Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 листопада 2019, 18:03
6953
9

Зоря в Запоріжжі впевнено розібралася з Карпатами

Львів'яни не можуть перемогти в чемпіонаті дев'яту зустріч поспіль

| Оновлено 30 листопада 2019, 18:03
6953
9
Зоря в Запоріжжі впевнено розібралася з Карпатами
twitter.com/FCZoryaOfficial

Після поразки в минулому турі від «Олександрії» наставник «Зорі» Віктор Скрипник зробив дві зміни у стартовому складі. Замість Чеберка та Громова на поле вийшли Вернидуб і Русин. До речі, для Вернидуба це був ювілейний, 200-й, матч в УПЛ, а для його одноклубника Кабаєва – 100-й. Щодо стартового складу «Карпат», то Роману Санжару з різних причин довелося здійснити аж чотири зміни. Замість Артима, Дубінчака, Понде та Дженнінгса на поле «Славутич-Арени» вийшли Кудрик, Лях, Кучер та Бойчук. Відзначимо повернення до складу «левів» досвідченого Кучера, який відновився після травми, а востаннє брав участь у чемпіонаті ще 18 серпня.

Господарі поля вже у дебюті гри могли відкрити рахунок, коли Михайличенко здійснив вилазку до штрафного суперників і його потужний дальній удар відчула на собі поперечина воріт «Карпат». Напруга біля воріт гостей наростала і небезпечний момент виник після удару Леднєва, коли м’яч пролетів поруч зі штангою. Згодом, забракло влучності і удару зльоту Абу Ханни.

Пожвавлення на трибунах запорізького стадіону викликав і рейд до штрафного Леднєва, який обіграв Кудрика і дивом не влучив у незахищені ворота, хапаючись після нереалізованого моменту за голову. Намагався завершити атаку влучним ударом і Русин, проте Кудрик розгадав задум нападника «Зорі».

Господарі поля продовжували більше володіти м’ячем і нагоду змінити нулі на табло стадіону міг Кочергін, проте його дальній удар прийняв на себе воротар львівського клубу. І у цій ситуації «Карпати» під кінець тайму мали чудову нагоду забити гол. Контратака «зелено-білих» завершилася вилазкою до воріт Бойчука, який на швидкості обіграв захисника, але з ударної позиції влучив у поперечину воріт Шевченка.

І все ж, на початку другого тайму «Зоря» зуміла матеріалізувати свою ігрову перевагу у забитий гол. Після розіграшу кутового досвідчений Вернидуб, випередивши суперників, влучно пробив головою, забивши свій перший гол з початку чемпіонату.

«Карпати» намагалися переламати хід поєдинку, проте «Зоря», яка бореться за місце у трійці кращих команд чемпіонату, великими силами відходила на свою половину поля. Тож пройти оборонні редути «чорно-білих» гравцям «Карпат» було не просто. Натомість під завісу матчу Русин у падінні замкнув флангову передачу Кочергіна – 2:0.

У підсумку, безвиграшна серія «Карпат» проти Зорі з 10 серпня 2013 року триває вже 14 ігор: 6 нічиїх та 8 поразок. «Зоря» при цьому здобула 180-ту перемогу в УПЛ. Безпрограшна домашня серія луганського клубу триває в чемпіонаті вже шість ігор: 4 перемоги та дві нічиї. «Зелено-білі» ж не перемагають в чемпіонаті з 20 вересня вже 9 матчів поспіль: три нічиї та шість поразок.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Зоря» - «Карпати» - 2:0

Віталій Вернидуб (54), Назарій Русин (87)

Олександр Тимчик (58), Богдан Леднєв (63), Йоель Абу Ханна (66) - Марвін Мартінс (56), Ярослав Деда (59)

«Зоря»: Микита Шевченко - Богдан Михайличенко, Йоель Абу Ханна, Віталій Вернидуб (Євген Чеберко, 88), Олександр Тимчик - Дмитро Іванисеня - Богдан Леднєв, Владислав Кочергін, Владлен Юрченко (Дмитро Хомченовський, 79) - Владислав Кабаєв (Максим Луньов, 77), Назарій Русин

«Карпати»: Олег Кудрик - Сергій Вакуленко, Олександр Кучер, Олег Веремієнко (Олексій Гуцуляк, 79) - Ростислав Лях, Франциско Ді Франко, Єгор Назарина, Дмитро Кльоц, Марвін Мартінс (Володимир Якимець, 75) - Ярослав Деда (Гішам Лейоус, 63), Александру Бойчук

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dynamo_DNO
Поздравляю с заслуженным 2-ым местом!) Желаю сохранить его до конца чемпионата!)))
whitese
Как говорится, на классе, но очень уж натужно. С приходом Скрипника в игре Зари появился порядок, но пропал драйв...
wicker
Потрібно у мiжсeзоння позбуватися баласту.....
odiniznashih
Но перед Лугано сначала будет Луганск))
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вадим Максимов
А что карпаты еще не расформировали?
stopor2016
Ну , Русин-то с вне игры забил .