Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 червня 2021, 19:15
42815
62

Україна – Португалія. Прогноз і анонс на матч відбору до Євро-2020

У понеділок збірна України де-юре може оформити путівку на чемпіонат Європи

| Оновлено 16 червня 2021, 19:15
42815
62
Україна – Португалія. Прогноз і анонс на матч відбору до Євро-2020
EPA-EFE

14 жовтня національна збірна України, яка не грала в Києві цілих два роки, повертається в столицю. Останній раз на «Олімпійському» «синьо-жовті» зіграли матч відбору до ЧС-2018 з хорватами, майбутніми фіналістами Мундіалю. Тепер нам доведеться зустрітися з португальцями - діючими чемпіонами Європи і переможцями Ліги націй.

У київському поєдинку буде розіграно перше місце в групі В. На даний момент наша команда лідирує, маючи в своєму активі 16 очок після шести матчів. Португальці йдуть на другому місці, маючи на п'ять очок менше, але і менше на один поєдинок. Переможець матчу на НСК «Олімпійський» напевно виграє групу. Якщо переможуть господарі, то вони за один матч до завершення турніру стануть недосяжними для конкурентів. Якщо виграють гості, їх теж вже не наздоженуть (ні з ким втрачати очки в матчах, що залишилися). До речі, нічия в майбутній грі теж може вважатися вдалим результатом для обох суперників, адже вже ніхто не зможе перешкодити їм синхронно вийти у фінальний етап чемпіонату Європи.

Перед очним поєдинком лідери провели непрості матчі, але все-таки обидва мали можливість подумки тримати гру в Києві. І не тільки тримати, але і частково економити сили. Наприклад, тренер українців Андрій Шевченко не задіяв у матчі проти Литви Миколенка та Яремчука. Напевно ці двоє вийдуть в основі в понеділковому матчі. Ще троє - Марлос, Степаненко і Ярмоленко - були замінені на далеких підступах до фінального свистка. Ясна річ, Андрій Миколайович вирішив поберегти цих системоутворюючих футболістів на матч проти Португалії.

Що стосується гостей, то їх наставник Фернанду Сантуш зазначив, що вже в матчі проти Люксембурга, виграному його підопічними 3:0, він почав думати про гру в Києві. Маститий тренер збирається грати з українцями на перемогу. За його ж словами, Португалію влаштує лише перше місце в таблиці. Впевненість Сантуша грунтується, перш за все, на найпотужнішій грі команди в атаці, де першу скрипку грає неперевершений Роналду, який в останньому матчі з Люксембургом забив вже 94 (!) гол за національну команду. Дуже здорово виглядає і юний вундеркінд Феліш, партнер Кріштіану по атаці. Та й на форварда «МанСіті» Сілву теж потрібно звернути пильну увагу. Саме про нейтралізацію цих трьох товаришів потрібно в першу чергу подбати футболістам збірної України.

Що стосується кадрового потенціалу, то збірна Португалії підходить до київського матчу без особливих проблем. Серед травмованих лише двоє - гравець «Бенфіки» Рафа Сілва, а також Вільям Карвалью з «Бетіса».

Велику роль, якщо взагалі не визначальну, в майбутній грі двох гідних суперників буде грати обрана тренерами тактика. У зв'язку з цим досить цікаво - чи вистачить сміливості, а головне - ресурсу у нашої команди, щоб зіграти першим номером проти чемпіонів Європи. У матчі проти збірної Литви українці діяли з запасом, напевно, економлячи сили на важливий поєдинок проти Роналду і компанії. З іншого боку, було чітко видно, що «синьо-жовті» при необхідності можуть включати режим найвищого пресингу. Благо, що практично всі креативні гравці нашої національної команди перебувають в хорошій функціональній формі. Але то - гра з Литвою, яку грандом ніяк не назвеш. А тут - матч з чемпіонами Європи.

Але все ж, здається, що Андрій Шевченко в цьому матчі може дозволити собі ризикнути. Завдання щодо виходу на Євро практично вирішене, тому в грі з чемпіонами Європи можна буде погнатися і за журавлем в небі. Тобто, зіграти не суворо від оборони, на контратаках, а першим номером, диктуючи супернику свої умови. «Дихалки» повинно вистачити, а мотивації - тим більше. Переповнений «Олімпійський» в будь-якому разі оцінить такий «перфоманс» від головної команди країни.

Даний матч для збірної України проти Португалії буде лише четвертим в історії. Найближчий відбувся в березні цього року в Лісабоні, де в рамках першого туру відбору на Євро-2020 суперники зіграли в нульову нічию. А ось два попередні поєдинки були зіграні вже давно - у відборі на чемпіонат світу 1998 року. У жовтні 1996 року в Києві українці здолали свого грізного опонента - 2:1, а ось через місяць в Порту господарі взяли реванш - 1:0. Правда, португальцям цього не вистачило, щоб опинитися вище збірної України в підсумковій таблиці. Якраз «синьо-жовті» тоді фінішували на другому місці, а піренейці - на третьому.

Андрій Шевченко, головний тренер збірної України:

- У Києві збірна давно не грала. Знаю, продали багато квитків. Приємно туди повертатися, нас там чекає відмінна підтримка. Попереду важливий матч з Португалією. Я хочу добитися результату. Це абсолютно іншого рівня команда. Важливо показати гідний футбол. Ця команда на ходу, вони чемпіони Європи. Заміни Марлоса і Ярмоленко були заплановані заздалегідь. Степаненко отримав жовту картку, і ми відреагували. В цілому я задоволений грою і тими енергетичним витратами, які нам знадобилися. Думаю, вистачить часу відновитися до матчу з португальцями».

Фернанду Сантуш, головний тренер збірної Португалії:

- Після перерви в матчі проти Люксембургу ми додали, взяли матч під свій контроль. А вже після другого голу гравці почали думати про матч з Україною і керувати своєю енергією. Матч в Києві буде вирішальним. У нас було чотири фінали. Тепер залишилося три. Ми хочемо фінішувати першими в групі.

Букмекерські контори фаворитом зустрічі вважають гостей. Середній коефіцієнт на перемогу діючих чемпіонів Європи - 2,10, тоді як на виграш збірної України - 3,55. Нічия оцінюється показником 3,40.

Головний арбітр: Ентоні Тейлор (Англія).

Валерій ВАСИЛЕНКО

Орієнтовні склади:

Україна: П'ятов, Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Малиновський, Зінченко, Ярмоленко, Марлос, Яремчук

Португалія: Патрісіу, Пепе, Геррейро, Діаш, Семеду, Моутінью, Б.Сілва, Перейра, Фернандеш, Роналду, Феліш.

14 жовтня, понеділок

Україна — Португалія
Київ. НСК «Олімпійський». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Україна»
УКРАЇНА — ПОРТУГАЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія)
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ

Опитування

Голосів 255
Спрогнозуйте результат матчу кваліфікації Євро-2020 між збірними України та Португалії, який пройде 14 жовтня в Києві:

Велика перемога України

14 голосів 5.49 %

Мінімальна перемога України

65 голосів 25.49 %

Нічия

114 голосів 44.71 %

Мінімальна перемога Португалії

42 голоса 16.47 %

Велика перемога Португалії

20 голосів 7.84 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд
Футбол | 19 квітня 2024, 04:35 0
Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд

Дивіться відео голів та огляд поєдинку чвертьфіналу Ліги Європи

Коментарі 62
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Долина
Украина! Вперед к победе!
Ag1077
Какая на фиг историческая, историческая была-бы с Италией в 2006-м или Французами за выход на 2018, а так... Не проиграть-потешим самолюбие. А проиграем-не катастрофа, хоть будет и обидно. Не очкуйте, Господа болельщики, всё будет хорошо. Вперёд, Андрей Николаевич! В тебя не верили, как в тренера, оказалось зря!
Юра Вареник
Вот это матч будет интересный
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
Главное дать бой и показать хороший футбол. А не как при Фоменко против Испании когда 0-1 проигрывали а он время тянул!
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bassofon
Прогноз сбылся.
yatsiykvova
На що здатні НАШІ хлопці сьогодні і надалі покаже ГРА
Kevko
Караваев все таки не столько защитник, сколько вингер. В обороне он не очень хорош.
Матвиенко пока еще далек от достаточного уровня надежности. У Мыколенко разные по качеству игры бывают. В обороне нет лидера, и в целом оборона это сегодня наибольшая проблема Украины
p_s_l
Плохо, что Миколенко после травмы. В первом матче он хорошо накрывал Роналду.
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ares10
Скоріше за все буде нічія, навіть можливо і 0:0. Рисковати ні наші ні португальці не будуть. Перше місце в групі фігня а от гарантувати місце на Евро обі збірні захочуть уже сьогодні. Так що 40 відсотків нічія і по 30 на на наших і португалію. хоча бк дають от до 3.75 на наших і 2.25 на португалію.
Alex Newman
У - к - р - а - ї - н - а!
kerch30
Прогноз Sport.ua — 2:1
14/10 21:45 Футбол. Украина - Португалия. Счет матча 2:1 к.12.50 100 грн
ВовикЬ
ГООООЛ!!!! 2-0!
ВовикЬ
Гарний початок! Так тримати!
ВовикЬ
Еще и литовцам надо пожелать удачи со сб. Сербии.
ВовикЬ
Маркерный матч для сборной Украины. Будет тяжело, Португальцы злые и жаждут только победы! Удачи сборной Украины на переполненном Олимпийском! Шоу будет 100%!