Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

27 жовтня 2019, 21:10
Формула 1
Гран-прі Мексики 2019. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 28 жовтня 2019, 03:49
7068
3

Хемілтон виграв Гран-прі Мексики, Мерседес знову переграв Феррарі

Вболівальники побачили цікаву тактичну боротьбу

| Оновлено 28 жовтня 2019, 03:49
7068
3
Хемілтон виграв Гран-прі Мексики, Мерседес знову переграв Феррарі
Skysports.com

Топ-10: Хемілтон, Феттель, Боттас, Леклер, Альбон, Ферстаппен, Перес, Ріккардо, Гаслі, Хюлькенберг

Очко за найшвидше коло: Шарль Леклер (Феррарі)

Відразу варто нагадати, що пілот Ред Булла Макс Ферстаппен виграв кваліфікацію Гран-прі Мексики, але втратив свій поул через порушення правил жовтих прапорів після аварії Валттері Боттаса. В результаті Ферстаппен стартував 4-м, а топ-3 склали Леклер, Феттель і Хемілтон. Феррарі 6-й поспіль етап починає з поула. Крім того, Льюїс Хемілтон міг стати чемпіоном, але для цього потрібно було випередити напарника Валттері Боттаса на 14 очок.

У Мексиці все починається з довгої прямої, і в цій ситуації Леклер точно був не в кращій ситуації. Втім, Шарль зумів зберегти лідерство, а Феттель лишився другим. Відзначимо невелике зіткнення Хемілтона і Ферстаппена, але обидва обійшлися без пошкоджень, хоча пілоти втратили кілька позицій. У топ-3 прорвався Алекс Альбон. А ось у Ферстаппена проблем додалося - на боліді Макса трапився прокол шини і йому довелося їхати в бокси.



Що стосується піт-стопів (тактична боротьба вийшла на перший план), то першими в бокси поїхали Альбон і Леклер, які обрали стратегію двох піт-стопів. А ось Феттель і Хемілтон вирішили використовувати одну зупинку. Першим серед цього дуету в бокси вирушив Льюїс, а Феттеля команда затримала на треку, явно націлившись якось переграти британця. При цьому Хемілтон по радіо сказав, мовляв, ми занадто рано зупинилися і доведеться робити другу зупинку. До слова, без заїзду до механіків до середини етапу тримався Боттас.

У підсумку на 38 колі Феттель заїхав в бокси за шинами хард, але виїхав позаду Хемілтона.

Проблеми сталися у Леклера, який лідирував, але був змушений їхати в бокси вдруге. Там виникли труднощі з колесом і Шарль затримався в боксах на 4 зайві секунди, повернувшись на трасу тільки 5-м. Топ-3 становили Хемілтон, Феттель і Боттас, які їхали близько один до одного.



Хемілтон випереджав Феттеля на 2,5 секунди, а Себ не міг скоротити відставання і тільки сподівався, що шини суперника не витримають першими. Плюс на Себа насідав Боттас, якого в свою чергу пресував Леклер. Щільна боротьба серед лідерів, але все завершилося перемогою Хемілтона. Мерседес знову прекрасно спрацював по стратегії і переграв свого опонента. Феррарі, знову стартуючи 1-2, не може перемогти. Японія і Мексика. А до того не використали старт 1-3 в Росії. Які умови потрібні Скудерії для перемоги?

Що стосується чемпіонства, то Хемілтон збільшив відрив від Боттаса ще на 10 очок. До 6-го титулу йому не вистачає 4 пункти, які, ймовірно, Льюїс візьме в США.

Не можна не відзначити 7-й результат Серхіо Переса. Місцевий улюбленець провів класний гран-прі і порадував своїх вболівальників відмінним виступом.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

EWC. Михальчик посів друге місце у гонці 24 години Ле-Мана
Авто/мото | 22 квітня 2024, 21:35 0
EWC. Михальчик посів друге місце у гонці 24 години Ле-Мана

Український райдер та його партнери по команді розпочали сезон з подіуму

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ya_3
Интересно, когда же наконец Феррари выгонит этих дебилов-стратегов?
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andy_P
Стратегический про..б красных (традиционно) + заминка на пит-стопе Леклера - и два первых места превращаются в второе и четвёртое
Интересно, почему сошёл Ряйконнен???