Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 липня 2020, 16:34
5279
2

Десна – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Скинути вантаж» єврокубків

| Оновлено 15 липня 2020, 16:34
5279
2
Десна – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олександрія

За показниками конкурентної боротьби цей матч можна віднести до одних з центральних в цьому турі. Поки прямі опоненти олександрійців і чернігівців «з'ясовують стосунки» з командами іншого «коленкору», 4-5 колективи чемпіонату зійдуться в очному протистоянні.

Для «Олександрії» це буде третє за тиждень випробування «підвищеної складності». З першим - в особі луганської «Зорі» - підопічні Володимира Шарана впоралися максимально прагматично, і головне, ефективно. А в четвер «скарбничку прикрощів» поповнила поразка від «Вольфсбурга». Десь в глибині душі вболівальники сподівалися на диво, адже їх команда, хоча і не зветься «вовками», як суперник з Німеччини, але вже зуміла «показати зуби» в Європі. На жаль, але дива не сталося, і тепер «Олександрії» належить зосередитися на Прем'єр-лізі. Втім, і на внутрішній арені справи у команди йдуть непогано.

Відійшовши від втрат ігрових, «містянам» належить вирішити питання втрат кадрових. Ще напередодні поєдинку Ліги Європи в обоймі були відсутні Артем Сітало та Олексій Довгий. Відкрито питання по Максиму Третьякову та Кирилу Ковальцю. До речі, сам Володимир Шаран знову керуватиме діями команди з трибуни - йому залишилося відбути ще один матч дискваліфікації. З цікавого відзначаємо, що вихованець чернігівського футболу Денис Безбородько, коментуючи майбутній матч, зазначив, що святкувати гол у ворота «Десни» (якщо такий трапиться) він не стане.

Порівнюючи з тим, що в гості до «Десни» приїде опонент, який в чемпіонаті не програє чотири поєдинки поспіль, ще більше помітно, що у самих господарів справи останнім часом на лад не йдуть. Найдивовижніше, що очки чернігівська команда втратила з новачками нинішнього розіграшу Прем'єр-ліги - «Дніпром-1» і «Колосом». У чотирьох іграх з цими командами підопічні Олександра Рябоконя взяли тільки п'ять очок і змогли відзначитися лише двома голами. Так що мова, ймовірно, може йти не про окремо взятий ігровий спад.

Говорячи про взаємини суперників, хочеться відкласти всі історичні викладки і акцентувати увагу на грі першого кола. 0:3 в Олександрії - так крупно колектив Володимира Шарана в нинішньому сезоні нікому не поступався, навіть в єврокубках. І що ж це було, тимчасове «затьмарення», викликане ускладненням через гру в меншості (за рахунку 0:0 червону картку тоді отримав Денис Мірошниченко) або ж «Десна» знає якісь секрети «Олександрії» - дізнаємося в неділю. З огляду на дискваліфікацію Андрія Гітченка (між іншим, екс-олександрійця), зберегти ворота на «нуль» буде ще складніше, тим більше команда зіграє без захисника вперше в сезоні.

Турнірні перспективи, при наявності матчу між сусідами по таблиці, як завжди будуть на руку їх суперникам. «Зоря», вигравши у «Карпат», збільшила існуючий відрив, тому ціна перемоги в поєдинку в Чернігові зросла в рази.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Десна»: Паст, Фаворов Д., Імереков, Западня, Мостовий, Огиря, Богданов, Хльобас, Фаворов А., Картушов, Філіппов.

«Олександрія»: Паньків, Мірошниченко, Дубра, Бухал, Пашаєв, Лучкевич, Задерака, Гречишкін, Ковалець, Банада, Безбородько.

1 грудня, неділя

«Десна» — «Олександрія»
Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ДЕСНА – ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчах з Кадісом та Баварією
Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3
Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчах з Кадісом та Баварією

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
y-grec
Мені здається, що Десна може перемогти, зважаючи на втому Олександрії