Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 квітня 2023, 17:46
12718
14

Інша сторона боксу. 5 випадків, коли боксерів не вдалося врятувати

Лев Кравців – про найстрашніше, що може трапитися в рингу

| Оновлено 05 квітня 2023, 17:46
12718
14
Інша сторона боксу. 5 випадків, коли боксерів не вдалося врятувати
Boxing Scene. Патрік Дей

У боксі дуже багато яскравих аспектів, які подобаються всім нам. Видовищність. Проникливість. Гострий розум. Аналіз. Правдивість. Емоційність.

Далеко не повний перелік, адже так?

На жаль, є один аспект, якого ми завжди боїмося, якого не можемо і не хочемо бачити, від якого абсолютна більшість шокована. Це смерть.

У рингу або після нього, болісна або тиха. Вона приходить під різними масками і кожен раз незмінно лише одне: втрата. Йдуть найкращі з найкращих, сильні тілом і духом. Справжні воїни.

Сьогодні стало відомо, що боксера Патрика Дея, який боксував в андеркарті бою Усик - Уізерспун, не вдалося врятувати. Після важкого нокауту в поєдинку з Чарльзом Конвеллом Дей не зміг прийти до тями, йому зробили операцію на мозку, але через чотири дні він помер.

На превеликий жаль, це не поодинокий випадок в професійному боксі. Згадаймо всі інші.

Кім Кук Ду (Корея, 1982)

Вік: 23 роки
Record: 17-2, 8 КО
Місце смерті: Лас Вегас, США
Опонент: Рей Манчіні

Що сталося: У останньому раунді пропустив два серійних удари від Манчіні. Втративши рівновагу, впав на настил рингу, сильно вдарившись потилицею.

Перемогу нокаутом присудили Манчіні, Кім Кук Ду в екстреному порядку був доставлений до лікарні, де була діагностована гостра субдуральна гематома потиличної області об'ємом близько 100 мл.

Проведення операції і подальша інтенсивна терапія, на жаль, не принесли належного ефекту.

Дата смерті: 17.11.1982 (через 4 дні після бою)

Педро Алькасар (Панама, 2002)

Вік: 26 років
Record: 25-1-1, 14 КО
Місце смерті: Лас - Вегас, США
Опонент: Фернандо Монтіель

Що сталося: У 6 раунді був практично побитий Монтіелем, програв технічним нокаутом. На тлі уявного благополуччя (в плані загального стану) сам пішов з рингу. На тлі наростання внутрішньомозкової гематоми і набряку мозку через день впав у кому в своєму готельному номері і помер приблизно через 12 годин після цього.

Дата смерті: 24.06.2002 (2 дні після бою)

Франциско Леаль (Мексика, 2013)

Вік: 26 років
Record: 20-8-3, 13 КО
Місце смерті: Сан - Дієго, США
Опонент: Рауль Іралес

Що сталося: У результаті запеклого бою на ближній дистанції пропустив кілька ударів по корпусу від Іралеса, навздогін отримавши два удари по потилиці, від яких впав, вдарившись скронево-тім'яною частиною голови. Блискавично почав втрачати свідомість, буквально за півтори хвилини очікування медичної каталки «завантажився» до коматозного стану, в якому і приїхав в госпіталь Сан-Дієго, де помер того ж вечора.

Дата смерті: 22.10.2013 (в день бою)

Майк Тоуелл (Великобританія, 2016)

Вік: 25 років
Record: 11-1-1, 8 КО
Місце смерті: Глазго, Шотландія
Опонент: Дейл Еванс

Що сталося: Два нокдауни (в першому і п'ятому раунді). Після другого нокдауну рефері зарахував Тоуеллу поразку ТКО. Майк на ношах покинув зал і був госпіталізований в госпіталь імені королеви Єлизавети, де впав в кому і помер на наступний день від об'ємної внутрішньомозкової гематоми, не приходячи до тями. Пізніше стане відомо, що Тоуелл не спарингував останні тижні перед боєм, посилаючись на жорстокі мігрені, які не давали боксеру спокою, що дозволяє думати, наприклад, про розвиток аневризми однієї з судин головного мозку.

Дата смерті: 30.09.2016 (1 день після бою)

Максим Дадашев (Росія, 2019)

Вік: 28 років
Record: 13-1, 7 КО
Місце смерті: Меріленд, США
Опонент: Сабріель Матіас

Що сталося: Переглядаючи бій, в голову приходить одне слово «інквізиція», що підтверджується, якщо поглянути на статистику. Дадашев пропускав занадто багато і більшу частину бою, мужньо стримуючи бомбардування, яке влаштував Матіас. Після 10-го раунду тренер Дадашева, Бадді Макгірт, все ж переконав його і попросив рефері зупинити бій.

В результаті важких ударів Дадашев не зміг самостійно покинути ринг, мав місце бути епізод блювоти в коридорі, який вів до роздягалень. Стан боксера прогресивно погіршувався, як результат - він був госпіталізований в лікарню Університету Меріленда, де була діагностована гостра субдуральна гематома, проведена трепанація черепа і ліквідація гематоми, після чого боксер був занурений в штучну кому, щоб знизити ймовірність розвитку набряку мозку. Незважаючи на всі старання лікарів, врятувати Дадашева не вдалося.

Дата смерті: 23.07.2019 (3 ​​дні після бою)

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 20
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Відомо, як відреагував Лунін на інформацію, що у фіналі ЛЧ зіграє Куртуа
Футбол | 10 травня 2024, 18:22 7
Відомо, як відреагував Лунін на інформацію, що у фіналі ЛЧ зіграє Куртуа

«Реал» зіграє з «Боруссією» 1 червня у фіналі головного єврокубка

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lehach_08
"убийство в прямом эфире" - вот как этот спорт называется..., а многим людям нравится смотреть на насилие....когда кто то кого то бьет, хз
Василий Будник
А как вам женщины в боксе7
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Иванов
По моим подсчетам, в мире умирает от 100 до 150 боксеров - после титульных боев, на соревнованиях национального и регионального масштаба, на различных турнирах. Бокс держит 2-е место по смертности после явного лидера - альпинизма ( там вообще пачками гибнут...). Я отказываюсь понимать - почему этот вид "спорта" не запретят? Смерть боксера, это и так понятно, но кто ведет статистику - а сколько инвалидов по жизни? Десятки, если не сотни тысяч. Ведь каждый удар в голову - это микроинсульт, и таких за бой может быть несколько. Об этом мне говорил врач специалист по вскрытию черепной коробки. У молодых боксеров, которые занимаются боксом до 10 лет, поражено более 10-15 % мозговой ткани, и это навсегда! Дальше - еже хуже. Но молодняк не думает, что будет завтра, они живут сейчас....
lehach_08
за такой "итог" организаторов по сути надо наказывать.
Макс Максов
А где Роман Симаков, тот что с Ковалевым дрался?! Он тоже после боя скончался...
Алекс Морган
Военные действия идут по всему миру, люди гибну тысячами в день! Создаётся более современное и точное оружие! В одном квартале какого-то Сальвадора гибнет от разборок банд больше людей в день, чем боксеров за год по всему миру((( Это для тех, кто считает бокс самой большой опасностью и жестокостью в мире
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
никовіліст
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил