Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 30 жовтня 2019, 01:16
5017
5

Барселона вийшла на першу сходинку, розгромивши Вальядолід

Чотири результативних дії Ліонеля Мессі визначили результат команди Вальверде

| Оновлено 30 жовтня 2019, 01:16
5017
5
Барселона вийшла на першу сходинку, розгромивши Вальядолід
twitter.com/FCBarcelona
Чинний чемпіон Іспанії перед початком одинадцятого туру національної першості знаходився не на звичній для останніх років позиції. На це прямо вказував другий рядок, який каталонська «Барселона» розділяла з такими колективами як «Реал Сосьєдад», мадридський «Атлетіко» та андалуська «Севілья». Таким чином, від чергового поєдинку на внутрішній арені, вболівальники, які зібралися в цей вечір на трибунах «Камп Ноу» в самому серці Каталонії, очікували побачити від рідного клубу виключно максимальний результат за підсумком домашнього протистояння з «Вальядолідом».
 
Крім факту безпосередньої близькості переслідувачів, на команду Ернесто Вальверде тиснули наслідки від невиразного виступу на початку осінньої частини сезону. Більшу частину своїх осічок «блаугранас» допустили саме в цей період, проте, починаючи від перемоги над "Вільярреалом" (2:1), незмінно брали верх над будь-яким опонентом на внутрішній і зовнішній аренах. І вже точно не міг записати вересень 2019 го року собі до «активу» колектив Серхіо Гонсалеса. «Вальядолід» почав свою невдалу серію ще в кінці серпня, зігравши внічию з мадридським «Реалом» (1:1), а завершити її зміг лише виїзною перемогою, де б Ви думали, звісно, у Барселоні – перегравши «Еспаньол» з рахунком 2:0. Зрозуміло, що перед початком звітного поєдинку перевагою «за замовчуванням» володіли господарі, однак і клуб, що розташовувався недалеко від зони єврокубків, міг внести вагомий вклад до створення чергових проблем для «Барселони».
 
Як буде ясно за ходом зустрічі, роздуми щодо складності цього матчу для каталонської команди могли існувати лише перші півгодини ігрового часу, поки перевага «блаугранас» ще не встигла набути страхітливих масштабів. На момент закінчення другої хвилини, глядачі вже встигли стати свідками забитого господарями м'яча. Відчайдушна спроба Гвардіоли винести м'яча подалі від власних володінь припала точно у ноги Фернандесу. Не забарився відскок до центру штрафного, який вдався якраз до удару зльоту у виконанні Клемана Ленгле. З урахуванням номінальної позиції центрального захисника стосовно цього футболіста, удар з рикошетом від поперечини виглядав дуже ефектно.
 
Засмутити каталонських фанатів у звітній зустрічі зміг тільки лише голкіпер «Барселони». Жахлива помилка Марка-Андре тер Штегена під час подачі Мічела зі штрафного на лівому фланзі. Воротар прийняв м'яч, що прямува до створу воріт, на плече, після чого з меж воротарського до сітки його зумів переправити Олівас.
 
Однак без загальновизнаного генія на футбольному полі події зустрічі розвиватися не могли. Мессі в середині першого тайму вдалося вдало виконати закидання до штрафної на Артуро Відаля, чого раніше не зміг зробити юний Френкі де Йонг. Чилійський півзахисник не відмовився прийняти настільки привітний жест партнера за командою, та з легкістю переправив м'яча в сітку чужих воріт ударом в падінні в один дотик.
 
І куди ж без фірмового виконання штрафних. Ліонель Мессі тричі брався за стандартне положення ще перед відходом команд на перерву, проте викликати серйозні проблеми для Масіпа зуміла лише медіанна спроба. Аргентинець настільки вдало підкрутив м'яча, що голкіпер, хоча й займав правильну позицію у воротах, не зміг дотягнутися до удару в правий верхній кут.
 
Друга половина зустрічі почалася з не реалізованого моменту у виконанні Фаті, який міг допомогти Мессі оформити дубль з гольових передач, однак пробив точно в голкіпера Масіпа, перебуваючи під незначним кутом до воріт. Куди краще була позиція у самого капітана «Барселони», коли Іван Ракітіч віддав свою геніальну передачу до штрафного повз чотирьох суперників. Мессі прийняв м'яч на стегно, після чого ударом низом вколотив його під опорну ногу голкіперу.
 
Та й сам Лео був не проти виступити ще раз в ролі асистента, тим паче, коли оборону суперника вдалося пройти всього за рахунок трьох передач в контратаці. Суарес з центру поля відіграв на Мессі, після чого зробив ривок в напрямку чужого штрафного, який завершився зворотного передачею Ліонеля, після чого відбувся удар під ліву штангу. Цю гру «блаугранас» вдалося виграти з завидною перевагою.
 
У наступному турі каталонська «Барселона» буде протистояти «Леванте» в Валенсії, а «Вальядолід» на своєму полі прийме «Мальорку».

Іспанська Ла Ліга11-й тур.

Барселона  Вальядолід – 5:1

 Ленгле, 3, Відаль, 29, Мессі, 34, 75, Суарес, 78 – Олівас, 15

 Фернандес, 45, Гвардіола, 68, Мічел, 79

Барселона: тер Штеген – Альба (Роберто, 78), Ленгле, Піке, Семеду – де Йонг (Ракітіч, 60), Бускетс, Відаль – Фаті (Грізманн, 63), Суарес, Мессі.

Вальядолід: Масіп – Мартінес, Барба, Фернандес, Олівас, Порро – Тухамі (Хервіас, 53), Мічел – Рубіо, Плано (Унал, 66) – Гвардіола.

Арбітр: Хав’єр Арбелоа Рохас (Толедо, Іспанія)

Стадіон: «Камп Ноу» (Барселона, Іспанія)

Наші оцінки:

   

Заміни Барселони: Ракітіч – 7,0, Грізманн – 6,0, Роберто – 5,0.

Заміни Вальядоліду: Салісу – 5,0, Хервіас – 4,5, Унал – 4,5.

Удари (у площину): 15 (8) – 6 (1)
Кутові: 6 – 3
Оффсайди: 1 – 1.

БАРСЕЛОНА-ВАЛЬЯДОЛІД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
denzellezned
Мессі повернувся, і Барса знову почала штампувати перемоги 4/4, два паса, два гола👍👏💪 Такого універсального футболіста не було в історії футболу, супер бомбардир і геній передач в одном флаконе🤩
Сергей Долина
Месси есть Месси! Забил 2 гола и отдал 2 голевые передачи!
yuriy_kent
Снова эта шляпа глотает 5 голов, а Лунин продолжает сидеть в запасе