Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 04 грудня 2019, 17:35
3514
0

ПЕТРАКОВ: «У нашому квартеті немає фаворита, кожен може вистрілити

Наставник юнацької збірної України U-17 - про підготовку до еліт-раунду відбору на Євро-2020

| Оновлено 04 грудня 2019, 17:35
3514
0
ПЕТРАКОВ: «У нашому квартеті немає фаворита, кожен може вистрілити
УАФ. Олександр Петраков

Вчора збірна України U-17 отримала суперників у відбірному турнірі на Євро-2020. Збірна України зіграє в групі 4, де її опонентами стануть команди Греції, Туреччини і Білорусі.

Головний тренер нашої Олександр Петраков розповів, як команда готуватиметься до турніру.

«Збірна Греції перед жеребкуванням перебувала серед фаворитів. Я бачив її недавній товариський матч із Грузією. Мені греки сподобалися своїм технічним оснащенням. Вони добре через пас виходять з оборони. Є у греків нападник-капітан, який у відборі забив п'ять м'ячів. Ми були у другому кошику, у третьому — Туреччина, з якою ми вже не раз зустрічалися. Зокрема, вони нас обіграли по пенальті на Меморіалі Віктора Баннікова, але потім ми взяли реванш на турнірі в Латвії — 2:0. Сильна збірна, причому матчі еліт-раунду відбудуться в Туреччині, а ми всі знаємо, як місцеві вболівальники вміють підтримувати свою команду.

Греки хотіли провести змагання в себе, але, оскільки вони були господарями у кваліфікаційному раунді, їхня кандидатура відпала. У нас із білорусами кліматичні умови навряд чи дозволили б прийняти турнір у березні. З білорусами, до речі, минулого року ми зіграли внічию. Ця збірна, як і ще кілька, зараз проходить за фінансовою програмою УЄФА. Команда довгий час мешкає й тренується разом. Працює як академія. Отже, зіграність у суперника буде на рівні. На нас чекає серйозне випробування. У нашому квартеті немає явного фаворита, кожна з команд може вистрілити».

«Формат відбору на Евро-2022? Нам належить зіграти в чотирьох відбірних раундах, щоб пробитися до фінальної частини турніру. Ми починаємо грати в групі А, серед елітної компанії. У цих змаганнях важливо не посісти останнє місце, щоб не вилетіти до дивізіону В. А вже в останньому раунді кваліфікації боротися за право виходу до фінальної частини змагань. Найбільший плюс для збірної України полягає в тому, що належить зіграти з найсильнішими збірними континенту. А чим більше таких матчів, тим швидше будуть прогресувати й наші хлопці.

Наприклад, наступної осені на нас чекають Німеччина, Бельгія й Швеція. Гарна компанія, чи не так? Свого часу завдяки роботі Юрія Калитвинцева, Олександра Головка, Олега Кузнецова збірна цієї вікової категорії заробила високий рейтинг, тому постараємося й далі підтримувати реноме українського футболу», - сказав Петраков.

Матчі еліт-раунду відбудуться в березні 2020 року. Переможці груп і сім кращих других команд (за результатами матчів із першою та третьою збірними своєї групи) вийдуть до фінальної стадії, де приєднаються до господаря Євро — Естонії. Фінальний турнір проходитиме з 21 травня по 6 червня 2020 року.

 

 

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі
Бокс | 25 квітня 2024, 14:53 6
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі

Також MEGOGO покаже поєдинок Берінчик – Наваррете

Йожеф САБО: «Мудрик своєю грою за Челсі зробив антирекламу нашим гравцям»
Футбол | 25 квітня 2024, 15:58 24
Йожеф САБО: «Мудрик своєю грою за Челсі зробив антирекламу нашим гравцям»

Колишній тренер збірної України оцінив рівень деяких українських футболістів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.