Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Бельгія
| Оновлено 13 грудня 2019, 03:58
3454
2

Олександрія завершила єврокубковий сезон поразкою від Гента

Роман Безус відзначився двома гольовими передачами

| Оновлено 13 грудня 2019, 03:58
3454
2
Олександрія завершила єврокубковий сезон поразкою від Гента
Матч останнього туру в групі I Ліги Європи мало що значив у турнірному плані. «Гент» у разі перемоги гарантував собі перше місце, а для «Олександрії» навіть виграш міг все одно залишити команду Володимира Шарана на останньому місці. Були, зрозуміло, і інші варіанти, але факт залишається фактом: поєдинок мав значення з точки зору коефіцієнтів, але на продовження боротьби у весняній частині турніру ніяк не впливав.
 
Однак Йесс Торуп, наставник бельгійської команди, вирішив віддати належне українському футболу. Він виставив в основі всіх наших співвітчизників, які перебувають на контракті в клубі. Таким чином, на поле стадіону «Геламко Арена» в єврокубковому матчі вийшли відразу 13 українців: 10 в складі гостей (крім латиша Каспарса Дубри), а також Ігор Пластун, Роман Безус та Роман Яремчук в формі «Гента».
 
І, зрозуміло, легіонери постаралися виправдати довіру тренера. Безус вже до 16-ї хвилини відзначився двома результативними передачами! Обидві він віддав на Депуатра, який оформив дубль.



Хоча слід зазначити, що «Олександрія» не здалася ні після першого, ні після другого пропущеного м'яча. Гості атакували, але не так небезпечно, як «Гент». Гра взагалі була схожа на контрольний поєдинок - без центру поля, з великою кількістю атак. Досить сказати, що першу картку арбітр дістав тільки на 70-й хвилині: команди грали в своє задоволення, не дивлячись на результат.
 
І це зіграло злий жарт з господарями. Другий тайм вони почали пасивно. Зате «Олександрія» понеслася вперед і незабаром забила: Мірошниченко підключився до атаки і потужним ударом в дотик відправив м'яч у кут - 2:1! І тут же Безбородько зрівняв рахунок - на жаль, з офсайду. Тому арбітр справедливо не зарахував взяття воріт. Проте, другий тайм слід занести в актив команді Шарана. 52:48% за володінням м'ячем, 8:2 за кутовими, 7:4 за ударами. Так, зрозуміло, все це на тлі команди, яка забезпечила собі результат і грала по результату. Але бійцівські якості «Олександрії» заслуговують як мінімум поваги.
 
Оскільки в паралельній зустрічі «Вольфсбург» мінімально обіграв «Сент-Етьєн», турнірне становище в групі не змінилося. «Гент» фінішував першим, «Олександрія» залишилася на четвертому місці. Але 3 зароблених очки - це, мабуть, непоганий результат для першого єврокубкового сезону команди. Поставимо «Олександрії» впевнену «четвірку» з надією на майбутні успіхи в Європі!
 
Ліга Європи. Група I. 6-й тур.
 
«Гент» - «Олександрія» – 2:1

 Лоран Депуатр (7; 16) - Денис Мірошниченко (54).

 Алессіо Кастро-Монтес (70), Свен Кумс (90 + 1) - Кирило Ковалець (79).
 
«Гент»: Томас Камінські - Нана аквасе Асаре, Мікаель Лустіг, Ігор Пластун, Алессіо Кастро-Монтес - Свен Кумс, Вадис Оджіджа-Офое, Роман Безус (Жан-Люк Домпу, 80), Еліша Овусу - Роман Яремчук (Георгій Чакветадзе, 73), Лоран Депуатр (Георгій Квілітая, 90 + 3).
 
«Олександрія»: Юрій Паньків - Валерій Лучкевич, Каспарс Дубра, Павло Пашаєв, Денис Мірошниченко, Владислав Бабогло - Андрій Запорожан (Олексій Довгий, 46), Максим Третьяков (Максим Задерака, 79), Дмитро Гречишкін, Кирило Ковалець - Денис Безбородько (Жоау Тейшейра, 86).
 
Стадіон: «Геламко Арена» (Гент, Бельгія).
 
Арбітр: Раду Петреску (Бухарест, Румунія).
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Konstantin Osipenko
Ребята, спасибо за евросезон! На вас приятно было смотреть! Уверен, вас бы да в группу с командами из Дании, Швеции и Швейцарии, первое место было бы досрочно! Но надеюсь, что поднабрались опыта, ждем в следующем сезоне выхода из группы (а вот Лиги Европы или Чемпионов, уже зависит от вас).СПАСИБО, что не дали четвергу быть унылым от игры не понятно кого!
Tkach008
Надеемся, что и в чемпионате будет подобная игра, тогда точно будет Лига Европы в следующем году!!!