Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 грудня 2019, 16:14
6615
6

Десна піднялася на третій рядок за рахунок перемоги над Олександрією

Підопічні Володимира Шарана не змогли відновитися після єврокубкових баталій

| Оновлено 01 грудня 2019, 16:14
6615
6
Десна піднялася на третій рядок за рахунок перемоги над Олександрією
Уніан ТБ

Матч в Чернігові був знаковим для обох суперників. І справа не тільки в банальній необхідності набору очок, були тут й інші мотиваційні моменти. Господарі поля бажали реабілітуватися за несподівану поразку від ковалівського «Колоса» в попередньому турі. Олександрійці ж, які втратили шанси поборотися за плей-офф Ліги Європи і можуть сконцентруватися на внутрішніх змаганнях, були сповнені рішучості взяти реванш за домашні 0:3 у першому колі. Це фіаско в протистоянні з «Десною» стало, по суті, найболючішим для команди Володимира Шарана не тільки в поточному чемпіонаті, а й у році, який підходить до завершення.

Команди окреслили свої серйозні наміри вже зі стартових хвилин зустрічі. Чернігівці загострили гру після флангового навісу, і Паньків зіграв на виході, не пощадивши Дубру, котрий опинився на шляху. Гості відповіли практично відразу: на удар з лінії штрафного у виконанні Лучкевича в стрибку зреагував Литовка, який на останньому рубежі підміняв Паста, котрий отримав пошкодження.

Але далі гольових ситуацій біля воріт якийсь час не було. Суперники вели позиційну боротьбу, намагаючись акуратно підходити до контролю м'яча. Невластивою в цьому плані стала обрізка Мірошниченка біля свого штрафного, після якої Хльобас пробив саме в те місце, де стояв голкіпер. Через кілька хвилин той же Хльобас з-за меж штрафного загрожував воротам, і м'яч пролетів поруч зі штангою після удару форварда. «Олександрія» і тут не стала тягнути зі своїм небезпечним моментом. Литовці знову довелося демонструвати реакцію, з кута відбиваючи удар Безбородька.

Могли «сіверяни» відкрити рахунок в кінці тайму зі «стандарту». Картушов бив зі штрафного у ближній кут, і Паньків контролював ситуацію. Таким чином, в цілому рівна перша половина зустрічі завершилася з нулями на табло.

Початок другого тайму став приголомшливим для гостей. Після прострілу Картушова з лівого флангу м'яч відскочив у центр штрафного до Хльобаса, який пробив точно в кут. На емоційному підйомі «сіверяни» провели ще кілька гострих атак: запам'ятався слалом Філіппова в штрафний суперників, який завершився занадто слабким ударом. Був близький до успіху і Мостовий, котрий з лівого кута штрафного пробив у руки Паньківу.

Чернігівці діяли з більшим азартом, можливо, мала місце втома олександрійців після важкого протистояння з «Вольфсбургом». І на 60-й хвилині ситуація для команди Шарана стала критичною. М'яч у штрафному гостей виявився на нозі Філіппова, і форвард шанс не втратив, збільшивши перевагу своєї команди. На такий розвиток подій тренерський штаб «Олександрії» відреагував подвійною заміною (на поле вийшли Шастал і Стецьков), але малюнок гри спочатку особливо не змінився.

І тільки хвилини з 70-ї гості почали активніше напружувати оборону «сіверян». Мав скорочувати розрив у рахунку Безбородько. Форвард зачепився за м'яч в центрі штрафного і з розвороту пробив поруч зі штангою. Втім, цей момент так і залишився єдиним гольовим біля воріт Ігоря Литовки, і чернігівці холоднокровно довели зустріч до переможного закінчення.

«Сіверяни» вдруге в сезоні обіграли «бронзового» призера минулої першості. І зробили це знову досить впевнено. У наступному турі «Олександрія» прийматиме «Ворсклу», а «Десна» зіграє у Львові проти «Карпат».

Українська Прем’єр ліга16-й тур.

Десна – Олександрія 2:0

 Хльобас, 46, Філіппов, 60

 Філіппов, 27 – Банада, 12, Стецьков, 63

Десна: Літовка – Мостовой, Імереков, Єрмаков, Д. Фаворов – Картушов, Огиря – Хльобас (Домбровський, 86), А. Фаворов (Приндета, 90+3), Конопля – Філіппов (Калітвінцев, 90).

Олександрія: Паньків – Мірошніченко, Шендрик, Дубра, Пашаєв (Стецьков, 61) – Третьяков, Гречишкін, Банада, Лучкевич – Безбородько, Задерака (Шастал, 61) .

Арбітр: Євген Арановський (Київ)

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів)

Удари (у площину): 7 (5) – 6 (3)
Кутові: 5 – 9

ДЕСНА-ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 1°C

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 22
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dynamo_DNO
Желаю Десне сохранить это место до конца чемпионата, и финишировать третьими после Зари и Шахтера))
y-grec
Десна и Заря реально могут дожать ДК в этом сезоне.
Надеюсь, что смогут
Desna777
Вот интересно как бы Десна с Волками сыграла, будь она на месте Александрии в Лиге Европы???
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
OLEXANDER
Стаття заказна.Хто писав?А писав явно футбольний експерт! Ахмєтовський карєспандєнт?Яка десна 3тя?Навіть ще маючи матч в запасі сьогодні проти Олімпіка-Динамо третє, а Десна -4та!Популісти і двійочники.Стаття-шлак!