Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 12 грудня 2019, 14:06
37080
21

Виграти в два м'ячі! Розклади для Динамо перед вирішальним матчем ЛЄ

При перемозі в один м'яч доведеться дізнаватися результат дербі Великого мосту

| Оновлено 12 грудня 2019, 14:06
37080
21
Виграти в два м'ячі! Розклади для Динамо перед вирішальним матчем ЛЄ
УЄФА
12 грудня в Києві пройде вирішальний матч 6-го туру групи B Ліги Європи, в якому зустрінуться київське «Динамо» і швейцарський «Лугано». Sport.ua вивчає розклади в групі напередодні вирішальних поєдинків.
 
Перші дві команди кожної групи продовжать боротьбу в 1/16 фіналу ЛЄ. Зараз «Копенгаген» має 9 очок, за ним йдуть «Мальме» (8), «Динамо» Київ (6), і всі шанси вже втратив «Лугано» (2). Таким чином, на дві путівки претендують три команди. У 6-му турі кияни приймають швейцарців, а шведська команда відправляється в сусідню Данію (щоб дістатися до Копенгагена, футболістам з Мальме потрібно перетнути всього лише один довгий міст).
 
Незважаючи на заплутаність розкладів, у киян ситуація досить ясна. Вони претендують тільки на друге місце в групі, яке, на щастя, теж є прохідним. Відразу відзначимо: домашня перемога в два м'ячі на 100% принесе «Динамо» путівку в євровесну. При перемозі в один м'яч треба буде дізнатися, як завершилося дербі Великого мосту в Копенгагені, і там можливий неприємний розклад, але ймовірність його невелика. Тепер давайте вивчимо ситуацію докладніше.
 
При рівності очок першим додатковим показником вважаються особисті зустрічі (спочатку очки в іграх між собою, потім – різниця забитих в них м'ячів, наступне – забиті прямому конкуренту м'ячі на чужому полі). Після особистих зустрічей враховується загальна різниця м'ячів, далі – кількість забитих м'ячів у всіх матчах, потім – забитих на виїзді. Може дійти справа до підрахунку кількості перемог у всіх іграх і перемог в гостьових поєдинках. Нарешті, поділ може бути вирішений за дисциплінарними очками (вилучення – 3 штрафних бали, попередження – 1 штрафний бал). Останнім критерієм значиться клубний коефіцієнт УЄФА.
 
Сайт УЄФА обмежився короткими розкладами, але Sport.ua вам все розповість детальніше
 
Отже, легко визначити, що «Динамо» має перевагу над «Мальме» за особистими зустрічами (1:0 вдома, 3:4 в гостях) за рахунок більшої кількості голів, забитих в особистих зустрічах на чужому полі (3 проти 0). А ось у киян з «Копенгагеном» абсолютна рівність в особистих зустрічах (1:1, 1:1), і при поділі цих команд найважливішу роль буде грати загальна різниця м'ячів. Зараз різниця м'ячів у «Динамо»: 6–6 (нульова різниця), а у «Копенгагена»: 5–3 (поки плюс 2, але при поразці погіршиться).
 
Розглянемо три варіанти розвитку подій
 
Варіант 1. «Динамо» перемагає «Лугано» в два м'ячі, гарантуючи собі кращу ніж у датчан різницю м'ячів при розподілі з ними. Це виводить киян в 1/16 фіналу (з другого місця, звичайно ж) з 9-ма очками. Тоді «Копенгаген» і «Мальме» розіграють другу путівку. Данців влаштовує нічия, а шведам потрібна тільки перемога. Якщо нічия, то Київ випереджає «Мальме» за рахунок особистих зустрічей (по 9 очок). А якщо шведи перемагають, то команда Михайличенка вище Копенгагена за рахунок кращої різниці м'ячів (знову по 9 очок).
 
Варіант 2. «Динамо» перемагає «Лугано» в один м'яч (припустимо, що 1:0). Тут починається найцікавіше. Діють всі розклади з варіанту 1, за цікавим винятком. Розглянемо три сценарії.
 
Найреальніший випадок 1. При перемозі «Мальме» в два м'ячі і більше, або ж при перемозі «Копенгагена» або ж при їх мировому результаті вступає в силу сценарій варіанта 1. Кияни займають друге місце, набравши 9 очок, і випереджають одного з конкурентів. Тобто, на 98% навіть перемога в один м'яч виведе українську команду в плей-офф.
 
Малоймовірний випадок 2. Якщо «Мальме» обіграє «Копенгаген» рівно в один гол в дуже результативному поєдинку, наприклад: 4:3 або 5:4 (ймовірність низька, але оцінимо умовно в 1–2%), то українська команда вилітає зі змагань. У киян з датчанами буде однакова різниця м'ячів, але забитих буде менше (Київ: 7–6, Копенгаген 8–7 або 9–8).
 
Малоймовірний випадок 3. Припустимо, «Динамо» перемагає «Лугано» з рахунком 1:0, а «Мальме» в гостях обіграє «Копенгаген» 3:2. Тоді кияни ділять з датчанами друге місце, маючи абсолютно рівні показники! По 9 очок, особисті 1:1 та 1:1, і різниця м'ячів по 7–6. В такому випадку УЄФА явно буде в шоці :-) Жарт, вони все передбачили. Далі вступить в силу рідкісний критерій: голи, забиті на чужому полі. У киян таких 4, а у данців 3, і тоді: «Копенгаген», давай, до побачення.
 
Варіант 3. Найбільш невдалий розклад для українських уболівальників – це нічия або навіть поразка «Динамо». Українська команда набере 6 або 7 очок і займе третє місце. В такому випадку «Копенгаген» і «Мальме» з радістю визначать переможця групи (датчан влаштує нічия), а кияни навесні будуть дивитися єврокубки по телевізору. Сподіваємося, до такого справа не дійде.
 
Резюме. Таким чином, кияни тримають свою долю в своїх руках. Не існує варіанту, при якому датчани і шведи можуть розкатати вигідний для обох команд результат. Для гарантованого вирішення питання виходу в 1/16 фіналу Ліги Європи 12 грудня киянам потрібно обіграти «Лугано» з різницею в два м'ячі.
 
Ліга Європи 2019/20. Група B
 
Турнірна таблиця після 5 турів
 

6-й тур, 12 грудня
 
19:55. «Динамо» (Україна) – «Лугано» (Швейцарія)
19:55. «Копенгаген» (Данія) – «Мальме» (Швеція)
 

Опитування

Голосів 261
Спрогнозуйте результат матчу 6-го туру Ліги Європи між Динамо і Лугано, який пройде 12 грудня в Києві.

Велика перемога Динамо

85 голосів 32.57 %

Мінімальна перемога Динамо

100 голосів 38.31 %

Нічия

37 голосів 14.18 %

Мінімальна перемога Лугано

26 голосів 9.96 %

Велика перемога Лугано

13 голосів 4.98 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Інтер у статусі чемпіона відвантажив 5 м'ячів у ворота Фрозіноне
Футбол | 11 травня 2024, 02:23 0
ВІДЕО. Інтер у статусі чемпіона відвантажив 5 м'ячів у ворота Фрозіноне

У гостей забили: Фраттезі, Арнаутович, Бьюкенен, Лаутаро Мартінес та Тюрам

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
salenco
Для выхода в 1/16 ЛЕ Динамо нужно просто победить. Там нужно будет в два мяча побеждать если Мальмё на выезде выиграет у Копенгагена (4-3), счёт очень редкий, так что не нужно нагнетать по поводу двух мячей
Леонид Шоботенко
Всем надо болеть за украинский клуб,а тому кто болел вчера против Шахтера приложить эмоции в два раза больше
Vlad Rasevski
Будет 3-0
Ukraine_Kiev_Fan
Короче, че мусолить. Давайте завтра посмотрим и все узнаем. надеюсь уже на все: и на удачу и внезапный прорыв атакующих качеств
bonv
Впевненої перемоги Динамо!
Libero GO
Шахтар вже вчора виграв у три...
Roland
Програш динамо це реально. Сьогоднішнє динамо найгірше за всі часи.
Валентин Рубан
"Группа смерти, интрига до последнего тура" - какие тут могут быть расклады
ДК с каждым матчем уверено показывают не стабильный футбол и так уже н-лет.
Сами загнали себя в тупик, поставили сложную задачу - вам эту задачу решать. Докажите что умеете - порадуйте болельщиков. Минимум 3 банки ещё в первом тайме должно влетать Лугано, но зная сегоднешнее Динамо то реально могут сотворить сенсацию, ввести походу матча потом слится
Vlad1188
Читаю комментарии, и понимаю самое ржачное, что совы уже более 10 лет пытаються нагадить Шахтеру, подколоть команду. За то сами, скатились до уровня Десны и Александрии. Совы займите хоть второе место в чемпионате, клоуны!
rugby1970
Надеюсь, "Лугано", очень даже средненький европейский клуб, укажет, где должны пребывать кривоногие мальчики, обгадившие ЛЕГЕНДАРНОЕ ИМЯ СУПЕРКЛУБА!, Игра - расставит все на места!!!
Lion
Выиграть в два мяча!
------------------------------------
А почему не проиграть????
Trollface
Ничья все расставит на свои места. Поверить в победу очень трудно, тем более в два мяча.Заря доказала как нужно играть на выезде в Киеве.
s_vaskevich
Бажаю дунамо нічї