Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
6376
2

Андрій П'ЯТОВ: «Принципи гри Шевченка для багатьох були новинкою»

Воротар збірної України - про роботу з Андрієм Шевченком

Андрій П'ЯТОВ: «Принципи гри Шевченка для багатьох були новинкою»
УАФ. Андрій П'ятов

Голкіпер збірної України Андрій П'ятов напередодні товариського матчу з Естонією розповів про роботу з головним тренером збірної Андрієм Шевченком:

«До такого футболу гравцям легше адаптуватися. В Європі запропоновані Шевченком принципи ведення гри вже звичні, а для більшості гравців в Україні це було в новинку. Не будемо приховувати, що раніше в збірній працювали тренери, які вважають, що сповідують футбол Лобановського. Вони робили ставку, наприклад, на швидкі фланги.

Нинішній тренер прийшов і впровадив трохи інші вимоги. Ми і раніше добивалися результату, але це все було якось на жилах, в постійній боротьбі. Так, боротьба - це частина футболу, але гра складається не тільки з єдиноборств, потрібно ж вміти і контролювати її. Володіти м'ячем, правильно використовувати тактику, робити висновки.

Останній матч з Португалією показав, наскільки розумно наш штаб обрав тактику. Ми ж не просто билися-боролися. Ось, здавалося б, невеликий нюанс - перевести Яремчука на лівий фланг, а Марлоса поставити в центр нападу, щоб він відтягував на себе двох центрбеків суперника. Це сміливий тренерський крок, який себе виправдав.

Раніше як говорили: «Дайте м'яч Коноплянці чи Ярмоленку, вони щось придумають». А уявіть, якщо гра не пішла ні в того, ні в того - ми вже не знаємо, що робити! Намагаємося на них грати, а суперник вивчив наш стиль, відправив проти них по два гравці - і все, кисень перекрито. Зараз, як бачите, ми працюємо всією командою. Ніхто не перетримує м'яч, все відкриваються, знають свої функції на полі. Граємо швидко - в короткий пас. Як результат, забити може кожен, від захисників до форвардів, а не тільки Ярмоленко і Коноплянка. Це і є загальна робота всієї команди.

Стиль роботи Шевченко я назвав би європейським, порівнянним з роботою топ-тренерів - Пепа Гвардіоли, Юргена Клоппа. Наскільки мені відомо, він добре спілкується з Карло Анчелотті, а взагалі, бере від кожного фахівця краще. Крім того, сила Шевченко - в помічниках. Думаю, і сам Андрій Миколайович розуміє, наскільки велику роботу проробляють його асистенти, з якими він є гармонійним цілим. Він віддається роботі повністю: підказує, працює. А помічники аналізують дуже важливу інформацію і пропонують тренеру варіанти».

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу
Інші види | 18 квітня 2024, 21:23 5
Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу

До групи F також увійшли Нідерланди, Німеччина, Ісландія

Легендарний Касільяс привітав Реал із перемогою над Сіті і відзначив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 08:22 2
Легендарний Касільяс привітав Реал із перемогою над Сіті і відзначив Луніна

Ікер опублікував пост у своєму Twitter, мадридський клуб вибив «містян» із ЛЧ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
digsum
С Андрюхой в разведку нельзя ходить) Выложил в двух абзацах больше инфы, чем Шева на всех прессухах))
name_footbol
Тут полностью согласен!