Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 30 листопада 2019, 09:29
25872
28

Динамо U-19 пробилося до плей-оф Юнацької ліги УЄФА

Кияни дивом врятувалися від поразки в матчі-відповіді проти ПАОКа

| Оновлено 30 листопада 2019, 09:29
25872
28
Динамо U-19 пробилося до плей-оф Юнацької ліги УЄФА
ФК Динамо Київ
Для будь-якої футбольної команди сезон складається з цілого переліку мікро-завдань, які після завершення усіх матчів потрапляють під оцінювання футбольної громадськості та керівництва клубу. Аналогічні алгоритми мають місце бути навіть на рівні юнацьких складів. Зокрема, київське «Динамо» в розіграші Юнацької ліги УЄФА було представлено командою, що складається з футболістів віком до 19-ти років. Особливості проведення цього турніру полягає у двох незалежних гілках протистоянь, які у підсумку об'єднуються на стадії плей-оф. І поки юнаки донецького «Шахтаря» невтішно намагалися чинити опір на груповому раунді, столичний клуб пробивав собі дорогу крізь Шлях чемпіонів країн.
 
Один крок залишався до плей-оф, а після вдалої домашньої частини протистояння проти грецького ПАОКа, так і зовсім – півкроку. Два пенальті від Цітаішвілі у першому таймі і точний удар Надольського у завершальній стадії матчу на поле стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського у столиці України забезпечили «біло-синім» комфортні 3:0 перед виїздом до Греції. Молодіжний склад «двоголових орлів Півночі» не відрізнявся результативністю в останні роки, тому здобуту перевага в першому поєдинку, нехай і не таку значну, як проти «Шкендії» (8:0), бачилася для підопічних Ігоря Костюка практично непорушною.
 
Проте греків треба було побоюватися під час гри безпосередньо на їх арені, про що красномовно свідчили перші хвилини протистояння. Вже на третій хвилині Думцис як слід розім'яв Нещерета ударом зі входу до штрафного, після чого «Динамо» змогло провести кілька непоганих випадів, а два потенційно гольових шанси втратив Георгій Цітаішвілі, пробивши з-за меж штрафного та головою з близької дистанції в сторону від обох штанг воріт суперника.
 
Проте проблеми колектива Ігоря Костюка були ще попереду. Під час подачі зі штрафного на лівому фланзі атаки у володіннях Нещерета необережним рухом Скорка було відправлено на газон Панідіса. Пенальті арбітром був призначений негайно, а з його реалізацією не виникло проблем у Думціса. Гравець «Динамо», шо порушував правила, був справедливо попереджений.
 
Але якби на цьому моменті «біло-сині» змогли б швидко відійти від шоку, то, можливо, до моменту відходу команд на перерву, на табло мав би місце зовсім інший рахунок. У зворотній ситуації, маємо помилку Нещерета під час винесення м'яча за межі власного штрафного, яка подарувала м'яч Дзолісу в центрі поля, а поки його партнери в один дотик розігрували швидку комбінацію, Дзоліс спокійно подолав відстань до штрафного, після чого в один дотик відправив м'яча прямісінько у правий нижній кут. Але і це не все – ліва штанга врятувала киян від третього пропущеного м'яча вже через чотири хвилини, прийнявши на себе удар з носка від Думціса з гранично близької відстані. Йти на перерву з двома пропущеними м'ячами у пасиві було вкрай важко, проте, що можна було вдіяти – у «Динамо» було ще 45 хвилин для реалізації одного з сценаріїв: забити на виїзді, або засушити протистояння.
 
Команда Костюка зуміла створити чудовий за своїм емоціям «коктейль» з вищезгаданих варіантів! Друга половина була вкрай напруженою за всією своєю тривалістю, проте ту саму рушницю вже було підвішено на сцені у першому акті протистояння моментами Цітаішвілі, так що залишалося лише дочекатися пострілу. Червона картка для Тахатоса, яка була показана за друге попередження, кожне із яких стало логічним підсумком після грубого порушення правил, призвело до вільних зон у обороні греків. Але ж їм було необхідно кидатися на фінальний штурм! Ось і не мав проблем Ісаєнко, коли перекидував останнього захисника в центрі поля, втекти до чужих воріт, та спокійно пробити у лівий нижній кут.
 
Більш того, «Динамо» зуміло не просто зняти усі питання в двоматчевому протистоянні цим голом, але ще й створити передумову для відходу від поразки. Блізніченко від лицьової на правому фланзі покотив під удар від центра штрафного для Яроша, який завдав свій завершальний постріл безпосередньо перед фінальним свистком арбітра. «Динамо» йде далі!
 
Наступна віха Юнацької ліги УЄФА для Шляху чемпіонів країн – жеребкування раунду плей-офф, яке відбудеться 16-го грудня 2019 го року.

Юнацька ліга УЕФА. Шлях чемпіонів країн. Другий раунд. Матч-відповідь.

ПАОК U-19 – Динамо Київ U-19 – 2:2 (першийматч – 0:3)

 Думцис, 14 (пен.), Дзоліс, 23 – Ісаєнко, 90+3, Ярош, 90+5

 Тахатос, 64, Пурнарас, 90+2, Міхаїлідіс, 90+4  – Скорко, 13, Білошевський, 20, Бодня, 51, Вівчаренко, 66, Надольский, 85, Блізніченко, 90+2, Ісаєнко, 90+4

 Тахатос, 90+1

ПАОК U-19: Таліхманідис – Калуцикідіс, Міхаїлідіс, Панайоту (Гросдіс, 46), Тахатос – Цингарас, Яксіс, Дзоліс (Гортезіані, 72) – Панідіс (Цопуроглу, 68), Куциас (Пурнарас, 59), Думцис.

Динамо Київ U-19: Нещерет – Вівчаренко, Забарний, Біловар, Скорко – Надольський (Ванат, 79), Білошевський, Волошин (Бодня, 35) – Шулянський (Ярош, 90+4), Ісаєнко, Цитаішвілі (Блізніченко, 79).

Арбітр: Новак Симовіч (Сербія)

Стадіон: «Тумба» (Салоніки, Греція)

Удари (у площину): 10 (5) – 12 (6)
Кутові: 6 – 3
Оффсайди: 5 – 1.

ПАОК U-19-ДИНАМО U-19. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pavel8873
Невже наші навчились грати до фінального свистка ?!!!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Нестеренко
В 2019 году все наши футбольные команды были какими-то "спасунами"! Может хватит стрибати, сміятися, плакати?
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JulikoB
В каждом социуме должен быть свой юродивый, чтобы другие члены чувствовали себя мужами.
Да и попинать есть кого если вообще обсуждать нечего.
Дід Піхто
Сегодня у крото собак праздника не будет. А как всё хорошо начиналось, они уже поляну накрыли. А тут бац и такой болт в задницу
Forever_young_13_pidor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Шевченко
У донецких бомболейло, что у пацанов с академии ДК есть яйца, а у донецкой академии их нет)) Ну, так, как я и говорил, ахметка привезет еще лучше пару приматов с копакабаны, чем будет развивать украинских пацанов.
JulikoB
Все эти тесты, обычный набор головоломок определенной направленности, и не более того. В детстве таких нарешался по горло. Может кто в детстве был обделен сим занятием, то сейчас наверстывает.
doktor09
Совы от радости рамсы попутали-алё, убогие, это же ГРЕКИ...
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил