Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 червня 2021, 19:05
27073
43

ШЕВЧЕНКО: «З Португалією можуть зіграти ті, хто не грав з Литвою»

Наставник збірної України відповів на запитання напередодні матчу з Португалією

| Оновлено 16 червня 2021, 19:05
27073
43
ШЕВЧЕНКО: «З Португалією можуть зіграти ті, хто не грав з Литвою»
dynamo.kiev.ua. Андрій Шевченко
Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився очікуваннями від матчу кваліфікації чемпіонату Європи-2020 проти Португалії.
 
— Чи буде завтра команда грати на нічию, яка задовольнить з турнірної точки зору? Вас влаштує тільки перемога чи може задовольнити гарна гра збірної?
— Нечасто випадає такий шанс, коли граєш із чинним чемпіоном Європи, переможцем Ліги націй. Ця команда має чудових виконавців, у тому числі — одного з кращих гравців світового футболу Кріштіану Роналду. Для нас важливо завтра показати свою гру, адже ми будемо грати за повних трибун.  
 
— Так вийшло, що другий матч у спарених турах збірна зазвичай проводить слабше. Чи будете ви враховувати цю статистику?
— Статистику не враховуватимемо. Гравці готуються до серйозного матчу з дуже серйозним суперником. Вони приїжджають до національної команди, віддаються в матчах, готуються на тренуваннях. Через два дні на третій проблематично грати будь-якій команді. Тому й були зроблені заміни в матчі з Литвою з урахуванням цього. Не виключено, що вийдуть завтра у складі й свіжі гравці.
 
— Давно вже національна збірна не грала в Києві. Що б ви хотіли побажати 12-му гравцю напередодні гри?
— Від вболівальників, які приїдуть на матч із різних міст нашої країни, я чекаю тільки одного — підтримки.
 
— Цікавить стан Віталія Миколенка, в якого нещодавно було пошкодження.
— Миколенко готується до гри. Він вже готувався й до матчу з Литвою. Завтра будемо вирішувати, чи буде він грати.
 
— Завтра День захисника України. Першу перемогу над Литвою ви присвятили нашим військовим, які були звільнені з полону. Багато з них будуть й на завтрашньому матчі, запрошений на гру Олег Сенцов. Що це для вас значить?
— По-перше, цей день є святом для нас так само, як для всіх українців. Ми ставимося з великою шаною до захисників нашої країни. Ми дуже раді, що на матчі будуть присутні наші військові. Це особливий день для нас, у кожного громадянина України це свято в серці.  
 
— Як ви ставитеся до досягнень Криштіану Роналду та до його місця в історії футболу?
— Я вже казав, що вважаю Роналду одним із кращих гравців в історії футболу. Враховуючи форму, яку він демонструє протягом тривалого часу, я захоплююся його досягненнями. Але це не стосується завтрашнього матчу. Він робить свято футболу для українських уболівальників своїм приїздом. Будь-якому футболісту нашої команди буде приємно, що в матчі візьме участь такий гравець.   
 
— Збірна Португалії розпочала рік з двох нічиїх у відборі, забивши при цьому один м’яч. Але в осінніх матчах ця команда відвантажила суперникам у трьох зустрічах 12 м’ячів. Про що це свідчить?
— Треба дивитися на рівень суперників, з якими грала Португалія. Перша гра в неї була з Україною. Осінні матчі португальці проводили проти Литви, Люксембургу. Ці збірні нижчі за класом. Такий календар у нашій групі. Але вони також провели чудовий матч проти Сербії, і ми це враховуємо.
 
Відзначимо, що збірна України очолює турнірну таблицю групи В, маючи в активі 16 очок. Португалія з 11 очками йде другою, має матч в запасі.
 
Нагадаємо, матч Україна — Португалія пройде 14 жовтня на НСК Олімпійський в Києві. Початок о 21:45.

 

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 43
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алекс Морган
Ух, завтра заруба зарубится! Командам терять нечего, проиграть не опасно для обоих! А вот выиграть это большой бонус в виде первого места и первой корзины при жеребьевке!
DKTheBest2
Давайте не забывать, что Португалия действующий чемпион Европы и действующий победитель Лиги наций, в составе которой играет один из двух лучших игроков мира.
И португальцам победа завтра нужна как воздух.
Ничего катастрофического не произойдет если даже завтра Украина проиграет.
DKTheBest2
Для начала хочется завтра увидеть переполненый Олимпийский. И что-бы гимн снова исполнил Дзідзьо.(лучшее и неповторимое исполненение гимна Украины).
А там смотришь и сборная сделает Португалию.
Удачи!
Ace Ventura
Если не обыгрывать Португалию дома, то зачем нам тогда выходить на Евро! Украина может их обыграть дома и любую команду Украина сейчас может победить! А стадион может придать уверенность и также посеять неуверенность у португальцев! Стадион может поддерживать команду, как никогда и команда сможет добыть 3 очка!!!
russol30
Вам видніше, удачі
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Odinokij
Прижать Роналду и все будет окей. В первой встрече Миколенко особенно недал ему развернуться.В центре Степаненко заблокирует. Когда на Роналдо постоянно идёт давление он нервничает,а без игры Роналдо -это уже другая Португалия. Победы Украина!
roman_kros
По логіці завтра вийде Миколенко і Яремчук.
Odinokij
Прижать Роналду и все будет окей. В первой встрече Миколенко особенно недал ему развернуться.В центре Степаненко заблокирует. Когда на Роналдо постоянно идёт давление он нервничает,а без игры Роналдо -это уже другая Португалия. Победы Украина!
Ukraine
- Як не прикро, але думаю що Португаліє поставить на колі наш захист. Давайте бути відвертими, рівень наших захисників не топ рівень в Європі.
- Буду надіятись хоча би на нічью.
- Цікаво буде подивитись на Малиу та Зіну, Марлоса та Ярмолу.
- Якщо всі знову будуть грати тільки на Ярмолу, буде худо(
Збірна показує найкращий річень коли граються цілісно, як один організм. А не навантажуючи одного коня який тянути не може.
Bolshoi
Да уж, соперник серьезный, поэтому кротов поменьше в составе, Португалия это не Литва.
Crassus1
Миколенко, Караваев, Коноплянка и Яремчук
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Анатолий Власович
Караваев, Миколенко и Яремчук будут в старте. По крайней мере первый точно должен быть. У него передачи точнее, взаимосвязь с Ярмолой лучше та и Болбат должен уже отдохнуть.
JulikoB
Этих двух клоунов, Марлоса и Мораеса выпустить только в конце игры, если надо будет время потянуть. Один возится с мячом и тормозит атаки, а второй с пяти метров может не попасть в ворота.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Penalty
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ukraine
Завтра Марлос та Мораес покладуть по 2 банки.
Циганков як завжди буде дивитись тільки...
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
victordan
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил