Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 липня 2021, 22:39
5344
0

Бельгія - Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Дебют Срджана Радуловича на посаді головного тренера збірної

| Оновлено 04 липня 2021, 22:39
5344
0
Бельгія - Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
fbu.ua

Поєдинок Бельгія - Україна відбудеться в четвер, 14 листопада, в Шарлеруа. Початок поєдинку о 21.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».   

Виїзним поєдинком проти бельгійок наша національна збірна розпочинає свою боротьбу в кваліфікації до чемпіонату Європи-2021, який відбудеться наступного літа в Іспанії і Франції. Волею жереба Україна розмістилася у відбірковій групі G, де окрім нашої команди також будуть виступати національні збірні Бельгії, Португалії та Фінляндії. Згідно з регламенту до фінальної частини континентальної першості вийдуть дев'ять переможців відбіркових груп і п'ять найкращих команд серед тих, що займуть другі місця.

У новий кваліфікаційний цикл збірна України входить істотно оновленою. Після провального виступу на Євробаскеті-2019, коли наші баскетболістки програли всі три поєдинки на груповому етапі і посіли загальне останнє місце на турнірі, відбулася цілком логічна зміна головного тренера. Новим рульовим національної команди став сербський фахівець Олександр Радулович, який в минулому відбірковому циклі асистував звільненому Горану Бошковичу

Сербський тренер вирішив провести в команді зміну поколінь, що давно назрівала і не викликав на перші матчі відбору проти Бельгії та Португалії багатьох досвідчених виконавиць. В цілому, заявка збірної на матч проти бельгійок виглядає наступним чином:.

Аліна Ягупова («Фенербахче», Туреччина), Віта Горобець («Печ», Угорщина), Владислава Волошина, Христина Філевич, Вероніка Любінець, Вікторія Кондусь (всі - «Київ-Баскет»), Ольга Сивакова («Динамо Київ»), Юлія Мусієнко, Єлизавета Мітіна (обидві - «Інтерхім»), Людмила Науменко (без клубу), Ольга Яцковець («Ружомберок», Словаччина), Міріам Уро-Ніле («Ско-Баскет», Франція).

Як бачимо, Срджан Радулович відмовився (як мінімум, в листопадовому кваліфікаційному вікні) від послуг таких відомих баскетболісток як Аріни Білоцерківської, Ганни Ольховик, Олександри Радулович, Таїсії Удоденко та інших. Також було вирішено, не викликати на матчі відбору натуралізовану американку ДеАндру Мосс.

Варто відзначити, що дві третини нинішнього ростера команди заповнені гравцями українських команд, а «Київ-Баскет» і зовсім став базовим клубом збірної, делегувавши до складу відразу чотирьох гравчинь. У той же час, складу збірної не дорікнеш у відсутності досвіду. У Бельгію вирушили відразу сім баскетболісток, які брали участь в Євробаскеті - 2019. В строю і лідер збірної Аліна Ягупова, на яку тепер випаде ще більш значуща роль в команді.

Першим суперником нашої оновленої національної команди стане збірна Бельгії, яка зараз демонструє найкращі результати у своїй історії. На чемпіонаті Європи - 2017 бельгійки виграли бронзові медалі, що стало першим подібним успіхом в історії команди, а на Євробаскеті - 2019 суперниці збірної України посіли п'яте місце. Між двома останніми континентальними форумами бельгійки в 2018 році вперше в своїй історії взяли участь в Чемпіонаті світу і зайняли там четверте місце.

Передумовою таких високих результатів є дуже талановите нинішнє покоління бельгійських баскетболісток, але й в ньому особливо виділяється Емма Мессеман. 26-річна центрова є справжньою зіркою європейського баскетболу. На чемпіонатах Європи - 2017, 2019 і чемпіонаті світу-2018 бельгійка входила в топ-5 найкращих снайперів і потрапляла в символічні п'ятірки на турнірах в 2017 і 2018 роках. У числі індивідуальних нагород бельгійки значаться три титули переможниці Євроліги (2016, 2018, 2019) і чемпіонство в WNBA (2019). Але вершиною визнання індивідуальної майстерності Мессеман став титул MVP фінальної серії заокеанської WNBA в нинішньому році, коли бельгійка стала основною дійовою особою в своїй команді. Мессеман стала першою європейкою в історії WNBA, яка удостоїлася такої нагороди.

Безумовно, для істотно омолодженої збірної України виїзний поєдинок проти однієї з найсильніших команд Європи буде непростим випробуванням, але саме в таких матчах і формується безцінний досвід. Будемо розраховувати, що дебют нового головного тренера і оновленої команди в цілому пройде успішно і наші баскетболістки зможуть порадувати уболівальників якщо не результатом, то, як мінімум, якісною грою.

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Бельгія – Україна.

14 листопада

Бельгія - Україна

Португалія - ​​Фінляндія

Прогноз Sport.ua: перемога Бельгії

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.