Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 24 листопада 2019, 07:59
19697
8

Навіщо Вайлдеру ще один бій з Ортісом

Лев Кравців в очікуванні справжньої битви

| Оновлено 24 листопада 2019, 07:59
19697
8
Навіщо Вайлдеру ще один бій з Ортісом
Boxing Scene

Деонтей Вайлдер повертається в минуле. Поки Тайсон Ф’юрі куражиться в реслінгу та боях проти нікому невідомих суперників, здобуваючи перемоги і розтини, американець йде іншим шляхом.

Після нічиєї з британцем Вайлдер вимкнув Домініка Брізіла і збирається дати реванш Луїсу Ортісу. Чи потрібний він? А чому ні?

У Ортіса є шанси?

Рік тому Луїс Ортіс дав один із найскладніших поєдинків Деонтею. У сьомому раунді кубинець похитнув відчуття ґрунту у Вайлдера, і тому довелося виживати. Правда, вже через три раунди відпочивати відправився сам Ортіс.

Незважаючи на це, поєдинок з Луїсом - третій за тривалістю в кар'єрі американця. Довше протримався Тайсон Ф’юрі (усі 12 раундів) і Жоан Жюапа (програв ТКО11). Але через лише рік багато хто говорить, що Луїс - старий і шансів немає. Тобто, в 39 він був не старим, а в 40 вже шанси пропали?

У цих розмов є раціональне зерно. Після тієї поразки кубинець тричі виходив в ринг - усі три рази виграв, двічі достроково. Круто звучить, але імена суперників не відповідають цьому: Разван Кожану (КО2), Тревіс Крауффман (КО10) і Крістіан Хаммер (UD10). Суперники, чесно кажучи, не з перших десяток рейтингу.

Старий або ні Ортис - покаже ринг, а ось чи мотивований - звичайно. Ну, як мінімум, має бути, інакше навіщо виходити в ринг? Луїс може піднести сюрприз, ударивши так, як уміє. Може відключити Вайлдера - в першому бою до нокдауну трохи не вистачило, але розраховувати доведеться тільки на нокаут.

Навряд чи під потужним обстрілом Деонтея Луїс витримає всі дванадцять раундів, тому, якщо не влучить у першій половині бою, залишиться сподіватися лише на диво.

Навіщо Вайлдеру цей реванш?

Якщо дивитися на бій, як на підготовку до Ф’юрі, то незрозуміло, навіщо він виходить і проти Брізіла, і проти Ортіса. Перший - великий і високий з непоганим ударом, але жахливий на ногах, в русі корпусом, і в русі в принципі. Другий - маленький, віковий, з довгими руками. Навіть якщо узяти найкраще від першого і другого, Ф’юрі не вийде.

Тоді варто заглянути в рейтинг WBC. Екс-обов'язковий претендент Ділліан Вайт попався на допінгу. Далі йде Тайсон Ф’юрі, бій з яким відбудеться пізніше, якщо нічого цьому не завадить, і Луїс Ортіс. Після них слідує Олександр Усик, що піднявся в топ-5 набагато пізніше, ніж було оголошено про поєдинок Ортіс - Вайлдер. І Оскар Рівас, який свій останній бій програв якраз Ділліану Вайту. Ну і з ким битися?

Boxing Scene

Звичайно, можна організувати реванш тут і зараз, але це лише наше фанатське бажання, що не має нічого спільного з бізнесом і планами організаторів. Інші варіанти і зовсім не приймаються. Поветкін, Паркер і Чісора нижче в рейтингу і зайняті своїми справами. А з ноунеймами, як Ф’юрі, Деонтей відмовляється зустрічатися і збирати в залі по 3 тисячі глядачів.

За великим рахунком, Ортіс - єдиний реальний цікавий варіант на цей час. При цьому він досить небезпечний, щоб готуватися до бою, як потрібно, і викладатися на все сто.

Чи варто подивитися цей бій?

Вайлдер - не той боксер, на якого дивляться, щоб насолодитися боксом в тому вигляді, в якому ми звикли його бачити. Але, як це не парадоксально, саме через це він має велику аудиторію.

Поєдинки Деонтея не бувають нудними саме через його відчайдушність і неймовірний удар. Хто б не був суперником, дивитися на усе це не буває нудно. Вайлдер може відключити суперника, а якщо не виходить, влаштовує з ним бійку кістка в кістку, поки хтось не впаде.

А падають усі. Навіть Ф’юрі, що здобув нічию, падав двічі. Поки складно уявити, що хтось може встояти в рингу з Вайлдером. А падіння - це видовище. А коли у відповідь теж летять бомби, які можуть похитнути чемпіона - це удвічі цікавіше видовище.

Адже Ортіс не промах. Ніхто не намагається зараз вас переконати, що тут є серйозна інтрига, що варто чекати апсету або чогось на зразок того. Просто і списувати з рахунків Луїса не можна. Так, йому сорок років, а на вигляд і більше. Так, він бив останнім часом лише другорядних суперників. Ну і що?

Удар нікуди не подівся, швидкість, судячи з усього, теж. Спіймати кубинець зможе і в шістдесят, тому говорити, що тут буде нудно, не варто. Та і що, бій з Брізілом був нудним? Якщо ви часто бачите, як голова після першого ж удару відлітає мало не в зал - можливо. За будь-яких інших розкладів побачити таке в прямому ефірі вкрай цікаво і несподівано.

Та й Домінік же тоді дістав Деонтея. Не так, щоб ми встигли подумати, ніби можлива несподіванка, як в сьомому раунді першого бою з Ортісом, але глядачі трохи ахнули. Поєдинки Вайлдера - це фестиваль і карнавал, на яких, навіть якщо ти не фанат цього, нудно не буває.

Виходять два здоровенних мужики: один технічний, другий - не дуже і починають вибивати один з одного пил дванадцять раундів. В повітрі пахне небезпекою, удари важко лягають в ціль, і всі в передчутті того, що хтось з цих двох у будь-яку секунду перекинеться. Хіба заради цього не варто подивитися бій?

Не усім бути флойдами мейвезерами і олександрами усиками. Мають бути ось такі рубаки, як Вайлдер. А їм повинні протистояти технарі, як Ортіс. Стилі роблять бій - саме про цей поєдинок. Ф’юрі вже оголосив, що, якщо Уайлдер програє, реваншу не буде, тому чекаємо на жорстку битву і важкий нокаут.

А там можна і на другу частину битви справжніх гігантів подивитися.

Поєдинок Деонтей Уайлдер - Луїс Ортіс відбудеться в Лас-Вегасі в ніч з суботи на неділю, 24 листопада. Орієнтовно бій почнеться о 06:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K_Sarioglo@i.ua
Автору статьи на заметку поправочка:помимо Фьюри и Дюопы дольше Ортиса с Уайлдером отстоял в ринге Стиверн, в 1-м бою с которым Деонтей впервые не выиграл досрочно.
Андрій Ковальов
Бой за пояс WBC со Стиверном забыли, он прошел все 12 раундов.
George Abuladze
Еще 3 года побоксирует с мешками и на покой, крича что он непобежденный чемпион! Где объединительные бои? А говорили эпоха братьев Кличко скучная, а сейчас? только бабло рубить без напряга
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Saar
Статья толковая и интерестная. Уайдлер вин!