Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

13 жовтня 2019, 08:10
Формула 1
Гран-прі Японії 2019. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 13 жовтня 2019, 17:41
7590
0

Перемога Боттаса в Японії, чемпіонство Мерседеса, провал Феррарі

Пілоти Феррарі провалили старт гонки в Японії

| Оновлено 13 жовтня 2019, 17:41
7590
0
Перемога Боттаса в Японії, чемпіонство Мерседеса, провал Феррарі
Skysports.com

Топ-10: Боттас, Феттель, Хемілтон, Альбон, Сайнс, Леклер, Ріккардо, Гаслі, Хюлькенберг, Стролл

Очко за найшвидше коло: Льюїс Хемілтон (Мерседес)

Погода ускладнила ситуацію для пілотів Формули-1, які на Гран-прі Японії були змушені проводити кваліфікацію і гонку в неділю. Кваліфікацію в красивому стилі виграв Себастьян Феттель, який взяв перший поул з Канади і вперше за 9 останніх етапів випередив напарника Шарля Леклера.

Феррарі взяла 1-2, але повністю провалила старт гонки. Феттель затримався (точніше, допустив фальстарт, а потім зупинився) і пропустив Валттері Боттаса, а Леклер вибив Макса Ферстаппена і пошкодив передню частину боліда. Шарль не хотів їхати на піт, але переднє антикрило почало розвалюватися і команда зазвала пілота на зупинку. Топ-5 замикали Карлос Сайнс і Алекс Альбон. Поки відбувалися всі ці події, Боттас спокійно нарощував відрив і випереджав Феттеля на 3-4 секунди.



Після піт-стопів ситуація попереду не змінилася: Боттас і Хемілтон їхали 1-м і 3-м відповідно, а Феттель займав 2-ю позицію, але Валттері і Себу ще потрібно бути їхати на другий піт, а Хемілтон, який зупинився пізніше за інших, розраховував на стратегію одного пита.

Після своїх других піт-стопів Боттас і Феттель були 2-м і 3-м, а Хемілтон вирвався в лідери. Боттас хвилювався і по радіо питав, чи точно Льюїс збирається їхати на другу зупинку. Хемілтон все ж заїхав у бокси і виїхав третім позаду Феттеля, але на більш свіжій гумі. Льюїс активно насів на Феттеля, зробив кілька спроб його пройти, однак не впорався з опонентом.

Потужна перемога Мерседеса, тоді як Феррарі другий етап поспіль не може реалізувати свій блискучий результат у кваліфікації і провалює гонку. І Мерседес стає переможцем Кубка конструкторів. 6-й рік поспіль.

Варто відзначити Боттаса. Валттері проводить досить слабкий сезон, але сьогодні виглядав впевнено. Класний старт, безпомилковий пілотаж і заслужена перемога. Пілот трохи скоротив відставання від Хемілтона в загальному заліку, але на чемпіонство це вже ніяк не вплине. Втім, Валттері зробив хороший заділ для фінішу сезону на 2-му місці загального заліку.

Серед решти відзначимо 4-й результат Альбона, 5-е місце Сайнса, а також подвійний фініш в очках пілотів Рено.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.