Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 листопада 2019, 11:14
3576
6

ВОРОБЕЙ: «Динамо зараз на підйомі, але в чемпіонаті буде інша гра»

Колишній гравець «Шахтаря» - про протистояння вітчизняних грандів

| Оновлено 01 листопада 2019, 11:14
3576
6
ВОРОБЕЙ: «Динамо зараз на підйомі, але в чемпіонаті буде інша гра»
Sport.ua. Андрій Воробей
Колишній гравець «Шахтаря» Андрій Воробей поділився думкою про майбутнє протистояння «гірників» з «Динамо» після вильоту з Кубка України.
 
- Завдяки перемозі в Кубку «Динамо» напевно отримало серйозний заряд впевненості в своїх силах. Чи вистачить їм цього заряду, щоб обіграти «Шахтар» і в чемпіонаті?
- Так, «Динамо» зараз морально на підйомі через позитивний результат і позитивні емоції. Але не знаю, чи допоможе їм це в чемпіонаті, тому що там вже буде зовсім інша гра і інший настрій. Думаю, «Шахтар» по-іншому трохи поставиться до цієї гри, не як в Кубку. Але те, що морально «Динамо» буде на підйомі і буде більш впевненим в своїх силах, - це точно.
 
- У Каштру і його штабу є трохи більше тижня для роботи над помилками. На ваш погляд, які висновки варто зробити португальцю і над чим попрацювати до матчу в чемпіонаті?
- Навряд чи він зможе підтягнути фізичні кондиції, тому що було видно, що «Динамо» по фізичних якостях перевершувало донецьку команду. Мабуть, потрібно акцентувати увагу на завершальних стадіях атаки. Так, «Шахтар» володів ініціативою, контролював гру, тримав м'яч, але до гострих моментів справа не доходила. Гірники грали біля штрафного «Динамо», але до ударів справу не доводили. Так що акцент варто поставити на завершальній стадії атак.
 
- Якщо «Шахтар» виграє матч в УПЛ, то його відрив від «Динамо» збільшиться до 13 очок. Стільки в чемпіонаті України не відігравав ніхто і ніколи. З цієї точки зору, можна говорити, що зустріч в Харкові стане ключовою в цьому чемпіонаті?
- Не думаю, що вона буде ключовою, але те, що у «Шахтаря» зараз відрив в 10 очок - це дуже багато на такому короткому етапі. Хоча гра і вся боротьба ще попереду. Якщо «Шахтар» виграє очну гру, то це підвищить і без того високі шанси на чемпіонство. Але навіть якщо у «Динамо» буде залишатися теоретичний шанс на чемпіонство - він все одно у них буде. І недооцінювати киян не можна.
 
- Зараз багато говорять, що Віктор Циганков зупинився в своєму розвитку і знаходиться в поганій формі. Наскільки особисто для лідера «Динамо» буде важливо проявити себе саме в майбутній грі з «Шахтарем» в УПЛ і таким чином підвищити свої шанси на переїзд в європейський топ-чемпіонат?
- Циганков добре провів фінішний етап останнього сезону і зарекомендував себе з найкращого боку, але ще рано співати йому якісь дифірамби або якось вихваляти його. У молодих гравців є така штука, як нестабільність. Так, це дуже хороший гравець, дуже перспективний гравець. Але зараз він потрапив не в найкращу ситуацію, що не дуже у нього виходить гра. Начебто є моменти, але не може забити або віддати гольову передачу. Він потрапив під пильну увагу преси і всієї громадськості і трохи знітився через це. Йому потрібен час. У кожної людини є як чорні смуги, так і білі. Він переросте це і у нього все буде нормально.
 
Нагадаємо, що матч «Шахтар» - «Динамо» відбудеться в неділю 10 листопада на ОСК «Металіст» у Харкові. Початок гри о 17.00. Квитки можна придбати за посиланням.
 
 
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 16 квітня 2024, 08:01 4
Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25

Реал та ПСВ гарантували собі участь у головному клубному єврокубку наступного сезону

Оновлено прогнозований посів у єврокубках. Куди потраплять Шахтар і Динамо?
Футбол | 16 квітня 2024, 18:30 12
Оновлено прогнозований посів у єврокубках. Куди потраплять Шахтар і Динамо?

Гірники можуть потрапити напряму в ЛЧ, а киянам прогнозують місце у ЛЄ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Несмотря на все свои успехи в чемпионатах и кубках страны (только не в последнем) - Шахтер катастрофически мало набирает очков с ДК,
А ведь есть (и были) предпосылки выйти (за украинский период) выйти в положительный баланс по победам и разнице мячей И по всем титулам.
Динамо остается основным и самым трудным соперником Шахтера. И это прекрасно.
Матч достойный финала ! Жаль, что на такой ранней стадии. Даже несмотря на проигрыш, я получил удовольствие от игры.
Пора нам вводить Кубок Лиги.
DKTheBest2
Посмотрим. У Шахтера Марлос заметно сдал, Исмаили прикрыли и он выпал из игры, а Тайсон сейчас самый психованный игрок УПЛ и толку от него все меньше.
Вот и весь Шахтер на сегодня.
tank72063
Фразу-"Он попал под пристальное внимание прессы и всей общественности и немного стушевался из-за этого."- Андрюха не мог сказать априори,т. к. половину слов таких не знает...
Владимир Владимиров
была игра в поддавки. Ахмедхан продал Суркису пропуск в полуфинал кубка.
stopor2016
Горобец -- в клетку !