Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 01 листопада 2019, 23:13
39440
42

Світоліна продовжила переможну серію на Підсумковому турнірі WTA

У третьому матчі найкраща тенісистка України обіграла Софію Кенін з США

| Оновлено 01 листопада 2019, 23:13
39440
42
Світоліна продовжила переможну серію на Підсумковому турнірі WTA
WTA. Еліна Світоліна
Перша ракетка України Еліна Світоліна (№8 WTA) здобула чергову перемогу на Підсумковому турнірі WTA в Шеньчжені.
 
У матчі третього туру, який не мав турнірного значення, українка обіграла другу запасну Софію Кенін (№12 WTA), яка замінила травмовану Б’янку Андреєску.
 
Підсумковий турнір WTA. Груповий раунд
Еліна Світоліна (Україна) - Софія Кенін (США) - 7:5, 7:6(10)
 
Спочатку Світоліна не подавала ознак повної зацікавленості в цьому конкретному матчі. Кенін, в свою чергу, почала впевнено і цілком заслужено повела з брейком вже в третьому геймі. Еліні вдалося зрівнятися на трьох, але вона тут же отримала зворотний брейк від Софії.
 
Особливого ​​розчарування це не викликало ні в Світоліної, ні в її уболівальників. Все-таки, в голові у всіх уже був півфінал проти Бенчіч. Кенін продовжувала непогано грати аж до десятого гейма, аж поки не вийшла подавати на сет. І тут американку немов підмінили, вона розпереживалася і зробила кілька помилок поспіль. Не скористатися цим подарунком Еліна не могла, вона тут же на повну включилася і дотиснула суперницю в першій партії. Що найцікавіше, в фінальному геймі українці вдалося повернутися в гру з рахунку 0:40. Дещо подібне ми спостерігали і в попередніх матчах.
 
 
Другий сет почався з дуже складного захисту своєї подачі від українки. Було відіграно чотири брейкпоінти, але результат все ж був позитивним. Боротьба на корті загострювалася: Кенін не хотіла програвати, а Світоліна - затягувати на третій сет. І все ж українка першою втратила подачу в дев'ятому геймі, надавши американці можливість подавати ще й на цю партію. Кенін мала сетбол, але все ж ближче до 5:5 була українка. З четвертого брейкпоінта вона зберегла інтригу в сеті. До тай-брейку, який був абсолютно в кожному матчі між цими суперницями, залишалися два гейми. Був у Світоліной і матчбол. Розіграш видався на диво гарним, але виграла його за допомогою красивого вкороченого удару все-таки Кенін.
 
Сам тай-брейк за рівнем напруженості був схожий з матчем проти Плішкової, числа також були двозначними. Еліна першою дійшла до матчболів, але реалізувати свої можливості все ніяк не виходило. Були і помилки з боку українки, і відмінні удари американки. І все ж, Софія втомилася першою, з рахунку 10-10 на тай-брейку саме дві її невимушені помилки вирішили результат цього поєдинку.
 
Це була вже п'ята зустріч тенісисток в 2019 році, Еліна здобула третю перемогу.
 
 
 
Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
Неслабо у Свитолиной под конец года тайбрейки прорезались!
Viktor Savchuk
Молодець! Ця перемога була не легка, але Еліна її здобула і що радує що нарешті тай брейки почала вигравати, повірила всебе і що радує , що всі перемоги у двох сетах. Цей показник буде давити на суперника.
Руслан Кириченко
Умничка. Теперь только восстановится перед завтрашнем полуфиналом!
Mr.Budd
Что все про силы заладили? А если бы она не гарантировала выход после 2 матчей и должна была бы выигрывать сегодня, да ещё играя не против Кенин, а против Андрееску? Да ещё и матч был бы из 3 сетов? Тогда можно было бы на полуфинал вообще не выходить?
olegg1261
Міс Світоліна дякую вам за спортивний характер,за яскравий видовищний теніс незалежно від рахунку на табло і від суперниці на протилежній половині корту.
vital
Еля звісно що молодець. Двічі приємно що перемогла в 2-х сетах. Але ж після 2-х годин гри. Як же тобі Еля завтра грати і перемагати? Де взяти ті сили?
Головне здоров'я Елі, щоб не травмувалася на Підсумковому і спокійно відпочила трохи перед наступним сезоном.
ramzes77777
Умничка,с победой!
Otec_Gorio
Неперевершено.
Святослав Сташевский
не знаю как там будет по итогам года, но то что Еля номер 1 в мире по бойцовским качествам и силе духа это точно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! РЕСПЕКТ!!!!!!!!!!!!
Publius
Все-таки Кенин - сильный раздражитель для Свитолиной. Поначалу наверное и не собиралась сильно напрягаться, но в итоге не выдержала и включилась на полную. Чтобы показать, кто тут на самом деле хозяин. Может быть, решила, что как там завтра с Бенчич будет - неизвестно, а этот матч, если есть возможность, надо выиграть.
nordi
Молодчина!!!І щоб тут хейтери не мололи "затратила купу сил", "помилялась". Ві її ще до турніру викреслювали, потім по ходу турніру шансів не давали(а це ж наша гордість і співвітчизниця), а вона вже в фіналі!!! І хоч кухоль кумя її і не красить, але вона наша гордість в тенісі. І з її силою волі і зконцентрованістю в найвідповідальніші моменти я бажаю їй пермоги в турнірі і міцного здоровя! Заслужила!!!
Alex99
Браво,Элина!!! На все 100 даже в не нужном матче.
Это и есть профи. Спасибо. Это твой турнир!
Осталась только парочка но ты их сделаешь по-любому!
Мы с тобой,Элина!
Руслан Кириченко
Я так понял у Элины итоговые турниры это конёк! Пофиг турниры БШ. Главное итоговый турнир взять))
Stanislav Matusevych
Ох, Еліно, де ж на тебе брати нерви! Добре, що таки вдалося впоратися у двох партіях. Сил віддано чимало, але на завтрашню Бенчіч повинні залишитися. Там - хто знає. Це ж жіночий теніс...
Otec_Gorio
Неперевершено.
serega-2019
Мої найщиріші вітання Еліно !!!
Дякую за перемогу! За чудовий день та ще один неймовірний, неповторний і по своєму красивий матч тенісу !!!
Дякую за прекрасний настрій!!!
Ти зробила те, що мала зробити - виграти цей матч !!!
Бачимо, що тобі подобається перемагати ! - нам теж дивитись твої матчи та вболівати за тебе !!!
Бажаємо тобі міцного здоров`я, прекрасної гри, психологічної стійкості та фізичної готовності, влучних подач і звісно ж перемоги завтра !!!
Ми з тобою, твої вболівальники !!!
romeoboss50
Дай бог что бы все это не сказалось на следующей игре Элины🐯
Александр Черепанов
Елина так и не научилась играть активно на матчболах...Но, главное выиграла!!! Очень тяжелый и энергозатратный матч. Если бы проиграла май-брейк, это была бы настоящая жесть!!!
aka_MIK
Прикольно, за целый год 1 (одна) победа на соперницей из первой десятки, а тут 3 из 3-х