Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 29 листопада 2019, 04:45
58969
45

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Жах перед Чорною п'ятницею

Україна за четвер не набрала жодного очка, а Туреччина наблизилася

| Оновлено 29 листопада 2019, 04:45
58969
45
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Жах перед Чорною п'ятницею
УЄФА
Після матчів Ліги Європи, що відбулися 28 листопада, оновлена ​​таблиця коефіцієнтів УЄФА. Sport.ua підводить підсумки вкрай невдалого для України ігрового дня.
 
У четвер перервалася серія з 9 нічийних матчів українських команд на європейській арені. На жаль, обидва представники в Лізі Європи напередодні Чорної п'ятниці зазнали поразки. «Олександрія» вдома не встояла проти «Вольфсбурга» (0:1), а київське «Динамо» в компенсований час поступилося шведському «Мальме» в гостях (3:4). Добре, хоч шанси на прохід у киян залишилися непогані. Однак, тепер можна сказати, що українські клуби не виграють в єврокубках 11 матчів поспіль.
 
У таблиці коефіцієнтів Україна все ще на 10-й позиції, перебуваючи між Нідерландами (9-та) і Туреччиною (11-та). Бельгія пристойно вище на 8-й позиції. За тиждень лише «Шахтар» за рахунок нічийного результату в Манчестері (1:1) приніс українській федерації 0.200 бала (набраний 1 пункт ділиться на 5 клубів). У сезоні тепер маємо лише 15 місце, набравши 22 очка / 5 команд = 4.400.
 
Нідерланди взяли 4 очки з 8 (перемога «Аякса», нічиї «АЗ Алкмаар» та «Фейєноорда», поразка ПСВ), що при розподілі на п'ять стартували клубів принесло 0.800 бала. Таким чином, відставання України від Нідерландів на цьому євротижні збільшилося з 1.050 аж до 1.650 бала. Відібрати у голландців 9-те місце буде неймовірно складно.
 
Туреччина за тиждень додала до скарбнички 3 очка з 8 (перемога «Бешикташа», нічия «Галатасарая», поразки «Трабзонспора» і «Істанбула Бешикташ»), при п'ятьох стартувавших клубах це їм принесло 0.600 бала. Виходить, відрив України від Туреччини за тиждень скоротився на 0.400 і тепер становить 0.900. Тепер і 10-те місце України під великим знаком питання. Ще й Австрія наблизилася (а якщо дивитися таблицю на наступний сезон, то і зовсім обходить на пристойних 4.225 бала).
 
Росіяни на минулому євротижні взяли 5 очок з 8 (перемоги «Зеніта» і «Краснодара», нічия ЦСКА, поразка «Локомотива»). Але португальські клуби зіграли ще вдаліше (7 з 10). У боротьбі за 6-те місце, що дає третю путівку в Лігу чемпіонів для бронзового призера країни, Португалія обходить Росію більш ніж на два бали.
 
Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2020 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2021/22)
 
 
Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2021 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2022/23)
 
 
Нагадаємо, таблиця коефіцієнтів УЄФА впливає на розподіл путівок через один сезон. 9-й рейтинг дає право віце-чемпіону країни стартувати з 3-го раунду кваліфікації ЛЧ. При 10-й позиції другому місцю чемпіонату доведеться починати аж з Q2. Федерація, яка опиниться на 11-му місці, взагалі втратить пряму путівку в груповий раунд ЛЧ для свого чемпіона. Тому залишитися на 10-му рядку рейтингу критично важливо, а ще краще – піднятися на 9-ту. 
 
Джерело даних: Bert Kassies

 

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 12
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Знадобилася серія пенальті. Визначено другого фіналіста Ліги чемпіонів Азії
Футбол | 24 квітня 2024, 17:07 0
Знадобилася серія пенальті. Визначено другого фіналіста Ліги чемпіонів Азії

Йокогама Марінос виграв в Ульсан Хюндай півфінальне матчеве протистояння

Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Rostislav Zdorenko
Дык конечно, если не набирать очки с такими командами как Копенгаген или Мальмё, нах тогда вообще в еврокубки лезть
Антон Пашко
Надеялся на киевлян, что в такой слабой группе наберут максимум очков... Но черт возьми, какие вам еще нужны команды в группе, чтобы выигрывать с ними? Сан Марино, Фареры и т.п. дно?! Так такие команды квалификацию не проходят! Вообще перестаю смотреть футбол. Нах он такой нужен от наших клубов?!
acfred
Лугано ничья, Мальме проигрыш, Мариуполь вообще непонятно зачем в еврокубки вышел. Вот и катимся
dynamo_DNO
Опять Шахтер за всю страну отдувается, несмотря на то что дыpкачи должны были максимум очей из самой слабой группы забирать)
Dirkochelo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ptiza
А что мы хотим от дворового чемпионата
dudigo78
Що тут гадати, з наступного сезону розпочинаємо з 12-го місця. І тоді треба буде не на гору дивитись, а старатись не опуститись нижче і не втратити одну команду в єврокубках. А те, що чемпіон не буде на пряму попадати в групу ЛЧ, то це навіть піде на користь. Мінус звичайно це те, що наші не попадуть в групу ЛЄ. Бо пройти кваліфікацію поки жоден з наших клубів не здатний. Хіба Зоря буде далі прогресувати
yuriy_kent
А вот теперь уже совсем грустно.
andrumaxx
Ну що? тепер вам дошло, що в єврокубках треба вболівати за всі укр клуби без всяких там виключень.
Vlato0709
Где SEMIRAMID, почему он молчит?
Макс Руденко
Для того, щоб всі зажравші спустилися на землю, потрібно, що би нас обігнали всі конкуренти, що би всі зіграли в кваліфікації, а фармклуби щоб зовсім там не грали.. Може потім дойде, що вони грають все ж для вболівальників з УПЛ, а не за гроші в єврокубках купляють суддів та федерацію.
Stelios Komnin
Турки массово вылетать начнуть: Бешикташа, Трабзон уже вылетели. Галатасарай - на пути к этому, Истанбул - маловероятно.
А вот Австрия каким образом поднялась...
С другой стороны, все, кто ярко выступил, Шотландия, Австрия, Дания..., получат дополнительную команду и упадут обратно. У Шотландии - только 2 команды играющие, в Австрии - 1, у Дании - тоже.
Следующим сезоном Заря может укрепиться.
euro2012_za_2012euro
Кстати, любителям этого интересного - экскурс в историю:
Самым высоким местом в рейтинге УЕФА у СССР была пятилетка в конце 80-х (в этот период, в том числе очки приносили Динамо К, Днепр ,Шахтер и немного Черноморец) был там и МАКСИМУМ- два 2-х места:
1984/85 Англия, Италия, ФРГ, СССР, Бельгия...
1985/86 Италия, ФРГ, СССР, Бельгия ,Испания...
1986/87 Италия, СССР, ФРГ , Испания, Шотландия...
1987/88 Италия, СССР, ФРГ, Испания, Бельгия..
1988/89 Италия, ФРГ, Испания, СССР, Бельгия...
БОЛЬШЕ НИКТО И НИКОГДА, включая постсоветские страны не попадал в ТОП-5.
В рассматриваемый период (с 1979/80 по 1988/89 включительно) клубы СССР набрали суммарно 290 очков из них 87 очков (30% от общего Динамо К-54, Днепр-16, Шахтер-14, Черноморец-3)
Больше Динамо К, в этот период набрал только Спартак -68 очков.
euro2012_za_2012euro
Неверно поставлены цели.
Чемпион и вице-чемпион Украины в квалиф. ЛЧ- это увы неизбежно.
Надо сосредоточиться на борьбу за 15-е место. Потому, что:
1. С 16 места - только ОДНА путевка в ЛЧ.
2 . В ЛЕ будут играть ( с 2021/22) только клубы из ТОП-15. Остальные в Лигу конференций.
Из плюсов :
К примеру если Украина опустится на 16-е место, а чемпионат выиграет выиграет Динамо К, то Шахтер получает хороший шанс выиграть еврокубок = Лигу конференций.
А, если Украина будет в ТОП-15, можно проделать фокус : вылет из квалиф. ЛЧ, затем из квалиф. ЛЕ в Лигу конференций, с последующей победой в ней.
Микола Унгурян
з такою грою (особливо ДК, ШД - там також пєчалька, але покраще, про інші команди і мови немає, та ж Олександрія хоч і старається, але надій і так не було) то варто не дивитись чи ввійдемо в топ-10, а чи не опустимось нижче Кіпру та Шотландії і щоб з 15-ки не вилетіти.
Ukraine
Як і раніше, ДК не спроможне грати з командами Європи з 3 світу
bassofon
Один хрен. Сгорела хата - гори и сарай!
nickst
Ну, подумаешь, Кошмар. Главное, что не Кошмар-Кошмар!
Александр Шевченко
Ура, квали квали квли фай для всех. Только достойные теперь пройдя отбор что в ЛЧ, что в ЛЕ, через другие европейские команды будут представлять Украину в Еврокубках.
leka
у турции на весну не проходит ни одной команды