Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 грудня 2019, 07:12
39107
13

Італійські ЗМІ: «Арбітр пробачив Мур'єля, у Гомеса не було офсайду»

Sport.ua представляє огляд італійської преси після поразки «Шахтаря» від «Аталанти» в ЛЧ (0:3)

| Оновлено 12 грудня 2019, 07:12
39107
13
Італійські ЗМІ: «Арбітр пробачив Мур'єля, у Гомеса не було офсайду»
La Gazzetta dello Sport
У середу, 11-го грудня, донецький «Шахтар» вдома розгромно поступився «Аталанті» (0:3) і не зміг вийти в плей-оф Ліги чемпіонів. Навесні донецька команда виступить в Лізі Європи, «Аталанта» ж продовжити свій шлях в ЛЧ.
 
Італійські ЗМІ не могли залишити без уваги успіх «Аталанти», яка програла перші три матчі у межах групового етапу Ліги чемпіонів, але все ж змогла пробитися до плей-оф.
 
 
«Аталанта» увійшла в історію: вона виграла з рахунком 3:0 в Україні і пробилася в плей-оф Ліги чемпіонів», — говорить заголовок La Gazzetta dello Sport.
 
«Наперекір відсутності Сапати, Ілічича і Толої, наперекір усім прогнозам. Після трьох поразок в перших трьох іграх «Аталанта» вийшла в плей-оф Ліги чемпіонів, кваліфікувавшись туди єдино можливим способом — перемогою. Важливою перемогою, справжнім спортивним дивом, безперечною перемогою команди, яка ніколи на здається і не перестає дивувати. 500 італійських уболівальників співали на стадіоні, де «Аталанта» обіграла «Шахтар» з рахунком 3:0 завдяки трьом м'ячам у другому таймі. Вона використовувала кожну створену можливість за другі 45 хвилин.
 
Гасперіні не здивував зі складом. Колишній гравець «Шахтаря» Руслан Маліновський залишився на лавці запасних у якості секретної зброї. Каштру ж обрав Тете замість Марлоса. «Шахтар» використовував схему 4-1-4-1.
 
«Аталанті» вистачило чверті години, щоб створити три небезпечних моменти. Спочатку Ісмаїлі втратив м'яч, але комбінація Гомеса, Мур'єля і Пашалича не увінчалася точним ударом. Дві хвилини потому забивати міг Мур'єль, але арбітр зафіксував офсайд. На 14-й хвилині Кривцов втратив м'яч, але захист заблокував удар Гомеса. «Аталанта» могла покарати «Шахтар» за його помилки. Команда Каштру забила на 15-й хвилині, але гол був відмінений через офсайд Тете. Бразилець — квінтесенція цього «Шахтаря», який спалахує отруйним коктейлем з техніки і швидкості. Це можна було побачити на 37-й хвилині, коли Тайсон віддав на Тете, а той навісив на Мораеса, і тільки чудо у виконанні воротаря Голліні не дало відбутися голу.

Другий тайм, як і перший, розпочався з атак «Аталанти». Мур'єль зі штрафного відправив м'яч над поперечиною. Кілька хвилин потому Мур'єль, який вже мав попередження, явним фолом зупинив Додо, але арбітр пробачив його і не показав другу жовту картку. На 16-й хвилині другого тайму Гасперіні випустив на поле Маліновського. «Аталанта» ризикувала і все-таки забила зусиллями Кастаня на 68-й хвилині. Цьому передувала довга консультація з VAR на предмет офсайду у Гомеса, якого не було. «Манчестер Сіті» впевнено вів у рахунку в Загребі, і «Шахтар» був зобов'язаний відіграватися. Гасперіні пожертвував Мур'єлем, випустивши на поле 21-річного захисника Ібаньєса, який в поточному сезоні ще не провів жодної хвилини (!) За «Аталанту». Оборонна лінія гостей складалася з п'яти чоловік із Маліновським позаду Гомеса, який грав центрального форварда.
 
Додо допоміг «Аталанті», залишивши «Шахтар» вдесятьох на останні 15 хвилин гри. На 80-й хвилині після штрафного Маліновського з кута поля Пашалич зробив рахунок 2:0. «Шахтар» не здавався, постріл Ісмаїлі влучив в поперечину, Голліні дивом врятував після удару Алана Патріка. Але помилка Степаненка призвела до голу Госенса. 3:0, які пахнуть тріумфом», — пише про матч La Gazzetta dello Sport.
 
 
«Аталанта» в історії: клуб в плей-оф Ліги чемпіонів!», — вторить La Gazzetta dello Sport заголовок видання Corriere dello Sport, яке видається з 1924-го року
 
«Нерадзуррі» перемогли в Україні завдяки голам Кастаня, Пашалича і Госенса в другому таймі, вигравши історичну путівку в плей-оф. Команда Луїша Каштру залишилася вдесятьох і вилетіла в Лігу Європи.
 
Команда Гасперіні набрала 7 очок і виконала свій обов'язок, подарувавши незабутній вечір жителям Бергамо. З перших хвилин «Аталанта» виглядала гранично зосередженою, команда знайшла правильний підхід і грала на перемогу. Клуб з Бергамо ризикував своєю обороною, але голи Кастаня, Пашалича і Госенса принесли фанатам велику радість.
 
«Аталанта» відмінно почала матч в Харкові, створюючи моменти з перших хвилин. Вже на п'ятій хвилині після помилки Ісмаїлі Гомес віддав на Мур'єля, той продовжив на Пашалича, але у останнього не вийшло завдати проблем Пятову. На 8-й хвилині Кастань знайшов Мур'єля в центрі, але удар останнього був неточним. Міг забити Мур'єль і після помилки центрального захисника «Шахтаря» Сергія Кривцова, але удар був блокований.

Перша відповідь «Шахтаря» відбулася на 14-й хвилині. Коваленко відправив м'яч у ворота, але помічник арбітра просигналізував про офсайд у Тете, який починав атаку. Рахунок залишився 0:0. «Аталанта» продовжила тиснути, але в другій половині першого тайму українці пристосувалися до манери команди Гасперіні. На 36-й хвилині лише диво-сейв Голліні врятував італійську команду після удару головою у виконанні Мораеса.
 
Другий тайм «Аталанта» також почала дуже сильно, особливо активні були Мур'єль і Джімсіті. «Аталанта» намагалася домогтися переваги, «Шахтар» чекав можливості втекти в контратаку. На 60-й хвилині замість Тете на поле вийшов Марлос. У «Аталанти» Маліновський замінив Масьєлло.
 
На 66-й хвилині «Аталанті» вдалося вийти вперед зусиллями Кастаньо, якому допомогли Гомес і Мур'єль. Гасперіні посилив захист, випустивши Ібаньєса замість Мур'єля. Тете (насправді, був вилучений Додо, але в оригіналі саме так — прим. ред.) отримав червону картку за удар ліктем Фройлера. Потім Маліновський подав зі штрафного, а Пашалич виявився першим на м'ячі, зробивши рахунок 2:0. «Шахтар» міг скоротити розрив, але м'яч після удару Ісмаїлі влучив у поперечину. А на 94-й хвилині Госенс ​​скористався сенсаційною помилкою Степаненка і зробив рахунок 3:0 на користь своєї команди. «Аталанта» — серед 16-ти кращих команд в Європі», — розповідає про матч Corriere dello Sport.
 
 
«Шахтар» — «Аталанта» — 0:3: сон «нерадзуррі» — вихід в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів», — не соромиться у висловлюваннях Tuttosport.
 
«Богиня» (прізвисько «Аталанти» — прим. ред.) в Україні перемагає завдяки голам Кастаня, Пашалича і Госенса, завойовуючи історичне місце в числі 16 найкращих команд Європи. Господарі закінчують матч удесятьох і задовольняються Лігою Європи.
 
Гвардіола простягнув «Аталанті» руку допомоги — його «Манчестер Сіті» переміг загребське «Динамо», незважаючи на те, що «городяни» вже вийшли в плей-оф з першого місця в групі С. Це дозволило «Аталанті» посісти друге місце з 7-ма очками в активі, а жителям Бергамо провести незабутню ніч.
 
«Аталанта» добре почала матч, у неї було кілька відмінних можливостей. Українці відповіли на 14-й хвилині, Коваленко зумів пробити Голліні, але помічник судді зафіксував офсайд у Тете, не зарахувавши гол. На 36-й хвилині диво у виконанні Голліні допомогло уникнути голу після удару Мораеса головою. Перший тайм завершився з рахунком 0:0.
 
 
Другий тайм «Аталанта» розпочала ще краще. «Шахтар» намагався зіграти на контратаках, але «Аталанта» їх успішно стримувала, чекаючи свого шансу. На 60-й хвилині Марлос замінив Тете, а Маліновський вийшов замість Масьєлло з прицілом на рішучий наступ. Заміна гостей окупилася відразу: на 66-й хвилині Кастань зробив рахунок 1:0. «Шахтар» намагався уникнути вильоту, але тепер вже «нерадзуррі» ловили «гірників» на контратаках. Господарі залишилися вдесятьох після видалення Тете (і знову в оригіналі саме так! — прим. ред.) За удар Фройлера. «Аталанта» використала перевагу, зробивши рахунок 2:0: Пашалич дотягнувся до м'яча після передачі Маліновського. Ісмаїлі пробив в поперечину, а на 94-й хвилині Госенс ​​скористався явною помилкою Степаненка і зробив рахунок 3:0 на користь своєї команди», — підбиває підсумки поєдинку Tuttosport.

Італійські видання в один голос говорять про історичне досягнення «Аталанти», практично не зупиняючись на суперечливих суддівських моментах і мало коментуючи гру «Шахтаря». Втім, переможців, як відомо, не судять.
 
Михайло ШАПОВАЛОВ
 
Фото ФК «Шахтар»
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті анонсував кабмек Куртуа і розповів, у якій грі він може зіграти
Футбол | 25 квітня 2024, 13:49 0
Анчелотті анонсував кабмек Куртуа і розповів, у якій грі він може зіграти

Бельгійський воротар може скоро повернутися на поле

Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів
Футбол | 25 квітня 2024, 11:44 7
Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів

Екс-форвард «Динамо» та «Шахтаря» не планує залишатися у Бразилії

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pike1
короче вывод один, игрокам Шахтера во время игры нужно было молчать, а не лезть к судье спорить в каждом моменте, не лезли бы и Муриэль бы получил вторую ЖК, а так судья принципиально ее не показал, чтобы со стороны это не выглядело как будто он повелся на уговоры шахты
Denmark1107
Шахтар мав найжалюгідніший вигляд з усіх попередніх сезонів у цій ЛЧ. Ну, хіба що, ще той сезон, тоді ще при Луческу, - призабув сезон, - в одній групі з Порту, АПОЕЛем і ленінобадським гря3ьпромом.
Дякувати, що хоч в ЛЄ продовжать.
Slevin
Шахтёр, Аталанта и Динамо Загреб - команды примерно одного уровня, и выйти могла любая
По игре с Аталантой - игра была примерно равная. Да, надо было забивать, чтобы выходить наверняка, но то что аталанта должна была оставаться 10-м - это файк.
А будь они 10-м - то я бы дал процентов 80% что Шахтёр бы удержал как минимум ничью.
Так что матч сделал арбитр, то что пожалел игрока.
vitaha33
Зватить нити, просто кротофанам треба стати мужиками і визнати, що шахта - це дно, яка не вийшла із самої слабої групи лч, в 4 матчах диво відскакуючи. Тобто шахта насправді в жодному матчі не награла на перемогу, навіть із Загребом, відскочивши 2 рази. Це ВАШ РІВЕНЬ, як і рівень Динамо, яке влітає Мальме. З цим треба нарешті змиритись і відкинути думки про мегаклюб. Нас возить Загреб і Мальме - і це факт. Єдина світла пляма єврокубкової осені - Олександрія, якій не хватило досвіду і хорошого форварда, але показали характер і намагання грати в футбол
MaxUa
Чудо, бесспорная победа, чудо, арбитр простил, офсайда не было, триумф, долг, чудо, удар локтем, чудо.
Тамошняя пресса поступает тупо и примитивно: заливается пафосным песнопением, превознося якобы великолепную игру своей команды, постоянно пишет про чудеса, но при этом полностью игнорирует чудесные решения арбитра, а также допускает ляпы и неточности, которые там, похоже, никого не волнуют, поскольку куда важнее продать впечатление уверенной и однозначной победы, чтобы никто не сомневался. В общем врут и не краснеют. И ведь, что самое интересно, люди, которые все это прочитают, просто поверят на слово. Да, любопытно у них там информация поставлена.
Dozor
Помню как воняли итальяшки и их СМИ когда мы у них выиграли на чемпионате мира U20, про судью про нашу сборную и тд , а сейчас они дружно молчат что судейские решения , про VAR которые вытащили их в плей-офф...
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1961
Копанка пожинает плоды судейства в ЧУКРе. Дальше - еще хуже будет. Трудно перестроиться, когда в Украине судьи делают вид, что НЕ ВИДЯТ твоего хамства и подлости на поле, а в международных матчах за это же (почему то) наказывают. Да и вообще - ТРИЖДЫ отскочить (две НЕЗАСЛУЖЕННЫЕ И СЛУЧАЙНЫЕ ничьи с загребским Динамо и НЕЗАСЛУЖЕННАЯ И СЛУЧАЙНАЯ победа в Бергамо) - пусть спасибо скажут, что в ЛЕ пролезли
Александр Науменко
По качеству игры в этом сезоне Шахтер не заслуживает и выхода в ЛЕ.
Bolshoi
Аталанта играла без трёх игроков основы! И кроты умудрились обосраться против полудубля.
В дне прорыта дыра.