Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 жовтня 2019, 21:39
23110
10

Поєдинок Головкіна та Дерев’янченка – останній шанс для обох

Лев Кравців не вважає перемогу Головкіна однозначною

| Оновлено 05 жовтня 2019, 21:39
23110
10
Поєдинок Головкіна та Дерев’янченка – останній шанс для обох
Boxing Scene

В ніч з 5 на 6 жовтня Сергій Дерев’янченко зустрінеться з Геннадієм Головкіним. Разом з поєдинком проти Даніеля Джейкобса, це - найсерйозніший бій в професійній кар'єрі українця і, швидше за все, останній шанс стати чемпіоном. Буде напружено.

Цей поєдинок - останній шанс для обох?

Головкіну вже тридцять сім років. Як би не намагалися казахські фанати і просто любителі боксу у виконанні Геннадія говорити про те, що їхній кумир все ще в порядку, навряд чи це можна назвати правдою.

Навіть до поєдинків проти Альвареса до Головкіна виникали питання у незацікавленого глядача. Рівень опозиції був максимум навколотоповим. Суперники валилися від ударів, це виглядало видовищно, а НВО просував GGG, як усміхненого хлопця із смертоносним ударом, але недомовками пахло відразу.

Після двох зустрічей з Саулем Альваресом (а частково ще раніше - після бою з Джейкобсом) остаточно розкрилися головні мінуси казаха. Він, хоч є сам по собі досить технічним бійцем, не так добре справляється з суперниками з високим рівнем технічного оснащення, має досить посередній захист і стає занадто прямолінійним, коли не виходить нокаутувати суперника.

Де дивитися онлайн бій Геннадій Головкін – Сергій Дерев'янченко

Зараз у Геннадія настав той вік і етап кар'єри, коли відступати або, тим більше, програвати не можна. Кожна поразка майже дорівнює кінцю кар'єри і згортанню планів по організації третього грошового бою з Канело.

Сергій Дерев’янченко - дуже фартовий боксер. Знаходячись на других ролях у своїй ваговій категорії, відразу за топами, він двічі за два роки отримує титульні шанси. У рингу з Джейкобсом вийшло небагато. Українець діставав, але для перемоги не вистачило антропометрії та трохи рівня боксу.

Далі був невиразний і важкий бій з Кулькаєм, статус офіційного претендента на титул, і довга метушня з Саулем Альваресом, який залишив цей пояс і вирішив доки обмежити себе від українця.

Сергій є молодшим за Головкіна - йому тридцять три. Проте, це не той вік, коли можна, як то пишуть в соціальних мережах «почекати і набратися досвіду». У тридцять три треба вичавлювати максимум і уходити здоровим. Чим на довше це затягнеться - тим гірше.

Дерев’янченко з командою це прекрасно розуміють, вичавлюючи з ситуації максимум. Добилися законного позбавлення Альвареса титулу, добилися титульного поєдинку проти іменитого суперника на грошовому майданчику DAZN. І, що поки найголовніше, отримають найбільший гонорар в кар'єрі. Навіть більше, ніж пропонувала команда Канело. Браво.

DAZN, з одного боку, хоче яскравого завершення поєдинку у виконанні Головкіна, і третього бою Геннадія проти Альвареса у себе на майданчику. З іншої, все одно залишиться у виграші, якщо раптом Сергій переможе. Тоді вже бій Дерев’янченко - Альварес буде актуальним, як ніколи.

Головкін - явний фаворит. Чому?

Шанси українця у букмекерів йдуть 4 до 1, хоча у Головкіна проблем і причин для переживань, хоч греблю гати. По-перше, він позивався до екс-менеджерів за мільйони доларів. Навряд чи це - найсерйозніша причина, через яку він дуже сильно переживає, але відволікаючий чинник - точно.

Друге - тренер. Геннадій попрощався з Абелем Санчесом, що виглядало логічно. Мексиканець посилається на гроші:

«Все зводиться до грошей. Я не здогадувався, що ця молода людина може поступити таким чином, був про нього кращої думки - це образливо. Ніколи не думав, що гроші його так зіпсують».

З одного боку, звучить логічно. Тренер брав десять відсотків від прибутку і казах міг подумати, що такі суми є занадто великими для Санчеса. З іншого, навряд чи це - першопричина.

Об'єктивно, Абель перестав давати щось нове Геннадієві і, що найважливіше, перестав розглядати своїх бійців, як таких, яких можна перемогти. З цього випливає і його підготовка до бою, як тренера.

Гассієв отримував від Усика кожен раунд, а від Санчеса лунали лише мотивація та вимога піти вперед, навіть незважаючи на зізнання Мурата, що він просто не бачить Олександра. Обидва поєдинки проти Альвареса були не найвдалішими з тактичної точки зору.

Санчес прекрасно ставить удар і вчить бійців вичавлювати максимум навіть з суперника, що трохи «поплив», але на цьому все. Як тільки треба міняти план по ходу бою, примушувати працювати свого бійця по-іншому і правильно перенаправляти його в інше русло - Абель пропадає у своїх мотиваційних виступах.

Але якщо заміна тренера проглядалась, то Джонатан Бенкс в якості головного видається маячнею. Він був у таборі Володимира Кличка у кінці кар'єри українця більше, як асистент, ніж як тренер. Тримав лапи, допомагав тренуватися, щось підказував, будучи учнем легендарного Менні Стюарда, але не більше.

Можливо, Бенкс - діамант тренерської діяльності, але по Володимиру цього точно не скажеш. У найважливіші моменти - проти Ф’юрі та Джошуа не впорався не лише і не стільки Кличко-молодший, скільки тренер, що не зумів підібрати ключі як до опонентів, так і до голови свого бійця. Друге є навіть важливішим.

У свою чергу, у Дерев’янченка все супер. Він знову співпрацює із старим тренером, він надмотивований, як, власне, і Головкін, і розуміє, що такий шанс не можна упускати.

І це ще одна проблема для Геннадія. Якщо він не покладе Сергія, той може скористатися дірами в захисті казаха і розбирати того, будучи більш технічним спортсменом. Джейкобс перевірив голову українця декількома важелезними ударами, і все було відмінно. Не факт, що нинішній, постарілий Геннадій, б'є набагато сильніше і точніше.

А ось те, що в голову казах прийняв набагато більше, просто бравуючи своєю невразливістю - факт. Це, сумарно з усіма фактами, може зіграти на руку українцю.

Головкін програє, чи що?

Звичайно, Геннадій - фаворит. Однозначно, він є досвідченішим в профі, потужнішим фізично, і його перемога здається вірогіднішою. Але це точно не буде одностороннім побиттям, як то прогнозує більшість.

Геннадій Головкін – Сергій Дерев'янченко. Прогноз і анонс на бій

Перемога Дерев’янченка не стане апсетом року. Кар'єра Головкіна йде до завершення і чом би саме українцеві не закінчити її красиво, вибивши собі два пояси (IBF і IBO) і поєдинок із Саулем Альваресом?

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку Генадій Головкін - Сергій Деревянченко.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ace Ventura
Деревянченко не хватает скилов, чтобы победить 3G. Нужно его закручивать и не рубаться. Бить не сильно и набирать очки. И постоянно закручивать и зашагивать га ногу - делать циркули! Не давать использовать Гене мощь его ударов. Главное на ногах его нужно переиграть! Он с подшагов очень мощные удары наносит!
flydog773
Автор відверто насмішив з частим використанням слова "казахстанець" насміявся досхочу,тепер пролию світла в місця пітьми Житель Казахстану-казах,а не "казахстанець" !
flydog773
Автор відверто насмішив з частим використанням слова "казахстанець" насміявся досхочу,тепер пролию світла в місця пітьми Житель Казахстану-казах,а не "казахстанець" !
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Al Zolo
думаю Головкин-емуб дать еще один шанс против Сауля и на пенсию.... большой боец как ни крути
mutinmudak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил