Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 листопада 2019, 16:37
4087
1

Олександрія в більшості впоралася з Маріуполем

Всі голи команди забили у другому таймі

| Оновлено 03 листопада 2019, 16:37
4087
1
Олександрія в більшості впоралася з Маріуполем
twitter.com/fco1948
Результат поєдинку між «Олександрією» і «Маріуполем» був надзвичайно важливим для обох суперників. Для «жовто-чорних» був свій підтекст цього матчу, адже в першому колі вони зазнали дошкульної поразки від азовців (1:2).
 
В обох команд вийшли бойові стартові склади. У «Олександрії», в порівняння з кубковим матчем проти «Зорі», Володимир Шаран випустив сім нових футболістів. Несподіванкою стала відсутність на полі номінального центр-форварда, його функції мав виконувати хавбек Кирило Ковалець. Також пропускав гру капітан команди Євген Банада, його не було навіть в запасі.
 
Олександр Бабич провів меншу ротацію складу. Після кубкової гри з «Олімпіком», в старті вишли п’ять свіжих футболістів: Чоботенко, Кирюханцев, Горбунов, Танковський і Чурко.
 
З перших хвилин гості взяли м’яч під свій контроль, і частіше з’являлись в штрафному майданчику олександрійців. Господарі грали в улюбленій манері на контратаках, переважно правим флангом, де активно підключався Валерій Лучкевич. Дощова погода вносила свої корективи в перебіг поєдинку. Так, вже в дебюті матчу отримав травму Танковський, і Олександр Бабич вимушено замінив його на Чеха. Обидві команди грали надто обережно, без гольових моментів, ніхто з суперників не хотів ризикувати. 
 
За такої гри можна розраховувати лише на стандарти, або вимушену помилку противника. Так і сталося, на 28 хвилині Гречишкін зі штрафного зробив подачу у воротарський майданчик, де рукою Биков зупинив шкіряну кулю. Пробивати одинадцятиметровий взявся сам Гречишкін, але Гальчук майстерно відбив пенальті. Відразу після цього, в центрі поля Биков грубо врізався в голову Лучкевича, відправивши його в нокаут. Арбітр без роздумів показав захиснику маріупольців червону картку.
 
Опинившись в більшості, «Олександрія» перевела гру на половину поля «Маріуполя», але реалізувати свою перевагу в першому таймі не змогла, відклавши це завдання на другий тайм.
 
Відразу після перерви Володимир Шаран випустив на поле чистого форварда Дениса Безбородька, який замінив опорника Довгого. Нападник «жовто-чорних» активно включився у гру, і на 55-й хвилині заміна спрацювала. Кирило Ковалець зробив простріл у воротарський майданчик «Маріуполя», де Безбородько в один дотик переправив м’яч у ворота Гальчука. А вже за дві хвилини Кирило Ковалець подвоїв рахунок, коли метрів з 20-ти точно пробив у рамку «Маріуполя». Такого перебігу матчу азовці не очікували, адже саме вони активніше грали до пропущеного м’яча.
 
Третій гол у ворота Гальчука вийшов дещо курйозним. Гречишкін зробив подачу з кутового, де боротьбу виграв Бабогло пробивши головою. Голкіпер «Маріуполя» відбив м'яч на Корнієнка, від якого кулястий зрикошетив по власних воротах. Відразу ж антигерой епізоду Віктор Корнієнко реабілітувався. Пройшовши своїм лівим флангом, він навісив у штрафну «Олександрії» на Мишньова, м’яч влучив у поперечину, відскочив до Чурка, і той переправив його у ворота Паньківа. Азовці, граючи в меншості, створили два стовідсоткові гольові моменти, і могли скоротити розрив у рахунку, якби реалізували свої шанси Топалов і Чурко. Але рахунок залишився незмінним - 3:1 на користь олександрійців.
 
В підсумку «Олександрія» здобула важливі три очки, не відпускаючи своїх прямих конкурентів за медалі, і з гарним настроєм готуватиметься до гри Ліги Європи з «Сент-Етьєном». А «Маріуполь», незважаючи на поразку, залишається у верхній «шістці», проте відстань до п’ятої сходинки збільшилася до семи очок.
 
Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.
 
«Олександрія» - «Маріуполь» - 3:1

Денис Безбородько (55), Кирило Ковалець (57), Віктор Корнієнко (69, автогол) - В'ячеслав Чурко (71)

На 29-й хвилині Дмитро Гречишкін не реалізував пенальті (воротар).

Владислав Бабогло (38) - Олексій Биков (28), Дава (43), Владислав Вакула (49), Сергій Чоботенко (78)

Олексій Биков (34, груба гра)

«Олександрія»: Юрій Паньків, Денис Мірошниченко, Каспарс Дубра, Владислав Бабогло, Гліб Бухал, Павло Пашаєв, Кирило Ковалець (Василь Грицук, 83), Олексій Довгий (Денис Безбородько, 46), Максим Третьяков, Валерій Лучкевич (Жоао Тейшейра, 91), Дмитро Гречишкін,

«Маріуполь»: Євген Гальчук, Дава, Сергій Чоботенко, Олексій Биков, Ігор Кирюханцев, Валерій Федорчук, Дмитро Мішньов, Сергій Горбунов (Віктор Корнієнко, 61), В'ячеслав Танковський (Максим Чех, 15), Владислав Вакула (Дмитро Топалов, 73) , В'ячеслав Чурко

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

КСК «Ніка» (Олександрія)

ОЛЕКСАНДРІЯ - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Нестримний Палмер. Челсі з Мудриком переїхав Евертон із Миколенком
Футбол | 15 квітня 2024, 23:59 25
Нестримний Палмер. Челсі з Мудриком переїхав Евертон із Миколенком

Колектив Шона Дайча отримав на «Стемфорд Бридж» шість голів без відповіді

У компанію до Компані: символічна збірна МанСіті всіх часів
Футбол | 16 квітня 2024, 17:20 0
У компанію до Компані: символічна збірна МанСіті всіх часів

Блогер Sport.ua Олексій Рижков – про найхаризматичніших «містян»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Игорь Нестеренко
Если Десна не сдуется, не видать Марику еврокубков! А вот с Зорей и Олександрией рубка за 3-е место будет веселая весной