Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

17 листопада 2019, 19:10
Формула 1
Гран-прі Бразилії 2019. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 17 листопада 2019, 22:00
10993
8

Ферстаппен виграв божевільну гонку в Бразилії, ганьба Феррарі, подіум Гаслі

Пілот Ред Булла провів чудову гонку і заслужено переміг. В іншому - неймовірне видовище

| Оновлено 17 листопада 2019, 22:00
10993
8
Ферстаппен виграв божевільну гонку в Бразилії, ганьба Феррарі, подіум Гаслі
Skysports.com

Топ-10: Ферстаппен, Гаслі, Хемілтон, Сайнс, Райкконен, Джовінацці, Ріккардо, Норріс, Перес, Квят

ОНОВЛЕНО. Льюїс Хемілтон отримав штраф в 5 секунд і відкотився з 3-го місця на 7-е. На подіум піднявся пілот Макларена Карлос Сайнс.

Старт Гран-прі Бразилії повністю залишився за Максом Ферстаппеном. Пілот Ред Булла зберіг своє лідерство і поїхав у відрив. Себастьян Феттель стартував невдало і поступився 2-м місцем Льюїсу Хемілтону. Відзначаємо Шарля Леклера, який проривався з 14-го місця і за кілька кіл увійшов в топ-7.

Було ясно, що пілоти-лідери задіють тактику двох піт-стопів, і першим на піт поїхав Хемілтон. Слідом за ним в бокси вирушив Ферстаппен, якому на виїзді завадив Кубіца! Макс ледве уникнув зіткнення з поляком і втратив багато часу, пропустивши Хемілтона! Втім, радість Льюїса завершилася дуже швидко, так як Ферстаппен миттєво наздогнав і обігнав 6-кратного чемпіона світу. Ох, Ред Булл у вогні. Раніше з'явилася інформація, що мотори Хонди добре себе почувають на трасах, розташованих високо над рівнем моря. Як це було в Мексиці. Що стосується Феррарі, то Феттелю і Леклеру явно не вистачало темпу, і Скудерія намагалася організувати стратегію одного піт-стопа.



На другий піт Хемілтон знову поїхав першим, але цього разу Ферстаппен після своєї 2-й зупинки вискочив попереду свого супротивника. Відзначимо і роботу механіків: Хемілтона обслужили за 3,3 секунди, а Макса - за 1,9 секунди. Загалом, Бики виконали відмінну роботу. Феррарі ж, розраховуючи на один піт, поставили собі шини хард, але не досягли успіху і сильно програвали всім противникам. У підсумку Феттель і Леклер був змушені їхати на піт ще раз, втративши шанси на серйозний результат.

Доказом проблем моторів Мерседеса на такій висоті став схід Валттері Боттаса. Фінн активно переслідував Леклера кілька кіл і його двигун не витримав. Здавалося, Валттері зупинився грамотно, щоб не викликати сейфіті-кар, але дирекція все ж випустила машину безпеки і Ферстаппен відразу відправився на умовно безкоштовний піт за шинами софт! Це ж зробили в Феррарі, а ось Мерседес вирішив залишити Льюїса на трасі без заміни гуми за 15 кіл до кінця. Чесно кажучи, не дуже зрозуміле рішення Мерседеса, про що Льюїс в своєму стилі повідомив команді, додавши, що він тепер як качка на полюванні для Ферстаппена.



У Макса після відходу сейфіті-кара було 12 кіл, щоб повернути собі лідерство, але йому вистачило одного повороту! Макс відразу після рестарту красиво обігнав Хемілтона і поїхав до перемоги. А ось Льюїс на старій гумі опинився під пресингом Альбона і двох Феррарі на більш свіжих шинах.

Але Феррарі самоусунулися. Феттель і Леклер, ведучи боротьбу, трохи зачепили один одного, але цього вистачило! У Себа лопнула шина, а у Шарля зламалася підвіска. Просто геніально. У цьому сезоні складно щось говорити цензурне про Феррарі.

 


Знову виїхала машина безпеки, а Хемілтон несподівано поїхав на піт! Навіщо? Занадто мало кіл до кінця, занадто багато уламків. Що? Мабуть, Мерседес без Тото Вольффа не впорався з тиском.

Після відходу машини безпеки Хемілтон був 4-м, швидко пройшов Гаслі і пішов в атаку на Альбона. І вибив Алекса з траси! Дуже шкода, адже пілот претендував на свій перший подіум. Очевидно, Хемілтон отримає покарання за свій маневр.

Виграв Ферстаппен, а божевільна кінцівка вивела Гаслі на 2-е місце! П'єр Гаслі на Торо Россо приїхав на подіум. Третій Хемілтон, але якщо його оштрафують, то на подіумі буде Сайнс. Сайнс, який стартував останнім. Божевілля. А як вам 5-6 місця для Альфа Ромео? Ух, що за гонка.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Він від мене не втече, але спочатку...» Чжан Чжілей кинув виклик Усику
Бокс | 11 жовтня 2024, 07:55 1
«Він від мене не втече, але спочатку...» Чжан Чжілей кинув виклик Усику

Китайський супертяж хоче провести бій з українським чемпіоном

ВІДЕО. Хавбек збірної осоромився на питанні про незалежність України
Футбол | 11 жовтня 2024, 12:51 13
ВІДЕО. Хавбек збірної осоромився на питанні про незалежність України

Георгій Судаков не зумів згадати дату, коли Україна стала незалежною

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Муґунот Уух
скудерия кретини
Муґунот Уух
звание "драйвер оф зе дей" предлагаю поделить межу пилотами феррари
Микола Гуцуляк
Феррари самоустранились. Феттель и Леклер, ведя борьбу, немного задели друг друга, но этого хватило! У Себа лопнула шина, а у Шарля сломалась подвеска. Просто гениально. В этом сезоне сложно что-то говорить цензурное про Феррари
Дима Семещенко
То чувство когда 2 место выиграло гонку))) Гасли красава))
ya_3
Феттеля от...издить ногами и жестоко! Сам всё прос...ал и Леклеру помешал За такие вещи команда должна наказывать очень жёстко.
Ну и метис в очередной раз показал, какой он мудак - вытолкнул Албона и потом "ну ладно, извините меня..."
А вообще гонка по накалу эмоций - класс! Побольше бы таких