Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 грудня 2019, 14:20
57977
2

Джошуа переміг, але забув про обіцянки. Наступного разу цього буде мало

Лев Кравців про головний реванш 2019 року і перспективи переможця після нього

| Оновлено 09 грудня 2019, 14:20
57977
2
Джошуа переміг, але забув про обіцянки. Наступного разу цього буде мало
twitter.com/dazn_usa

Ентоні Джошуа повернув собі усі чемпіонські пояси, які віддав на початку 2019-го. Перемога вийшла впевненою, але далеко не такою яскравою, як обіцяв сам британець. Ніякого нокауту, знесеної голови і «зрубаного дерева». Лише дисципліна і точний джеб. Чи досить цього проти когось, хто влучатиме частіше?

Джошуа ж обіцяв нокаут. Що завадило?

Перед поєдинком Ентоні був незвично балакучим. Розповідав про те, що не чекатиме суддівського рішення, збирається вирубити і знести голову суперникові. Вийшло по-іншому. Джошуа чітко виконував план на бій і не ризикував.

Це зовсім не погано або неправильно, просто після таких заяв очікувалося щось інше. Наприклад, британець пообіцяв замучити Руїса, після чого зрубати того, як дерево. Не вийшло навіть з Енді, що сильно набрав вагу.

Ентоні був по-боксерськи хорошим. Рухався на ногах, не зупинявся і не застоювався, постійно працював джебом і часто включав праву. Він розібрав чемпіона, не давши тому зробити практично нічого. Мексиканцеві можна віддати один - максимум два раунди. Йому не вистачило мобільності, швидкості і переміщень.

Енді Руїс пообіцяв скинути вагу, і надія на крутий реванш з'явилася тут же. Мінус п'ять-сім кілограм дали б йому можливість активніше зміщуватися, працювати ухилами при зближенні і просто бути активнішим. Енді ж набрав сім кілограмів, і це позначилося: мексиканець сповільнився, не встигав за мобільним суперником, який не збирався вступати з ним в рубку, при цьому, така вага не дала плюсів в якості важкого удару і фізичної потужності. Просто наїв зайвого.

На тлі суперника Ентоні виглядав, як легковаговик. Рухався, зміщувався і не давав підійти. Сам не загострював, але тут питання в тому, чого Джошуа хотів досягти. У рубці на ближній були проблеми - у Руїса короткі руки і навіть такий майстер роботи на ближній, як британець, не тягнув проти нього.

Кілька разів Ентоні відступив від плану. Після екватора мексиканець пішов вперед: все ще без ударів, просто давив, намагався прорватися в клінч, де старався провернути той самий трюк, що спрацював у першому бою. Джошуа нейтралізував велику частину таких нападок, але кілька разів не вийшло, і удари тут же досягли мети.

Дивно, що команда Ентоні не провела роботу саме над цим компонентом. Решта була ідеальною для того, щоб вигравати за очками, але конкретно момент з клінчем трохи не обернувся провалом. Руїс не міг добратися до ближньої дистанції, але, коли все ж опинявся там, починав бити багато через руку і плече - у британця з'являлися проблеми. А досить було повторювати за Володимиром Кличком і активніше в'язати в клінчі.

Після поєдинку Ентоні згадував про Володимира: говорив, що уроки українця допомогли йому підготується до Енді, і багато хто сказав, що Джошуа - другий Кличко за нудністю того, що відбувається в рингу. Насправді, британець не був схожим на Володимира. Робота ніг була швидшою і кращою, постійного тиску не було, як і спроби знищити одним правим. Ентоні грав - це і не сподобалося фанатам.

Зауваження фанатів є справедливими?

У таких поєдинках дуже важливо, що ти говориш і робиш наперододні. Ентоні виражав впевненість, говорив, що зараз (на прес-конференції) тисне мексиканцеві руку, але в рингу буде війна. Обіцяв знести голову і нокаутувати.

Нокауту не вийшло - так буває. Але чи робив щось Джошуа, щоб нокаут був? Ще до поєдинку було зрозуміло, що Руїс тримає практично все. Одним ударом його не звалити - навіть в першому бою Енді впав після декількох влучань.

Обурення фанатів сталося більшою мірою через те, що Ентоні навіть не спробував показати те, що обіцяв. Багато руху, поодиноко-подвійних ударів - і все. Ніякого ризику, ніяких спроб закрутити і влучити так, щоб завершити швидше. Лівою-правою, рух назад. Повторити.

Кілька разів Джошуа спробував ризикнути, але тут же потрапив у клінч, звідки Руїс став жорстко контратакувати. На цьому все - Ентоні вирішив, що краще пояси в руках, ніж повага звідусіль, і спокійно перебоксував суперника, який явно перебрав у вазі.

Чи чемпіонський це бій? Раз приніс титули - чемпіонський. Чи показав Джошуа чемпіонський рівень? У плані боксу - так. Він майже не дав суперникові потрапити по ньому, постійно знаходився в русі і був готовий ось так працювати ще два поєдинки після цього. Правда, дуже важливо, щоб суперником був такий же опонент, який заплив жиром.

А що, коли візаві потраплятиме з дистанції? Або буде краще підготовленим? Або буде просто більшим, ніж Руїс, що дасть можливість давити і відразу бити, не прориваючись для цього на ближню? Поки питання висять в повітрі і не вирішаться до поєдинку проти більш готового суперника. Енді переїв бургерів і, мабуть, не збирався перемагати.

А ось Ф’юрі або Вайлдер точно захочуть перемогти. І руки довші, і удар важчий, і рухливіші. А у Вайлдера ще і динаміт в кулаках. Треба більше, щоб протистояти іншим топам дивізіону. Джошуа був незвично хорошим на ногах, але роботи ще непочатий край. Він може навіть стати абсолютом, але для цього треба працювати і працювати.

Що далі?

Дивно, але обидва боксери заговорили про реванш відразу після бою. Деякі говорять, що зараз рахунок 1:1, і потрібен третій бій. Хоча, кому він потрібен, зрозуміти важко. Це буде точне повторення вчорашнього бою, якщо тільки Енді не скине кілограмів десять - тоді буде цікавіше.

Але у Джошуа тепер є зобов'язання - відразу два. Одне перед Кубратом Пулєвим - претендентом за лінією IBF. Інше - перед Олександром Усиком - претендентом за лінією WBO. Президент Всесвітньої боксерської організації вже дав Ентоні 180 днів, щоб зустрітися з Усиком, і той погодився.

Але це поки нічого не означає. У IBF є право першочергового захисту, оскільки Кубрат став чемпіоном раніше, так що розраховувати на поєдинок Джошуа - Усик прямо зараз навряд чи варто. А ось із Пулєвим буде хороша перевірка для британця. У болгарина довгі руки, і хоч він вже не той, що був у бою з Кличком, ударити може не лише на ближній дистанції.

Оцініть матеріал
(106)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Женя Матийчук
Пулєв зараз ніякий, йому треба цей бій з британцем тільки аби взяти найбільший в його карєрі чек. Та і чесно кажучи Пулєв ніколи не був топом, а в майже 40 років тим більше.
Вся біда в тому , що пробитий Джошуа (разом з командою та всіми хто причетний та коримться з його боїв) вже боїться виходити проти топового боксера (ніхто не хоче втрачати курку яка несе золоті яйця і може їх нести ще дуже довго), легше бити пристарілих або невеличких незграб забирати купу мільйонів грошей та телемпати язиком про свою крутість.
Імхо Джошуа самий переоцінений боксер якого я бачив (його тягне дуже волохата рука ще з часів олімпіади яку він як на мене теж не виграв - я дивився всі його бої на ОІ і як на мене він всі програв).
Вважаю, що Уайлдер та Тайсон легко виграють у Джошуа і скоріш за все Усик також виграє.
DKTheBest2
Пулеву уже 38. Болгарский пельмень.