Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 06 листопада 2019, 00:38
2950
2

Боруссія Д здобула вольову перемогу над Інтером

Підопічні Фавра зуміли відіграти два м'ячі, які були пропущені до перерви

| Оновлено 06 листопада 2019, 00:38
2950
2
Боруссія Д здобула вольову перемогу над Інтером
twitter.com/BVB
Поєдинок четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА, який проходив на полі стадіону «Зігналь-Ідуна-парк» в німецькому місті Дортмунд, знаходився в числі найбільш рекомендованих до перегляду для футбольної громадськості в цей єврокубковий вечір посеред тижня. Дортмундська «Боруссія», яка на цей момент сезону виступає під керівництвом Люсьєна Фавра, зустрічалася на своєму полі з міланським «Інтером», що очолює Антоніо Конте, на тлі не найприємніших спогадів про вояж до європейської столиці моди, де «джмелі» поступилися з рахунком 2:0.
 
Напружений графік, який супроводжував підготовку «нерадзуррі» до цього поєдинка позначився на невиразному виступі на внутрішній арені. Але ж ні, міланський «Інтер» зумів обійтися без серйозних наслідків для своїх результатів, лише одного разу зігравши внічию – з «Пармою» (2:2). В інших випадках «змії» грали на межі своїх можливостей, проте незмінно здобували перемоги, що сприяло продовженню погоні за туринським «Ювентусом» у турнірній таблиці.
 
Дортмунд перебував у схожій ситуації, але низка осічок в рамках німецької Бундесліги, яка мала місце бути до першого протистояння з «Інтером», позначилася на становищі команди Фавра. «Джмелі» дихають у спину однойменному клубу з Менхенгладбаха, і навіть зуміли двічі поспіль за короткий проміжок часу обіграти «жеребців», проте цього досягнення вистачило лише на скорочення відставання в чемпіонаті, а також просування у національному Кубку. Що ж стосується виступів у Лізі чемпіонів, то вирішальним матчем в боротьбі за другу путівку до стадії плей-офф була саме звітна зустріч.
 
Поєдинок розпочався відразу з агресії гостьової команди. В жорсткий підкат на фланзі проти Хакімі кинувся Бірагі, коли секундна стрілка ще не встигла зробити один повний круг по циферблату, за що був тут же попереджений арбітром. Але не тільки грубістю відзначилися футболісти «Інтера» у перші миттєвості. Лаутаро Мартінес занадто легко зумів втекти від Хуммельса на правому фланзі, після чого видав максимально затягнуту паузу під час підготовки удару в чужій штрафній. А поки захисники думали над тим, у який саме момент м'яч піде в напрямку Ромелу Лукаку, Лаутаро побачив вільний простір під поперечиною, куди і припав вирішальний постріл.
 
«Боруссія» до середини першого тайму будувала свої наступи через центральну зону, де у суперника була помітна перевага в щільності між лініями, які на цей раз не розпадалися за підсумком персональних помилок Марцело Брозовича. Усвідомивши марність своїх спроб, команда Фавра почала навантажувати фланги своєї атаки, що і привело до створення перших моментів біля воріт Хандановича. Самір врятував свої володіння у випадку з підступним ударом Гьотце з розворотом корпусу з близької дистанції, на що «змії» відповіли влучанням м'яча в ліву штангу після удару з положення поза грою у виконанні Лукаку.
 
Все б нічого, якби «джмелі» в черговий раз не здали позиції в обороні перед відходом на перерву. Широка атака «Інтера» двічі встигла поміняти фланги, поки м'яч дійшов до правої межі чужого штрафного, звідки точний пас під удар в напрямку Весіно віддав Кандрева. Матіас миттєво загнав м'яча в лівий нижній кут.
 
А що було в другій половині! «Боруссія» показала характер, відігравши частину відставання на табло вже на 51-й хвилині, коли простріл Гьотце від лицьової на правому фланзі штрафний завершив вдалим підключенням до атаки правий захисник Хакімі. Своєчасний вихід на поле Пако Алькасера ​​створив додатковий тиск на суперника, а вже перше торкання м'яча іспанським нападаючим обернулося гольовою передачею на Брандта, після чого Юліан з максимально гострого кута зумів переграти Хандановича у ближньому бою.
 
І вже як довершення свого блискучого виступу в поєдинку, Ашраф Хакімі швидко відіграв в один дотик з Джейдоном Санчо на вході до чужого штрафного, після чого змусив голкіпера суперників капітулювати втретє в цьому поєдинку, вразивши ближній кут. 3:2 – своєчасна демонстрація характеру на тлі нульового результату іншого поєдинка у групі.
 
У наступному турі дортмундську «Боруссію» чекає битва на «Камп Ноу» проти каталонської «Барселони», а міланський «Інтер» відправиться в гості до празької «Славії».

Ліга чемпіонів, група F. 4-й тур.

Боруссія Д – Інтер 3:2

 Хакімі, 52, 77, Брандт, 64 – Мартінес, 4, Весіно, 40

 Азар, 79 – Бірагі, 1, Шкрініар, 30, Кандрева, 48

Боруссія Д: Бюрки – Шульц, Хуммельс, Аканжи, Хакімі – Вітсель, Вайгль – Азар (Геррейру, 89), Брандт, Санчо (Піщек, 82) – Гьотце (Алькасер, 64).

Інтер: Хандановіч – Шкрініар, де Врей, Годін – Бірагі (Лазаро, 66), Барелла, Брозович, Весіно (Сенсі, 68), Кандрева – Мартінес, Лукаку (Політано, 73).

Арбітр: Данні Маккелі (Віллемстад, Кюрасао)

Стадіон: «Зігналь-Ідуна-парк» (Дортмунд, Німеччина)

Удари (у площину): 19 (6) – 9 (4)
Кутові: 6 – 1
Оффсайди: 1 – 3.

БОРУССІЯ Д-ІНТЕР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
У футбол грають всі, а перемагають німці!
Vbolivalnyk-Peter
В першому голі Хумельс жорстко лажанув. Йому слід було аргентинця пускати в ьровку, а самому одразу різати кут до воріт, а вийшло так, що німець вийшов відтиснути до бровки, а для Мартінеса простежена червона доріжка до карного майданчику Борусії. Але в принципі хороший матч. Борусія молодці - не опустили руки при 0:2 - билися до кінця і отримали винагороду за це! Справжній матч ЛЧ...