Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 03 листопада 2021, 16:13
9657
1

Продексім не зміг зачепитися за очки в матчі проти Барселони

Підопічні Хаві Родрігеса вирішать свою долю у двобої проти празької Спарти

| Оновлено 03 листопада 2021, 16:13
9657
1
Продексім не зміг зачепитися за очки в матчі проти Барселони
МФК Продексім
Зіграти два поєдинки елітного раунду головного клубного трофея Старого Світу менш ніж за 24 години, маючи в якості одного із суперників чинного чемпіона Іспанії, каталонську «Барселону». Чому б і ні? Такі будні найсильнішої команди України з футзалу – херсонського «Продексіма», для якого звітна зустріч на паркеті Палацу спорту «СКА» проходила в рамках другого туру Ліги чемпіонів.
 
«Мельники» впоралися у повній мірі із завданням в перший ігровий день. Перемога над приймаючої поєдинки нашої групи стороною в особі білоруської «Сталіци» (2:1) дозволила підопічним Хаві Родрігеса, нарівні з «Барсою», яка обіграла празьку «Спарту» рівно з таким же рахунком, очолити турнірну таблицю квартету D. До наступного раунду зможе пройти лише одна команда, тому в протистоянні ситуативних лідерів нашої групи треба було дізнатися головного фаворита в цій глобальній боротьбі.
 
Вибуховий початок вдався у звітного поєдинка завдяки двом голам за три зіграних хвилини. Український уболівальник на мить відчув колосальне задоволення від витонченого перекату на лівому фланзі й удару під голкіпером у виконанні Роніньо, якого знайшов у вільній зоні точною передачею Волянюк. На жаль, радість тривала недовго, а гравці «Продексіма» пропустили кілька швидких випадів суперників, один з яких завершився фолом Скорого на лівому фланзі оборони. Штрафний удар іспанці вирішили розіграти у вигляді короткої передачі Айкардо під удар Дієго, постріл якого під поперечину виявився напрочуд точним.
 
І куди ж без кращого бомбардира поточного розіграшу чемпіонату Іспанії – Феррана. Таранний форвард показав небувалу чіпкість на лівому фланзі атаки, після чого проскочив повз Скорого, який прагнув зіграти якомога акуратніше, після чого послідував удар зі входу до штрафного в правий нижній кут. Два епізоди з голами іспанської команди за весь перший тайм, у яких голкіпер Ципун нічого вдіяти не зміг. В інших ситуаціях Кирилу вдавалося демонструвати найвищий рівень майстерності на лінії, про що, як мінімум, говорить відсутність голів у Лосано, Шіраіші і Адольфо.
 
До честі херсонців, під натиском іменитого суперника вони не стали притискатися до воріт, а кращий свій момент втратили за підсумком влучання м'яча в ліву штангу біля верхнього кута чужих воріт після удару Давіда з близької відстані.
 
Із самих перших хвилин другого тайму ворота української команди довелося захищати Юрію Савенку, а «добродушні» опоненти відразу подарували йому привід як слід розім'ятися – Ферран прорвався в глибину правого флангу, звідки не зміг переграти нашого стража воріт. Часом, складалося відчуття, що на паркеті знаходиться більше гравців херсонської команди, ніж суперників. У всякому разі, таке оманливе враженням могло мати місце бути після феноменального невезіння номінальних гостей, які тричі струсонули каркаси наших воріт по обидві сторони від Савенка. В умовах напруженого рахунку 1:2, «Барселона» не хотіла довго перебувати, тому всіляко намагалася підловити українців на помилках в обороні. Коли ж продавити «мельників» у силовому протистоянні не вдалося, у хід пішла персональна удача окремих виконавців. А як інакше назвати відскік на ногу Шіраїші, після чергового сейва Савенка з епізоду протистояння з Ферраном на лівому фланзі оборони. Удар по порожніх воротах просто не було кому відбивати!
 
Гравці «Продексіма» подарували невелику надію на вдалий результат, коли за вісім хвилин до кінця Білоцерківець продавив корпусом опонента у штрафному й потужно прострілив в район лівої стійки, де в кількох сантиметрах до лінії воріт вдало підставив ногу Зварич. Часу залишалося не так вже й багато, але безперервний наступ херсонців обернулося лише ударом в ліву штангу від Білоцерківця. «Барселона» зіграла на граничній витримці, вдало використавши розіграш п'ятого польового з нашого боку ударом по порожніх воротах зусиллями капітана Лосано перед фінальною сиреною. У другому матчі поступаємося, чим серйозно ставимо свої амбіції під удар!
 
Груповий етап для херсонського «Продексіма» буде завершувати поєдинок проти празької «Спарти», а каталонській «Барселоні» доведеться зустрітися з господарями паркету – білоруською «Сталіцею».

Ліга чемпіонів. Елітний раунд.

Продексім – Барселона – 2:4

 Роніньо, 2, Зварич, 32 — Дієго, 3, Феррао, 8, Шираїши, 29, Лосано, 40

 Скорий, 3, Корсун, 31.

Продексім: Ципун – Скорий, Роніньо, Волянюк, Ланько – Савенко, Давід, Зварич, Д. Сорокін, Шотурма, Білоцерківець, Бессалов, Корсун.

Барселона: Плана – Айкардо, Дієго, Феррао, Хоселіто – Хуанхо, Повіль, Рожер, Шираїши, Адольфо, Лосано, Рівільос, Марсеніо.

Арбітр: Болаж Фаркаш (Ньїредьгаза, Угорщина)

Стадіон: Палац спорту «СКА» (Мінськ, Білорусь)

Удари (у площину): 33 (10) – 42 (21)
Кутові: 7 – 7

ПРОДЕКСИМ-БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sadixson
первый матч на моей памяти за много последних лет, где наша команда играла против фаоврита, а не тупо отбивалась всю игру без вариантов. спасибо ребятам и тренеру за это, молодцы. Было понятно, что Барса сильнее, но по игре надежда была, это уже дорого стоит!