Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 02 грудня 2019, 17:23
82486
54

Ярмоленко допоміг Вест Гему сенсаційно здолати Челсі

Підопічні Пеллегріні перервали затяжну невдалу серію з семи поєдинків в АПЛ

| Оновлено 02 грудня 2019, 17:23
82486
54
Ярмоленко допоміг Вест Гему сенсаційно здолати Челсі
twitter.com/ChelseaFC
Тиждень тому ми міркували над невдалим виступом лондонського «Вест Хема», у складі якого знаходиться український півзахисник Андрій Ярмоленко, у принциповому протистоянні з «Тоттенхемом». Перший матч португальського фахівця Жозе Моуріньо ознаменувався впевненою перемогою «шпор» над «молотобійцями», навіть не дивлячись на бойовий підсумковий рахунок (3:2). «Залізні» змогли провести свої м'ячі лише після трьох пропущених, причому зробили це вже наприкінці поєдинку, а точний удар Анджело Огбонни відбувся вже після закінчення компенсованого часу.
 
Однак саме подібна спроба футболістів улюбленої команди відповісти на нищівний удар опонентів змусила зберегти надію у серцях шанувальників «Вест Хема» перед наступним цікавим протистоянням – у гостях на сході столиці Великобританії, проти «Челсі», який під керівництвом Френка Лемпарда впевнено йшов у верхній половині турнірній таблиці.
 
Дещо загальмувати тріумфальний хід «пенсіонерів» зміг лише під час минулого туру чинний чемпіон «Манчестер Сіті» за рахунок домашньої вольової перемоги з рахунком 2:1. У той самий час, щодо останнього успіху «залізних» вже починали складати легенди – перемога у грі проти «Манчестер Юнайтед» (2:0) стала першим та єдиним поєдинком, у якому підопічні Мануеля Пеллегріні зуміли завоювати максимум очок. Проте виїзд на «Стемфорд Брідж» не віщував для «Вест Хема» нічого хорошого – до зони вильоту залишалося три очки, а суперник за очною зустріччю вже тринадцять поєдинків не знав поразок на своїй арені в рамках Англійської Прем'єр-ліги.
 
У стартовому складі гостей на цей поєдинок сталася довгоочікуване зміна. Місце у воротах перейшло до Девіда Мартіна – третього голкіпера команди Пеллегріні. Причина такої появи досить зрозуміла. Іспанець Роберто мав дуже багато помилок, так і не ставши гідною заміною травмованому Лукашу Фабіанскі. Зрозуміло, що партнери кинулися на допомогу власному вартовому воріт, та навіть ненадовго зуміли відсунути стартовий штурм «синіх». У перипетіях боротьби за м'яч, мав місце бути й момент у володіннях Кепи – Антоніо запустив м'яча на трибуни, спробувавши замкнути ударом в падінні передачу Крессвелла з лівого флангу.
 
«Челсі» відповів дальнім ударом прямісінько до рук голкіпера у виконанні Маунта, для якого Жиру виступив в якості класичного «стовпа» під час контратаки, а також невдалими спробами Пулішіча і Педро завершити ударами в один дотик передачі з обох флангів. А допоки суперник був задоволений контролем над м'ячем, «молотобійці» намагалися вибудувати грамотну гру на контратаках, одна з яких в середині першого тайму ледь не призвела до забитого м'яча, проте Антоніо не зміг ударом головою з близької дистанції переграти Кепу. На протилежному боці поля Мартін стояв практично бездоганно, лише одного разу допустивши осічку, не зафіксувавши в руках м'яч після удару з-за меж штрафного майданчика у лівий нижній кут. Пощастило, що Жиру намагався зіграти на добиванні, попередньо потрапивши в офсайд.
 
Однак це був лише перший тайм, в якому «Челсі» зумів показати, що три очки є головною метою команди Лемпарда. Але де ж були ці наміри, коли на початку другої половини швидкий випад гостей зумів через Форналса доставити м'яч на лівий кут штрафного для Крессвелла, оманливий замах у виконанні якого відрізав від епізоду Джеймса, після чого було зроблено точний удар під дальню штангу?
 
Ось і все, «пенсіонери» згадали про атаку лише під завісу поєдинку, а решту часу в другому таймі будучи вимушеними проводити біля своїх воріт. Приєднався до партнерів і Андрій Ярмоленко, проте вдруге гостям вдалося вразити володіння Кепи без його участі. Однак, без залучення VAR не вдалося продовжити гру. З правого флангу подачу на дальній кут воротарського віддав Снодграсс, і очікувалося, що в цій зоні зіграє першим на м'ячі Курт Зума, проте захисник вирішив пропускати футбольний снаряд собі за спину, де вже був готовий замикати Антоніо. Форвард переправив м'яч у ворота з близької відстані, однак, як покаже повтор, допоміг при цьому дії собі рукою, що і стало причиною для скасування голу. «Челсі» пішов в атаку в компенсований час, як уже згадувалося, проте гру врятувати так і не зумів.
 
У наступному турі «Челсі» чекає чергова домашня зустріч – з бірмінгемською «Астон Віллою», а «Вест Хем» зіграє в гостях на «Молінью», проти «Вулверхемптона».

Англійська Прем’єр-ліга14-й тур.

Челсі  Вест Хем – 0:1

 Крессвелл, 48

 Форналс, 65, Ярмоленко, 87, Крессвелл, 90+5

Челсі: Аррісабалага – Емерсон, Зума, Томорі, Джеймс – Ковачіч, Жоржиньо (Канте, 63) – Пулішич, Маунт, Педро (Вілліан, 63) – Жиру (Хадсон-Одоі, 71).

Вест Гем: Мартін – Крессвелл, Огбонна, Бальбуена, Фредерікс – Райс – Андерсон (Ярмоленко, 71), Форналс (Масуаку, 83), Нобл, Снодграсс – Антоніо.

Арбітр: Джонатан Мосс (Сандерленд, Англія)

Стадіон: «Стемфорд Брідж» (Лондон, Англія)

Удари (в створ): 19 (3) – 6 (4)
Кутові: 9 – 3
Офсайди: 3 – 0.

Температура: 7°C

ЧЕЛСІ-ВЕСТ ХЕМ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

 

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 54
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bonv
Вітання Ярмолі!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dynamo_DNO
А чем собственно помог? Тем что в обзор попал??
Павел Рева
WhoScored: Ярмоленко — худший игрок Вест Хэма в матче с Челси
Laeda
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JulikoB
В чем сенсация? Все закономерно.
lenares85
Помог мягко сказано, не помешал вот так правильней. К сожалению форма Ярмоленко уже не та, ну ничего в Динамо такой игрок нужен или Днепр
roman_kros
"""Ярмоленко помог Вест Хэму сенсационно одолеть Челси""
Надто гучний заголовок. Насправді нічого корисного зробити не встиг.
dynamo_DNO
А на вопрос, чем помог, так никто и ответило))) Но про Шахтер вспомнили) Ребят, комплексы?)
serge_kr
Ярмола дно, сначала Дордтмун тащил на дно теперь ВестХем и в сборной последний год является худшим среди всех, но он как Тимощук будет до последнего занимать не заслуженное место в команде!