Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 листопада 2019, 11:16
16009
44

Расистський скандал, травма Мораеса і підтримка Тайсона

Головні події 14-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 12 листопада 2019, 11:16
16009
44
Расистський скандал, травма Мораеса і підтримка Тайсона
ФК Шахтар

Перипетії українського класико, а вірніше, расистський скандал, який розгорівся наприкінці матчу, затьмарили інші події вік-енду. А минулий тур, потрібно відзначити, вийшов досить цікавим і багатим на події.

Sport.ua зібрав для вас все найцікавіше.

Матч туру

Поєдинок в Харкові вийшов не надто видовищним. І «Динамо», і «Шахтар» грали на тлі втоми після єврокубкових вояжів до Загреба і Копенгагена, де було залишено чимало фізичних сил і емоцій. Та й з моменту останньої зустрічі грандів в Кубку України пройшло не так багато часу. Обидві команди вибрали обережну тактику, в першу чергу намагаючись убезпечити власні ворота, а потім вже думаючи про атаку. На боці «Шахтаря» була десятиочкова перевага в турнірній таблиці і швидкий гол Кривцова після стандарту.

«Динамо», щоб зламати оборону «Шахтаря», можливо, потрібно було більше ризикувати, діяти нестандартно. Але з цим у команди Михайличенка важко. Та й сумбур в кінцівці матчу напевно вибив з колії не тільки Тайсона і Дентіньо.

П'ять головних підсумків після матчу Шахтар – Динамо

В цілому, потрібно констатувати, що «Шахтар» зробив правильні висновки після поразки в Кубку України і здобув заслужену перемогу. Тепер «гірники» випереджають «Динамо» вже на 13 очок, і про чемпіонську гонку незручно навіть згадувати.

Скандал туру

В Україні розгорівся расистський скандал. До слова, не вперше. Пам'ятаєте ситуацію на трибунах НСК «Олімпійський» під час матчу «Динамо» з «Челсі»? І на матчі «Шахтаря» з «Айнтрахтом» в плей-оф Ліги Європи був інцидент, після якого УЄФА визнав «Шахтар» винним у расистській поведінці уболівальників і закрив на наступний домашній матч фан-сектор.

 

Арбітр Балакін після інциденту з Тайсоном забрав команди з поля на три хвилини. Після повернення - показав Тайсону, який вже заспокоївся, червону картку за непристойний жест на адресу фанів

Після гри Тайсон написав великий пост в Instagram, в якому закликав боротися з расизмом і отримав підтримку багатьох колег-партнерів, в тому числі, Неймара.

Солідарність туру

Підтримали Тайсона і його партнерів по команді і динамівці. На поле розплакавшихся бразильців заспокоювали Циганков, Шапаренко і Гармаш. А в підтрибунному приміщенні, під час паузи в матчі, Тайсона втішав співробітник селекційного відділу «Динамо» Вадим Комардін, який знайомий з бразильцем ще з часу його появи в «Металісті».

Емоції туру

Реакція Тайсона на провокацію з боку фанів «Динамо» не виглядала награною, як уже дехто заявив. Ті, хто добре знають Тайсона, в курсі, що він дуже емоційна людина і часто дає волю емоціям. Взяти хоча б його пости в Instаgram після того, як зірвався перехід в «Мілан».

А в «Металісті» Тайсон, вперше побачивши сніг, кажуть, кілька днів не виходив з дому...

Травма туру

Для форварда «Шахтаря» Жуніора Мораеса українське класико завершилось після зіткнення з Денисом Поповим. Захисник «Динамо» наступив на ногу Мораесу, і той з підозрою на перелом відправився прямо зі стадіону в лікарню.

Facebook Олександра Попова

На щастя, натуралізований бразилець відбувся ушкодженням, але в найближчих матчах збірній України він точно не помічник.

Камбек туру

«Маріуполь» повністю контролював хід гри з «Карпатами», ведучи в рахунку 2:0, і не даючи нічого створити супернику. Але самовпевненість зіграла з підопічними Олександра Бабича злий жарт. Спочатку Назаріна відіграв один м'яч, а в кінцівці він же приніс нічию львів'янам, реалізувавши пенальті. Для «Карпат» камбек після 0:2 став десятим в історії чемпіонатів України.

Дурість туру

Голкіпер «Карпат» Олег Кудрик заробив дурне вилучення в матчі з «Маріуполем». Навіть не в матчі, а вже після нього. Залишаючи поле, голкіпер показав непристойний жест комусь із фанів суперника, це побачив арбітр і в підтрибунному приміщенні продемонстрував воротареві червону картку.

Падіння туру

«Ворскла» програла «Львову», який не вигравав 8 матчів поспіль, і впала на саме дно турнірної таблиці. В останніх дев'яти зустрічах чемпіонату підопічні Віталія Косовського здобули тільки одну нічию. При цьому сам наставник говорить, що його команда на правильному шляху, мовляв, перемоги прийдуть. Живі перекази, а віри їм не ймеш. Поки «Ворскла» - головне розчарування сезону.

Помилка туру

Захисник «Ворскли» Максим Мельничук у простій ситуації подарував м'яч гравцеві «Львова» Ренану, який відкрив рахунок в матчі.

Вилучення туру

Голкіпер «Олександрії» Юрій Паньків заробив одне з найшвидших вилучень в історії чемпіонатів України. На щастя, другий голкіпер команди Шарана Олег Білик гідно замінив в рамці капітана. У меншості гості йшли вперед, намагаючись вирвати перемогу, але і «Олімпік» з приходом Вісенте Гомеса не ликом шитий. У підсумку - закономірна нічия.

На щастя, другий голкіпер команди Шарана Олег Білик гідно замінив в рамці капітана. У меншості гості йшли вперед, намагаючись вирвати перемогу, але і «Олімпік» з приходом Вісенте Гомеса не ликом шитий. У підсумку - закономірна нічия.

Символічна збірна 14-го туру УПЛ

Підтримка туру

Гравці «Колоса» на матч з «Зорею» вийшли в футболках із зображенням Дениса Костишина. Таким чином, партнери висловили підтримку форварду, який вибув з ладу через розрив хрестоподібної зв'язки коліна. Найкращого бомбардира і штатного пенальтиста дуже не вистачало «Колосу» в поєдинку з «Зорею». Не реалізувавши пенальті за рахунку 0:1, новачок УПЛ залишився удев'ятьох - і пропустив ще один м'яч. Але радує, що навіть в такій ситуації підопічні Руслана Костишина мчали вперед і намагалися відігратися.

Гол туру

Сергій ЦИБА

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ
Футбол | 20 квітня 2024, 06:30 33
Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ

У клубному рейтингу УЄФА донецька команда ділить 25–27 місця

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 48
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Коментарі 44
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
футфан
Не розумію чому тут деякі писаки оправдовують "бидло" на стадіонах. Поступок Тайсона низький, професіональний футболіст повинен бути стриманіший незважаючи на провокації "бидла"
slo_nik2008
В нужный момент болельщики Динамо становятся не только тупыми и слепыми а ещё и глухими)
Andrii_MKh
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Михайлович
Может у меня что-то с ушами,но я не слышу подражаний обезьянам.
p_s_l
На секунду представил, если бы Тайсон один раз поучаствовал в холиваре Динамо-Шахтер, у него бы обезвоживание оганизма было, от слез.
Ukraine
НІ ОДНОГО УДАРУ ПО ВОРОТАМ ШАХТИ!!!
+ расизм від клубу, тому що вболівальники та клуб це єдиний організм.
Дно ДК черговий раз цієї осені пробито))))
Palych1
походу все адекватные киевские фаны уже не сидят на таких ветках. Все увидели и услышали доказательства и признали, что только моральные уроды могли так себя вести.
И только несколько упоротых типа скифа, ванька и рыбака (как это дохлой кошки еще тут нет) несут какую-то чушь... Не удивлюсь если эти олигофрены были вчера на гостевом в Харькове
Andre Petlyra
капитан фк шахтёр уже летом должен уйти но на его место не было замены и тут повезло взяли коно но для фанов шахтёра надо предлог и скандал зимой посмотрим а шахтёру надо продать возростников исмаили тайсона и тд и запускать молодёжь иначе следующий сезон провалят одни не смогут другие не захотят и если 4-5 клубам увеличится финансирование то нашим так называемым грандам будет ой как не сладко
Orel
А чому Тайсон вирішив що кричали до нього? Може до Стьопи чи Коваленка. Мене не раз обзивали макакою але я не вважав їх расистами а дурнями.
Andre Petlyra
сайты с шахтёрским уклоном пиарят команду хозяина не зависимые уже забыли и наше афу заевление не зделала помелко значит чувствует что кресло улетает пригласили грина он много обещал как и поросенко но не чего не сделал зато клубы не угодные ахмеду разорили днепр кривбасс металист говерла металург з :волынь и черноморец выкинули в 1 лигу а почему все эти клубы транслировали матчи упл на 2+2 и боролись с шахтёром за и последние с этим сезоном обрезанный сезон шахта и помомошник арендоуполь чемпион а помелко получает примиальные от ахмеда
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andre Petlyra
я не болельщик не ДИНАМО не ШАХТЁРА в упл Я болею за ребят с моего горда МИРОШНИЧЕНКО + ИВАНИСЕНЯ они из г КРИВОЙ РОГ и Я всегда буду болеть за фк КРИВБАСС и когда по приказу одного самого богатого у которого 4 гока купленые в 4 раза дешевле при ян......е также купленая ЗАПОРЖСТАЛЬ а эти предприятия были спонсорами клубов с этих городов а пр ахмеде эти клубы не были нужны уж больно единый пул хотел пени..ов и сопротивлялись уж больно сильно шахтёру просто из принципа и динамо там было не сладко я не люблю людей которые придают как алик грек погиб не кто так и не сказал
Andre Petlyra
помелко . грин должны уйти в отставку чемпионат 18 команд будет много сократим до 16 с подтверждением финансов и инфроструктуры судьи отдельно от пфл и всё наказания и поощрения показывать вернуть название ффу и полностью все болельщики должны видеть где деньги +открытые деклорвции работников ффу и их семей потолок зарплат в упл 500 тыс дол + премиальные приросте ввп УКРАИНЫ все критерии увеличивать стоимость билетов на все матчи не больше 200 гр в вип сектора а также сми независимые а не купленные или прикормленные строительство стадионов и гостиниц Европейского образца и люди придут на стадион и клубы заиграют пример ЗАРЯ.ДЕСНА.АЛЕКСАНДРИЯ p.s каждый город УКРАИНЫ численностью 100 тыс чел должен иметь АЭРОПОРТ где мог сесть любой самолёт и это всё можно сделать за 5 лет если захотеть
Михаил Захарченко
Напомню про события несколько лет тому - начали проявляться нацистские жесты на стадионах - 2-4 человека 1-2 минуты помахают правой рукой, а в это время их со всех сторон снимают.....о потом это отражается на клубах...за этим стояли акивисты киевского арсенала..т.н. "антифашисты" - проросийски ори ентированные люди... может снова..
Вадим Максимов
жаль шахтар не грає в себе вдома..
там би після такого, хороша части столичних вболівальників цілими додому не повернулася б
Miro Basyuk
Не оправдовую вболівальників ДК,ті хто там викрикував щось ганебне то звісно ж придурки,але їх було не так багато щоб підіймати скандал.Подивіться Апл,там вболівальники досить агресивно налаштовані що до гравців суперника,і нічого.Так що комусь дуже хочеться скандалу і пидкидають дровішки в багаття.Хоча деяких вболівальників треба було б покарати як і самого Тайсона.
Andre Petlyra
где заявление упл афу по проишествию и по повндению {КАПИТАНА ФК ШАХТЁР} по отношению к гражданам УКРАИНЫ хорошим плохим пусть разберутся если был расизм накзать надо клуб а клуб пусть разберётся с фанами а фк шахтёр пусть даст адекватную оценку действий не рядового игрока а капитана фк шахтёр и примет меры
pike1
гол тура? по мне так гол игрока "Львова" поинтереснее будет, да, там защитник ошибся, но ведь Ренана по-мастерски завешал, не хуже Месси
Andre Petlyra
КАПИТАН ФК ШАХТЁР КАК И КЛУБ ШАХТЁР должен быть наказан на ровне с ФК ДИНАМО !:КЛУБ ШАХТЁР обязан сделать заявление и дать оценка поступка КАПИТАНА ФК ШАХТЁР по отношению оскорбительных знаков и действий к гражданам УКРАИНЫ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ukraine
УЄФА дали зрозуміти що очікують відповідних дій від УАФ.
Надіюсь УАФ дискваліфікує вболівальників на матчів 10 та забере 9 очок в ДК.
ОЧІКУЄМО ГІДНОЇ РЕАЦІЇ щоб вболівальники вивчили урок раз і назавжди!