Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 11 грудня 2019, 18:39
6694
1

Шахтар U-19 завершив виступ у Юнацької лізі УЄФА поразкою Аталанті

Помилки у обороні від колектива Фернандо Валенте суперник не збирався прощати

| Оновлено 11 грудня 2019, 18:39
6694
1
Шахтар U-19 завершив виступ у Юнацької лізі УЄФА поразкою Аталанті
ФК Шахтар
На відміну від «дорослої» команди, склад з юнаків віком до 19-и років донецького «Шахтаря» втратив всі шанси на боротьбу за вихід до плей-оф ще задовго до останнього туру групового етапу Юнацької ліги УЄФА. З цієї причини, поєдинок в селищі Високому, що розташоване у Харківській області, проти «Аталанти» з Бергамо для «гірників» не мав абсолютно ніякого турнірного значення.
 
У той же самий час, юна «Богема» все ще не вирішила питання щодо своєї підсумкової позиції в «квартеті». Підопічні Массімо Брамбіллі вже точно змогли б взяти участь у подальшій боротьбі за найпрестижніший європейський клубний трофей у своїй віковій категорії, навіть не дивлячись на результат протистояння на тренувальному полі «Металіст». А ось з якої саме позиції? Очевидно, що італійських представників цікавив лише перший рядок, але для його завоювання необхідна була перемога над донеччанами.
 
Між іншим, вистачило б і нічиєї, але в цьому випадку було б складно пояснити наміри гравців «Аталанти» підійти до чужих воріт на перших хвилинах звітної зустрічі в умовах досить щільного туману. Але як тільки погодні умови трохи покращились, «гірники» зуміли провести досить змістовну чверть години на чужій половині поля, яка, на жаль, закінчилася лише невдалим навісом з правого флангу від Бондаренка, після якого м'яч ледь не опинився у правій «дев'ятці» воріт гостей.
 
Результат цієї зустрічі забезпечили дві результативні помилки гравців «Шахтаря» на своїй половині поля. Варто було Козику трохи забаритися з прийомом відскоку м'яча метрів у тридцяти від воріт Трубіна, як він миттєво був атакований відразу групою опонентів. Сталася очікувана втрата, після якої передачами в один дотик з завершальним пасом Гіслені на хід Пікколі в центр штрафного майданчика, вістря атаки був виведений на ударну позицію. Форвард без проблем звільнився від опіки за рахунок вдалого першого дотику, після чого пробив в лівий нижній кут воріт Трубіна.
 
Вже у другому таймі, Криськів вирішив, що може спокійно обігрувати суперника біля правої межі власного штрафного, проте Гісланді був більш спритним в цій ситуації, а після свого відбору віддав до лицьової для все того ж Пікколі, який знову зумів з легкістю переграти Трубіна. Шкода було голкіпера «Шахтаря», адже в кількох серйозних ситуаціях всередині своєї штрафної до цього він був сильнішим у дуелі з суперниками.
 
«А що ж з відповіддю від« гірників»?» – запитаєте ви. Футболісти Валенте повторювали хід поєдинку другого туру, однак не могли реалізувати моменти для голів, яких було більш ніж достатньо. Один тільки Сікан міг двічі вражати ворота суперників ще після першого пропущеного, однак ні його удар низом з правого флангу штрафного, ні спроба переграти Джельмі вже у воротарському, успіху так і не принесли. Ще один шанс Данило втратив на 34-й хвилині, коли головою відправив м'яча над поперечиною, завершивши таким чином передачу верхом від Драмбаєва з лівого флангу.
 
Зусилль донеччан вистачило лише на зароблений та реалізований пенальті в середині другого тайму. Мудрик звалився на газон біля лівої межі чужого штрафного після фолу у виконанні Бергонци, а Бондаренко познущався над голкіпером «паненкою» по центру воріт. Отриманих емоцій вистачило «гірникам» лише на створення відмінного моменту для Козика, який форвард благополучно зіпсував ударом у захисника з декількох метрів до лінії воріт. Ось і все, юні гравці «Шахтаря» так і не змогли вирвати очки у лідера групи в останньому турі.
 
Турнірний шлях по Юнацькій лізі УЄФА для футболістів донецького «Шахтаря», на жаль, підійшов до кінця. Донеччани зайняли четверту позицію в групі, яку з тринадцятьма набраними очками виграв їх суперник за звітною зустріччю – «Аталанта» з Бергамо.

Юнацька ліга УЕФА. Група С. 6-й тур.

Шахтар U-19 – Аталанта U-19 – 1:2

 Бондаренко, 62 (пен.) – Пікколі, 20, 53

 Сікан, 89

Шахтар U-19: Трубін – Драмбаєв, Якуба, Муравський (Егбуджо, 56), Козик – Криськів, Бондаренко (Рудавський, 89), Гуров (Чирук, 46) – Мудрик (В'юнник, 84), Сікан, Очеретько (Кобилянский, 89).

Аталанта U-19: Джельмі – Броньї, Гейденрейх, Околі, Бергонці – Панада (Фінарді, 77), Гут – Гісланді, Кортіновіс (Мілані, 90), Гіслені (Сідібе, 77) – Пікколі.

Арбітр: Раде Обреновіч (Словенія)

Стадіон: тренувальне поле «Металіст» (с. Високе, Харківська обл.)

Удари (у площину): 10 (7) – 14 (6)
Кутові: 4 – 6
Оффсайди: 0 – 1.

ШАХТАР U-19-АТАЛАНТА U-19. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C
 

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Розпочинається плей-оф Кубка Азії U-23. Хто стане суперником України на ОІ?
Футбол | 25 квітня 2024, 03:45 0
Розпочинається плей-оф Кубка Азії U-23. Хто стане суперником України на ОІ?

Опонентом синьо-жовтих буде команда, яка посяде в Азії третє місце

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nashwill
ну,тепер якби ще й основа так же,то було б норм