Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 07 листопада 2019, 04:57
11570
8

Шахтар U-19 не зміг впоратися з натиском загребського Динамо

Донеччани серйозно ускладнили собі завдання виходу з групи, поступившись одному з фаворитів

| Оновлено 07 листопада 2019, 04:57
11570
8
Шахтар U-19 не зміг впоратися з натиском загребського Динамо
ФК Шахтар
Момент істини наставав для юнаків донецького «Шахтаря» віком до 19-ти років в день проведення матчу четвертого туру групового етапу Юнацької ліги УЄФА, у якому "гірники" відправилися до столиці Хорватії на протистояння з однолітками з загребського «Динамо». За сім годин до матчу «дорослих» команд, підростаючому поколінню потрібно було визначити найсильнішого в парі, чого не змогли зробити суперники за звітним протистоянням на полі «Металіст» у селищі Веселе Харківської області двома тижнями раніше.
 
Ситуація в квартеті C загострилася після половини групового етапу. Лідером виступав суперник колектива Андреса Карраско, набравши за підсумками трьох зіграних турів п'ять очок. Не таким вже й великим був цей показник, тому що переслідувачі, які розташувалися неподалік, могли вже при за першої серйозної осічки команди Ігора Йовічевіча наздогнати або обійти загребське «Динамо» у турнірній таблиці. На жаль, донеччани на момент початку зустрічі могли претендувати лише на підсумкову рівність за очками з «синіми», що з урахуванням вкрай напруженої нічиї в минулому поєдинку між даними колективами, вже виглядала як вагоме досягнення.
 
Окрім представників однієї з найсильніших футбольних академій Європи, донецькому «Шахтарю» довелося також зіткнутися з наслідками непростих погодних умов у столиці Хорватії. Занадто зволожений газон звів нанівець всі спроби «гірників» зіграти в комбінаційний футбол, а найбільш відчутний вплив покриття було помітно під час невдалого виходу один на один ще на самому початку поєдинку з боку Абдули Абдулаєва. Півзахисник української команди втратив зчеплення з газоном на рівному місці після відмінного закидання Мудрика з центру поля. Недорахувався склад «Шахтаря» на цей поєдинок й свого головного вістря атаки – Даніїла Сікана відправили на підготовку до гри «дорослих» команд, хоча його поява у поєдинку, який вимагав вертикальної гри, було б дуже доречною.
 
Моментів біля воріт Трубіна в першому таймі було не так вже й багато, та й навряд чи змогли б викликати проблеми з відбиттям удар зі штрафного від Марина вже в компенсований час, а також спроба замкнути простріл з лівого флангу ударом п'ятою від Шипоша. Окрім свого ефектної технічної дії, форвард загребської команди зумів відзначитися також промахом з декількох метрів до воріт у вільний ближній кут ще на початку поєдинка.
 
Тиск «Динамо» продовжував зростати, і оборона «Шахтаря» досить передбачувано допустила фатальну помилку. Захисники розступилися перед Крізманічем у моменті з ударом в правий кут під саму штангу, а голкіпер донеччан не встиг зреагувати на загрозу. Пропустивши, підопічні Карраско не побігли вперед, всупереч всім покладеним очікуванням – у «гірників» серйозно провисав вихід з оборони до швидкої атаки, а момент Абдулаєва під завісу зустрічі став єдиним реальним шансом «Шахтаря» звести до нічиєї третій поєдинок поспіль на єврокубковій арені. Кркаліч впорався з ударом під поперечину, а до цього, Трубін не дозволив трьом ударам суперників завершитися голами, відбивши постріли Шипоша, Юрчеца і Марина з близької відстані. «Шахтар» поступився, чим істотно підірвав свої перспективи на продовження боротьби.
 
У наступному турі юнаки загребського «Динамо» зіграють у гостях у «Аталанти» в Бергамо, а їхні однолітки їх донецького «Шахтаря» відправляться на виїзне протистояння з «Манчестер Сіті».

Юнацька ліга УЕФА. Група С. 4-й тур.

Динамо З U-19 – Шахтар U-19 – 1:0

 Крізманіч, 61

 Марін, 78 – Судаков, 64

Динамо З U-19: Кркаліч – Юрішич, Гвардіол, Шутало, Хрвой – Крізманіч, Франіч, Янковіч (Юларджия, 72) – Марін (Странпут, 90+1), Шипош, Карріца (Юрчец, 83).

Шахтар U-19: Трубін – Якуба, Муравський, Козик (Капінус, 81) – Драмбаєв (Рудавський, 46), Судаков, Криськів (Кобилянський, 70), Очеретько (Кобак, 55) – Абдулаєв, Бондаренко, Мудрик (Свитюха, 81).

Арбітр: Юміт Езтюрк (Туреччина)

Стадіон: «Хітрец-Кациян» (Загреб, Хорватія)

Удари (у площину): 21 (11) – 4 (3)
Кутові: 8 – 3
Оффсайди: 1 – 0.

ДИНАМО З U-19-ШАХТАР U-19. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C
 

 

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Меня всегда коробило это пафосное название - Академия футбола Шахтера... После того, как я несколько лет назад полдня побывал в Академии Аякса, я только больше убедился, что в Донецке - понты для приезжих. Да и результаты говорят сами за себя. И не надо делать из этого трагедии, выпускники этой "академии" действительно будут пополнять команды Мариуполя, Олимпика, Колоса и Ингульца, в самый раз....
bonv
обіс**лись одним словом.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил