Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 08 листопада 2019, 03:58
34676
6

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Україна відривається від Туреччини

«Шахтар» в Загребі затягнув 0.200 бала для рейтингу України

| Оновлено 08 листопада 2019, 03:58
34676
6
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Україна відривається від Туреччини
UEFA
5 і 6 листопада зіграні матчі 4-го туру Ліги чемпіонів. Sport.ua вивчає зміни, що відбулися в таблиці коефіцієнтів УЄФА за два ігрових дня у вівторок та середу.
 
Нагадаємо, поточна таблиця коефіцієнтів УЄФА впливає на розподіл путівок в сезоні 2021/22. Україна веде боротьбу за 9-й рядок, що дає право віце-чемпіону країни стартувати з 3-го раунду кваліфікації ЛЧ. При 10-й позиції другому місцю чемпіонату доведеться починати аж з Q2. Федерація, яка опиниться на 11-му місці, взагалі втратить пряму путівку в груповий раунд ЛЧ для свого чемпіона. Тому залишитися на 10-му рядку рейтингу критично важливо, а ще краще піднятися на 9-й.
 
За рахунок фантастичної кінцівки матчу в Загребі (3:3) донецький «Шахтар» приніс Україні додаткові 0.200 бала (кожне очко ділиться на 5 клубів, які стартували). В цей же час Туреччина (11 місце рейтингу) залікових пунктів не набрала (фіаско «Галатасарая» 0:6 від «Реала»), що збільшило її відставання від України до 1.300. Нідерланди (9 місце) взяли ті ж самі 0.200 (феєрична нічия «Аякса» з «Челсі» 4:4), і це зберегло їх відрив в 0.850 від України.
 
Нічого для Бельгії (8 місце) не принесли «Генк» і «Брюгге», що зазнали поразок. У Росії (7 позиція) також програли обидва клуби («Зеніт» і «Локомотив»), але й у Португалії «Бенфіка» зіграла невдало (1:3 проти «Ліона»), тому ситуація в боротьбі за 6-те місце залишилася такою, як була після третього туру єврокубків.
 
Тепер вся увага перемикається на матчі Ліги Європи, де «Динамо» зіграє в Данії з «Копенгагеном», а «Олександрія» прийматиме у Львові французький «Сент-Етьєн». Побажаємо українським клубам у четвер, 7 листопада, зробити все, щоб наступний аналіз рейтингів УЄФА на Sport.ua став ще більш позитивним!
 
Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2020 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2021/22)
 

Джерело даних: Bert Kassies
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Volk
А что это не видно здесь ребят, которые вчера за хорватов были, а не за украинцев
Микола Унгурян
11-12 місце будемо оспорювати з австрійцями.
Турки гарантовано обійдуть, так що в 21/22 році чемпіон також буде грати в кваліфікації
Олександр Жарчинський
цей сезон закінчимо 10-ми. наступний почнемо 12-ми. якщо не повернемось в десятку не думаю,що нашому чемпіону буде проблемою пройти квліфікацію "шлях чемпіонів". а для віце чемпіона по суті мало що міняється...+1 раунд кваліфікації...
Ростик Карпа
Всерівно на 12-му місці будем