Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 24 листопада 2019, 08:03
10809
1

Продексім завершив виступ в елітному раунді ЛЧ перемогою над Спартою

Колектив Хаві Родрігеса підловив суперника на помилках у кінцівці зустрічі

| Оновлено 24 листопада 2019, 08:03
10809
1
Продексім завершив виступ в елітному раунді ЛЧ перемогою над Спартою
МФК Продексім
На превеликий жаль для шанувальників українського футзалу, матч третього туру елітного раунду Ліги чемпіонів для херсонського «Продексіма» – єдиного представника нашої країни в головному турнірі Старого Світу – так само як і для суперника «мельників», празької «Спарти», не носив ніякого турнірного значення. Причина такого явища полягає в результатах головного фаворита квартету D, каталонської «Барселони», у поєдинках проти своїх прямих конкурентів.
 
Колектив Хаві Родрігеса почав цю стадію з натужною перемоги над господарями паркету Палацу спорту «СКА», білоруської «Сталіци» (2:1), і вже менш ніж через 24 години повинен був протистояти чинному чемпіону Іспанії, з яким поділяв першу сходинку турнірної таблиці, за умови рівності за всіма показниками. Дива не сталося, українці відчайдушно боролися, але клас суперника взяв своє, а удар капітана «Барселони» Лосано зі своєї половини поля по порожніх воротах херсонців остаточно закріпив за каталонцями статус першого учасника Фіналу чотирьох. У матчі проти чеської команди від херсонців очікували демонстрації характеру задля досягнення найбільш виского результату у групі, що складалася з чотирьох чемпіонів своїх країн.
 
Не встигли футболісти «Продексіма» як слід відсвяткувати швидкий успіх на початку поєдинку – Волянюк продавив корпусом суперників після передачі на лівий фланг від Роніньо, і точно пробив у дальній верхній кут – як рахунок на табло знову став рівним. Оборона «мельників» прогавила вихід суперників в контратаку, а Савенко так і не зміг зустріти на виході з воріт Драговські, якому для дриблінгу була відведена вся вільна зона на правому фланзі.
 
Настільки бадьорий початок мав цілком очікуване продовження і в подальшому перебігу першого тайму. Команди обмінялися сейвами у виконанні голкіперів, після чого херсонці вдало сходили в позиційний наступ на чужі ворота, в завершенні якого Зварич пожертвував власною можливістю для удару з центру штрафного майданчика на догоду Шотурмі, що набирав хід правим флангом. Петро миттю завдав удар під ближню штангу, на який Да Сілва зреагувати не зміг.
 
Здорово зійшлися команди в боротьбі за м'яч, а по-спортивному агресивна поведінка не залишилася без великої кількості порушень правил. Уже за три хвилини до кінця першого тайму з обох сторін було по п'ять фолів, проте жодна з команд так і не допустила фатальної помилки до свистка на перерву. Чехи двічі перевірили на міцність каркаси наших воріт за допомогою ударів з обох сторін поля від Вілде та Драговські, а також кілька вдалих виходів продемонстрував голкіпер Савенко. Але й цього не вистачило для відходу від абсолютно непотрібної для «Продексіма» нічиєї перед сиреною. Новак прострілив з правого флангу до центра штрафного, де з боротьби із захисником в один дотик проштовхнув м'яч у сітку Ріцк.
 
Довелося пережити неприємні десять хвилин українському вболівальнику після повернення команд на паркет, у перебігу яких футболістам «Продексіма» довелося стримувати атаки суперника. І все ж, Хаві Родрігес зумів переграти візаві за тренерським містком з точки зору тактики, запросивши до розіграшу м'яча Савенка в якості п'ятого польового гравця. Це дозволило Волянюку залишитися без нагляду на лівому фланзі атаки, після чого залишалося лише дочекатися точної передачі у вільну зону від Ланько. З потужним ударом з близької дистанції проблем не виникло.
 
Цілком очікувано було, що чехам, яким було досить зачепитися за нічию, буде необхідно повторювати тактику суперника, але при цьому підключати вочевидь не гравця з номінальною позицією у воротах. І ось тут, на перший план вийшла здатність Зварича вражати ціль ударами зі своєї половини поля. Дві спроби виявилися цілком успішними, чого вдосталь вистачило для підсумкового успіху.
 
На цьому, виступ «Продексіма» в елітному раунді Ліги чемпіонів з футзалу підійшло до кінця. Херсонський клуб зайняв друге місце в турнірній таблиці. Залишається лише подякувати підопічним Хаві Родрігеса за щасливі миті, який чемпіон України зміг подарувати всій спортивній громаді нашої країни.
 

Ліга чемпіонів. Елітний раунд.

Спарта – Продексім – 2:5

 Драговські, 2, Ріцк, 19 – Волянюк, 1, 37, Шотурма, 6, Зварич, 38, 39

 Коцич, 29 – Ланько, 9, Шотурма, 33

Спарта: Да Силва – Амадеу, Новак, Вілде, Драговські – Плецити, Ріцк, Коцич, Брахімі, Крживанек, Гора, Грбєша.

Продексім: Савенко – Дані Фернандес, Скорий, Роніньо, Волянюк – Ципун, Давід, Зварич, Д. Сорокін, Шотурма, Ланько, Білоцерківець, Бессалов.

Арбітр: Алессандро Мальфер (Італія)

Стадіон: Палац спорту «СКА» (Мінськ, Білорусь)

Удари (у площину): 38 (12) – 35 (20)
Кутові: 4 – 8

СПАРТА-ПРОДЕКСИМ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kherson384
Молодцы ребята!