Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 13 грудня 2019, 12:20
27750
28

Швейцарські ЗМІ: «Динамо в занепаді. У команди немає інстинкту вбивці»

Sport.ua представляє огляд швейцарської преси після нічиєї «Динамо» з «Лугано» в Лізі Європи (1:1)

| Оновлено 13 грудня 2019, 12:20
27750
28
Швейцарські ЗМІ: «Динамо в занепаді. У команди немає інстинкту вбивці»
ФК Динамо Київ. Артем Бєсєдін
В четвер, 12-го грудня, київське «Динамо» вдома зіграло внічию зі швейцарським «Лугано» (1:1) і вилетіло з подальшого розіграшу Ліги Європи. Втім, «Лугано» в плей-оф турніру теж не пробився, посівши останнє місце в групі В.
 
Населення Лугано складає всього близько 63-х тисяч чоловік. Але швейцарські ЗМІ не залишили без уваги поєдинок «Динамо» з «Лугано».
 
 
«Тічинці (Тічино — італомовний кантон на півдні Швейцарії, куди входить місто Лугано — прим. ред.) прощаються з єврокубками, зігравши внічию з київським «Динамо», — йдеться у заголовку газети Neue Zürcher Zeitung, яка видається німецькою мовою.
 
«Всього декількох секунд не вистачило «Лугано», щоб здобути свою першу перемогу в останньому матчі групового етапу Ліги Європи. До останніх хвилин гри команда Мауріціо Якобаччі захищала рахунок 1:0 на свою користь. «Лугано» грав з великою самовіддачею і ще більшою вдачею, але потім Віктор Циганков забезпечив гідний рахунок для господарів поля.
 
Свій гол «Лугано» забив незадовго до перерви, коли вперше взяв на себе ініціативу в цій європейській кампанії. Удар Марко Араторе був першим і єдиним ударом гостей до перерви, воротар київської команди Георгій Бущан не зміг його парирувати. Українці втратили десятки хороших можливостей для взяття воріт, часто діючи зовсім ніяково», — розповідає про матч Neue Zürcher Zeitung.

«Знущальне прощання для «Лугано», — говорить заголовок газети Corriere del Ticino, яка видається італійською мовою.
 
«Бьянконері» зіграли 1:1 з київським «Динамо» і позбулися преміальних УЄФА за перемогу: в останньому матчі групового етапу Ліги Європи команда Якобаччі заробила «всього» €190 тисяч.
 
Київське «Динамо» забило на останніх секундах поєдинку, зробивши рахунок 1:1, чим позбавило «Лугано» преміальних у розмірі €570 тисяч, передбачених УЄФА для клубів за перемогу у межах групового етапу Ліги Європи. «Бьянконері» довелося задовольнятися лише €190 тисячами, які дають за нічию. Шкода, правда. Тічинці заслуговували більшого.
 
«Бьянконері» провели енергійний і цілеспрямований перший тайм, не демонструючи зайвого страху. «Динамо» могло забити парочку голів (один забило, але — офсайд), але на полі не було видно різниці між бюджетами клубів. У деяких відрізках гості перевершували «Динамо», особливо тоді, коли набралися достатньо сміливості після перших хвилин матчу. В кінці першого тайму «Лугано» забив. Дальмонте зробив прохід по правому флангу і навісив на Араторе, який ударом головою вразив ворота. Свист з трибун НСК «Олімпійський» явно адресувався господарям.
 
Але в другому таймі динамівці все-таки добилися нічиєї. Оборона «бьянконері» страждала, хоч і намагалася триматися з гідністю. Якобаччі вибрав оборонну тактику, спочатку посиливши півзахист за допомогою Вечеі, а потім випустив захисника Маріча. Українці взяли гостей в облогу, хоча з плином часу інтенсивність їх атак зменшувалася. Але на останніх секундах Циганков все-таки домігся свого», — шкодує про втрачену фінансову вигоду «Лугано» Corriere del Ticino. Мовляв, біда не в тому, що упустили перемогу на останніх секундах, а в тому, що не заробили на цьому €570 тисяч! Справжні швейцарці...
 
 
«Зачарована Ліга Європи, «Лугано» дотягнув до 94-ї хвилини», — говорить заголовок італомовного видання LaRegione Ticino.
 
«У Києві «бьянконері» забили наприкінці першого тайму зусиллями Араторе, але не змогли витримати постійного тиску українців.
 
«Лугано» не вистачило півхвилини, щоб здобути свою першу перемогу в Лізі Європи. Циганков забив за 30 секунд до фінального свистка. Мрія про повернення з Києва з трьома очками залишилася мрією. Як і гордість від можливої ​​перемоги над великим (хоча і тому, що зараз знаходиться у занепаді) європейським клубом. І, головне, можливість поповнити клубну казну на €570 тисяч. Таким чином, «бьянконері» завершили свої виступи на останньому місці в групі В, яка виявилася надзвичайно збалансованою. З іншого боку, нічиєї не вистачило київському «Динамо», щоб продовжити виступи в Лізі Європи. В 1/16 фіналу турніру вийшли «Копенгаген» і «Мальме».
 
Команда Якобаччі зіграла в стилі героїв «Форту Аламо» (американський фільм про героїчну оборону Аламо, який вийшов в 2004-му році — прим. ред.). Фактично, «Динамо» тримало гостей в постійній облозі протягом усього матчу. Але у «Динамо» немає «інстинкту вбивці», який часто має вирішальне значення в матчах європейського рівня. Команда Олексія Михайличенка створила величезну кількість гольових моментів. Колосальних моментів, розміром з піраміду. І всі вони розбивалися або о недосвідченість атакуючих гравців (на 31-й хвилині Бєсєдін не зміг забити з двох метрів), або о хорошу гру голкіпера «Лугано» Да Кости, який тримав ворота своєї команди у недоторканності аж до 94-ї хвилини.

У першому таймі команда Якобаччі знайшла можливість взяти на себе ініціативу. Навіс Дальмонте був блискуче реалізований Араторе. Нещасний Бущан тільки один раз за гру торкнувся м'яча — коли витягав його зі своїх воріт.
 
Якщо в першому таймі тиск «Динамо» було сильним, у другому він став задушливим. Завдяки «Лугано», який не міг контролювати м'яч, щоб хоч якось збити темп господарів, які всіляко розстрілювали Да Косту. І, якщо чесно, вони, безумовно, заслуговували нічиєї.
 
«Лугано» повертається з Києва з гірким присмаком, але також з усвідомленням того, що команда провела цінний матч з точки зору характеру. Робота Якобаччі приносить плоди. Команда сподівається, що позитивно зможе завершити першу частину непростого сезону, якщо в неділю добуде позитивний результат в поєдинку з «Янг Бойз», — пише LaRegione Ticino.
 
 
Після 17-ти зіграних турів «Лугано» посідає 6-е місце в чемпіонаті Швейцарії з футболу, маючи в активі 20 очок за різниці забитих і пропущених м'ячів 18-19. У «Янг Бойз», який знаходиться на першому місці, 37 очок. Всього у вищій лізі Швейцарії виступають 10 клубів.
 
Варто відзначити, що сайти багатьох великих швейцарських газет фактично проігнорували матч «Лугано». Зокрема, мова йде про німецькомовні і франкомовні видання, що зосередили всю увагу на поєдинку «Рейнджерс» — «Янг Бойз» (1:1).
 
Михайло ШАПОВАЛОВ
 
Фото ФК «Динамо» Київ

 

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначилася перша опонентка Світоліної на супертурнірі в Мадриді
Теніс | 24 квітня 2024, 15:49 1
Визначилася перша опонентка Світоліної на супертурнірі в Мадриді

На Еліну очікує непростий іспит проти найкращої іспанської тенісистки у рейтингу WTA

Вулвз – Борнмут –0:1. Гол захисника з українським корінням скасували. Відео
Футбол | 25 квітня 2024, 02:30 0
Вулвз – Борнмут –0:1. Гол захисника з українським корінням скасували. Відео

Дивіться відеоогляд перенесеного матчу 29 туру АПЛ

Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pmelnik7788
Показать бы эту статейку Суркисне.
name_footbol
Де Пена и Родригаеша не трогать.
Слабое звено это Буяльский, Гармаш, Сидорчук - на эту линию надо толковых ребят, которые умеют играть с мячом. Костолом может быть каждый, а игроком это линии нужно уметь!
Я бы отдал их Заре на перевоспитание, а из Зари Леднева
Мирослав Пецух
После вчерашней игры вообще можна списывать динамо со счетов грозных команд.Прав был Сабо когда писал,что динамо сейчас никто не боится.Вчера и я убедился что динамо больше нет...Это не команда Лобановского а черт знает что такое.Беседина срочно надо гнать из команды да их всех нужно убирать,я думаю что весной многих (мастеров )мы сдыхаемся.А еще было бы красиво если бы Суркис продал этих калек.Я уже ему говорю большое спасибо!!!У меня все...
pl2012ua
что плохого, что присутствует сожаление о незаработанных клубом сотен тысяч евро в случае победы? В цивилизованных странах привыкли жить по доходам. Это не Украина, где олигархи обкрадывают людей и недра страны и бесконтрольно разбрасывают деньги на свои игрушки.
Ptiza
Самое печальное во всём этом это то что Суркису пох на всё его больше казино заботит
Юра Вареник
Швейцарские СМИ: "Динамо в упадке."
Да ладно Вам. Сурок казал что его все устраивает , а Михо вообще никуда идти не собирается.
Ruud
нет инстинкат убийцы? а зачем он нужен, если есть отличный инстинкт поговорить на камеру, это же куда лучше, мы ведь все супер мега звезды....а реклама, дело прибыльное...
IronValdemar
Команди взагалі немає, як такої. Набір гравців.
APOCALYPSE
Игроки слабые у Динамо! Тут никакой тренер ничего не сделает, если игроки по своим свойствам не способны играть хорошо в силу физиологической ограниченности. У Динамо нападение и защита очень слабые! Голы постоянно пропускают и не могут забить! в таком случае не тренера надо менять, а игроков! Динамо нужно усиливать линии нападения и защиты! Играют на поле игроки, а тренирует только и тактику ставит, а если игроки не могут ничего сделать против аутсайдеров, то проблема в игроках слабых. Если Динамо не купит защитников и нападающих нормальных, то хоть Гвардиолу им дай в тренеры, но лучше они играть не смогут! Динамо должно избавиться от балласта и купить нормальных игроков!
slo_nik2008
Надеюсь Десна обыграет этих убогих миллионеров (нечего им делать в еврокубках,пусть сначала команду построят и опыта наберутся)
APOCALYPSE
Бущан тоже сказал, что Динамо не хватает хороших игроков!
APOCALYPSE
К сожалению нужно признать, что у Динамо слабые игроки! Нужно продать: Беседина, Кадара, Кендзеру, Соля, Родригеса, Гармаша, Сидорчука, Де Пену, Шабанова, Караваева. Потому что эти игроки откровенно слабые! Динамо нужно усиливаться и купить по настоящему хороших защитников и нужно купить хороших нападающих потому что с этих нападающих, что есть - каши не сваришь! Динамо много пропускает и Динамо мало забивает. Для экспертов это было очевидно давно, а сейчас это видно даже не вооруженным глазом!