Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 листопада 2019, 14:02
3485
0

Олександрія – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Зустріч воротарів-героїв може зірвати ювіляр

| Оновлено 03 листопада 2019, 14:02
3485
0
Олександрія – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Маріуполь

З оглядкою на зіграні напередодні кубкові баталії, два матчі чергового туру УПЛ виглядають особливо привабливо. Вся справа в тому, що лише в парах «Ворскла» - «Десна» та «Олександрія» - «Маріуполь» зустрічаються учасники 1/4 фіналу. А враховуючи, що жеребкування цієї стадії турніру відбудеться аж у грудні, інтерес до майбутніх протистоянь тільки підвищується.

Обом командам кубкові успіхи, незважаючи на домашнє проведення ігор, далися з дуже великими труднощами. Приазовці лише в компенсований арбітром час завдяки голу зі штрафного Чурка, що вийшов на заміну, зломили опір «Олімпіка», а олександрійці тільки в «футбольній лотереї» вибили з розіграшу «Зорю».

При всій різниці в сюжетах кубкових матчів, загальне в них - героїзм воротарів. Олег Білик відбив удари з «точки» двох Владиславів, Кочергіна та Кабаєва, подарувавши путівку «Олександрії», а Євген Гальчук заслужив порції овацій завдяки сейвам в кінцівці гри. «Ми вже звикаємо до такого - у нас в команді два висококласних воротаря. Напевно, зайвий раз не варто про це говорити, щоб Женя не розслаблявся. Тримаємо його в тонусі», - сказав після гри капітан приазовців Сергій Яворський.

Олег Білик прокоментував успіх «Олександрії» також не без гумору і зі скромністю. «Нам трохи більше пощастило. Все-таки вдало під час п'ятого пенальті стрибнув у той кут. Як вдалося відбити? Виходить, я стрибав низом, і м'яч застряг в ногах. Ось так вийшло», - сказав голкіпер дубля «Олександрії» і молодіжної збірної України. Цікаво, чи довірять Білику місце в основному складі або в «рамку» повернеться Юрій Паньків, який, між іншим, в день гри відзначає 35-річний ювілей?

Торкаючись взаємин команд, відзначимо, що «Маріуполь» в поточному сезоні - особливий для «Олександрії» суперник, адже тільки з цього виїзду команда привезла більше одного пропущеного м'яча (поразка - 1:2). І тут справа зовсім не в рівні інших суперників, адже в ході минулого відрізка сезону підопічні Володимира Шарана встигли погостювати і у «Шахтаря», і у «Динамо», і у «Зорі» (ті ж два пропущених голи в трьох матчах в сумі!). В цілому ж, баланс зустрічей в трьох останніх чемпіонатах (коли опоненти безперервно грають в УПЛ) абсолютно рівний, в загальному же літопису - невелика перевага за «Маріуполем».

Повертаючись до сьогодення, бачимо, що суперники є сусідами в таблиці, при цьому 4-очкова перевага залишає «Олександрію» для маріупольців недосяжною. Відзначимо, що два останніх тури стали для команд знаковими. «Маріуполь» вперше в сезоні виграв два матчі поспіль (ще й не пропустив!), а «Олександрія» вперше за дві поспіль зустрічі не забила. Цікаво, чи отримають серії свої продовження?

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Олександрія»: Паньків, Стецьков, Дубра, Бабогло, Лучкевич, Запорожан, Трет'яков, Довгий, Гречишкін, Задерака, Безбородько.

«Маріуполь»: Гальчук, Биков, Дава, Чоботенко, Горбунов, Федорчук, Танковський, Кирюханцев, Мишньов, Чурко, Вакула.

3 листопада, неділя

«Олександрія» — «Маріуполь»
Олександрія. КСК «Ніка». 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ОЛЕКСАНДРіЯ – МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 13
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

Розпочинається плей-оф Кубка Азії U-23. Хто стане суперником України на ОІ?
Футбол | 25 квітня 2024, 03:45 0
Розпочинається плей-оф Кубка Азії U-23. Хто стане суперником України на ОІ?

Опонентом синьо-жовтих буде команда, яка посяде в Азії третє місце

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.