Їхні претензії - суто професійні. Мовляв, якщо ти не хочеш грати, то не грай, а просто номер відбувати на полі не потрібно. Конфліктом назвати цю ситуацію навряд чи можна, та й не потрібно, але вона порядком отруює мікроклімат в команді. Луїш Каштру вважав за краще залишатися над сутичкою: він начебто як зайняв нейтральну позицію: з одного боку, намагається критикувати Тайсона за той проступок з «зайвим» попередженням, а з іншого змушений ставити капітана в основу, оскільки він все ще є вагомим аргументом.

Ситуація може розрулитися вже нинішньою зимою. Керівництво «Шахтаря» вже охололо до своєї головної на даний момент зірки. Якщо по Тайсону надійде конкретна пропозиція, «Шахтар» готовий її розглянути. І не тільки розглянути, а й шукати компроміс. Причому мова вже не йде про суму в 30 мільйонів: нібито донеччани можуть піти на поступки потенційним покупцям і відпустити «відірваний шмат».

Напевно, якщо ця історія буде розвиватися саме за таким - швидкоплинним трансферним сценарієм, від цього виграють обидві сторони. Але перш за все - клуб. Так, Тайсон ще зовсім недавно був головним елементом «Шахтаря». Але роки та норов бразильця беруть своє. Кращим він вже не буде. А тільки гіршим. Тому краще відпустити, ніж мучитися. Тим більше, що є дійсно молода і талановита зміна - Тете, Манор, Антоніо. Та й Коваленко, може, по-справжньому нарешті розкриється.

Так що якщо Тайсон вирішив піти, нехай іде. Переживемо. Краще менше, але краще. Тим більше, що вже не менше.

Сергій ЛІНЧАК

Оцініть матеріал
(154)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 0
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 9
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Евгений Семыкин
Как по мне - прекрасная и исчерпывающая статься... В мире не так много примеров где человек портящий раздевалку остаётся в команде, а случаев где милионники сидят в запасе или в дубле всё больше и больше. Продавать однозначно, предложения будут. Спасибо ему прежде всего за "Ван Бастена" и период Металлиста, спасибо что не дал просесть Шахте после ухода Тейшейр и иже с ним. Да и отпустить с миром )
Vbolivalnyk-Peter
Тайсона потрібно продавати в "пакеті" з Дентіньойо! Акція 2 совоненависники за ціною одного та ще й знижка в 5 лямів...
iskender
Статья хорошая. Кроме строчки "Да и Коваленко, может, по-настоящему наконец раскроется." Это конечно ерунда.
Владимир Владимиров
В Поражении от Аталанты вина на 100% тренера. Эта игра на ничью давала не только дальнейший выход но и 2 млн евро. После получения предупреждения Додо его нужно было сразу же заменить на Бондаря. Тактика игры первого тайма не принесла успех. Быстрого гола забить не удалось. После первого тайма изменить тактику игры и играть от обороны заменив Коваленко на защитника, а Патрик на место Коваленко и таким образом 5 защитников 1 опорник , 3 полузащитника и 1 нападающий. Видно было, что Аталанта в пике своей игры. Далее при необходимости поменять Патрика на еще одного защитника. Играть от обороны на быстрых контратаках. Тете менять нельзя было, т.к. Марлоса видно не было. Тете хоть атаки проводил по флангу а Марлоса и видно не было. Ничья дала бы выход и деньги не хорошие. Тренер все проиграл. Он знал что чемпионат в Италии на пике, а в Украине на финише. Вот такие выводы. Дальше ничего положительного ожидать не приходиться.
INMSpace
В игре с Аталантой было заметно, что назад возвращался пешком, и на его фланге двое итальянцев рвали одинокого Исмаили.
Kevko
1. Шахтер не очень хорошо оценил, недостаточно прочувствовал ситуацию с Тайсоном летом. Тогда его нужно было продавать.
2. Теперь от Тайсона нужно уже просто побыстрее избавляться. Его стоимость будет меньше "летней", но продать можно. Важно еще, чтобы "звезда" не сильно выделывалася при определении нового клуба и условий личного контракта.
Barilko
Имея дело с бразильцами, надо целый ряд оговорок пятым шрифтом в правом нижнем углу 41 страницы контракта добавлять. Подписывают контракты, бабки получают, а потом начинается... Захотел уйти срач в команде устроил. В Париже такая пидовка никак пмс не могла приструнить.
Артем Демидов
Он уже старый...он столько не стоит, да никто его за такую цену не купит. Его цена в базарный день максимум 10 млн.
vitek-kherson
Я думаю пора заканчивать в сущности с доминированием в клубе бразил.... А то распоясались, слишком вольготно себя чувствуют
Vbolivalnyk-Peter
З дисципліною у кротів при Каштру повна печалька настала. Саме через відсутність дисципліни та нормального мікроклімату в середні команди Шахтар "проспав" ЛЧ. І найяскравіше це було помітно в останньому матчі проти Аталанти.
lenares85
Сначала писал что в дубль, а подумал человек и так для украинского футбола много сделал , хочет поиграть в конце карьеры в Европе , зачем мешать и другим бразильцам будет пример хорошый что не держут сильно.
UKRAINE FAN
Уходили и более серьезные игроки . Пережили! Переживем и уход Тайсона!
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vadym Trykoz
Если будет на него спрос и за нормальную цену - 25-30 миллионов , то скатертью дорожка! Тайсон был хорошим игроком, принес много пользы команде, до сих пор один из лучших игроков на поле, но весьма скандальная личность ! Да и на его позицию найдутся люди, благо на сегодня выбор есть - Коноплянка, Соломон, Тете. Да и Шахта всегда работает на опережение. Уйдет Тайсон - его заменит Конопа (опытом) или Соломон (техникой) и тут же Шахта подпишет очередного бразильского вундеркинда!!
totolink
Не соглашусь! Тайсон с Аталантой бежал! И сделал несколько контратак, но вот с передачей у него не получалось, как собственно и в чемпионате Украины. Быть может всё же с мастерством испытывает проблемы. А то что продавать его пора, это точно!
Vbolivalnyk-Peter
А взагалі цікаво, що ж такого відбулося після гри з Аталантою у роздягальні гірників, що Стьопу понесло... І дивно чому мовчить підгавкувало Тайсона Дентіньойо?
Вячеслав Иванов
Та продайте эту обезьяну.Играть по настроению,зачем это надо?Пока деньги нормальные дают,если это не фейк конечно.
Pomisyachnyy Roman
Согласен. В цене упал. Но это никого не колышит. Делает всё чтоб продали. Иметь такого игрока в капитанах, ошибка( огромная) клуба. Он просто показал своё отношение к клубу. Капитан- просто агония, спасти имя клуба. Гнать его на йух.
Dirkochelo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MaxUa
Это что ж получается, Тайсона таким образом можно рассматривать в качестве гипотетического крайнего за невыход в 1/8? Ведь из написанного следует, что все четыре месяца он выступает в качестве некоего провоцирующего фактора разлада в коллективе. Причем, как утверждается, отношения пошли вразнос аккурат в середине октября - этот момент подчеркнут особо. А значит конфликтная ситуация назрела еще до проведения 2-х матчей с Загребом и Аталантой дома. Если в команде гипотетический разлад, значит это неминуемо отражается на эффективности. Вот и пожалуйста - 2 ничьи с хорватами и поражение дома. Но что, неужели можно всерьез думать, что один человек мог настолько взбаламутить весь коллектив? Есть ведь похожий пример Неймара, который этим летом конкретно пошумел, и всем известные проблемы в раздевалке ПСЖ. Тем не менее французы спокойно выходят с первого места, опередив Реал, а Неймар может и хочет уйти в свою любимую Барсу, но тем не менее играет в основе и забивает голы.