Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 03 жовтня 2019, 12:50
27703
48

Пекін. Світоліна вийшла до другого поспіль чвертьфіналу

Українка обіграла Софію Кенін, реабілітувавшись за дві поразки в попередніх очних матчах

| Оновлено 03 жовтня 2019, 12:50
27703
48
Пекін. Світоліна вийшла до другого поспіль чвертьфіналу
Twitter
Перша ракетка України Еліна Світоліна (№3 WTA) виграла ще один матч на обов'язковому Прем'єрі в Пекіні.
 
У поєдинку третього кола українка в трьох напружених сетах здолала Софію Кенін з США (№16 WTA). У 2019 дівчата зустрічалися вже 4 рази, попередні дві очні зустрічі виграла американка (Торонто і Цинциннаті).
 
Світоліна могла вигравати ще в другому сеті, але на тай-брейку не реалізували 3 матчболи. У підсумку українська тенісистка подолала опір американки в третьому сеті з шостого матчболу.
 
Пекін. третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Софія Кенін (США) - 6:3, 6:7 (8), 6:3
 
Світоліна стартувала з семи успішних перших подач і стало зрозуміло, що вона налаштувалася сьогодні перемагати. Щось подібне ми бачили на US Open проти Кіз, з тією лише різницею, що Еліні не вдалося тримати високу стабільність подачі, хоча вінрейт був навіть трохи вищим.
 
Кенін також була успішною на своїх геймах, віддаючи українці всього по одному розіграшу. Перелом настав у восьмому геймі, коли Еліні вдалося першій дістатися до брейкпоінтів, які, до того ж були прихованими сетболами. У впертій боротьбі Кенін не витримала напруги і зробила подвійну помилку на другому такому м'ячі.
 
Світоліна вийшла подавати на сет. У цьому моменті у неї пропала перша подача і Кенін заробила подвійний брейкпоінт. Але спочатку українці пощастило з ейсом, коли м'яч трохи зачепив лінію, а челлендж Софії пішов в нікуди. На другому брейкпоінті помилилася вже сама Кенін. Те ж саме вона зробила і на сетболі Світоліної, спробувавши з бекхенда по лінії гостро прийняти другу подачу українки. До слова, в цьому матчі такі удари іноді і проходили.
 
 
Друга партія розпочалася з обміну брейками. Кенін заграла набагато зібраніше, перша подача українки перестала бути «смертельною зброєю». У розіграшах Еліна намагалася грати не менш агресивно, ніж представниця США, в іншому випадку рано чи пізно американка входила в корт і знаходила варіант з успішною атакою.
 
На початку сету у Світоліної було два важких гейми на подачі. Перший вона програла, але другий витягла, незважаючи на те, що перша подача постійно підводила в найвідповідальніший момент. Також сьогодні порадувала різноманітність у грі українки: були і виходи до сітки, і чудові обвідні удари. У традиційній для себе грі на задніх лініях Еліна була трохи слабкішою, все це ми бачили і в попередніх двох матчах, тому потрібно було наступити собі на горло, грати через не можу. Кількість віннерсів у матчі - тому підтвердженням.
 
Друга партія закінчилася тай-брейком, без якого не обходиться жоден матч цих тенісисток. Раніше американка вела по тай-брейкам 2:1, але Еліна мала хороший шанс зрівняти. На жаль, три матчболи українки були відіграні, довелося грати третю партію.
 
Але сил і бажання на неї залишилося більше у Світоліної. На подачі вона діяла бездоганно. Коли перша летіла - у Кенін шансів було мало. Логічним підсумком став брейк у шостому геймі, а вже в дев'ятому Еліна подавала на матч. Представниця США відіграла ще два матчболи, але в підсумку Світоліна закінчила потужним віннерсом з бекхенда.
 
Відзначимо 13 ейсів Еліни - це її особистий рекорд.
 
В 1/4 фіналу Світоліна зіграє з Кікі Бертенс (№8 WTA). З огляду на той факт, що Серена Вільямс не заявлена на жоден турнір до кінця року, перемога в цьому матчі буде гарантувати українці участь у Підсумковому турнірі-2019. У минулому році Еліна виграла підсумковий турнір і в цьому їй треба захищати титул.
 
Бертенс в 1/8 фіналу обіграла Полону Херцог в трьох сетах. Нагадаємо, що у другому колі Бертенс обіграла українку Даяну Ястремську.
 
Минулого тижня Світоліна у чвертьфіналі поступилася Ріск.
 
 

 

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 48
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Що ж, можна потроху починати вітати Еліну з виходом на Підсумковий. Серена закінчила сезон, навіть в разі успіху Бертенс у Пекіні Бенчіч необхідно буде вигравати турнір всєя Мордора, щоб випередити Світоліну. А з її нинішньою грою та зважаючи на рівень заявлених учасниць, це буде зробити архіскладно. Для Еліни добре б завтра здолати Бертенс та закрити взагалі всі питання. Сил небагато буде в обох, тому можливі варіанти.
А сьогодні - черговий валідол, щоправда, цього разу - за активної гри Еліни. Кількість вінерсів була абсолютно на рівні Кенін, хоча, звісно, при грі у невластивому для себе стилі проти атакуючої суперниці, помилок вистачало. 13 ейсів за гру - чи це не рекорд в кар'єрі?
Юхим Голд
Еліна,дякую за перемогу,за характер,за силу волі !!!
serega-2019
Еліна прими найкращі та найщиріші вітання з перемогою тебе!!
З перемогою Україна !!
Еліна буде грати з Бертенс аж 04 жовтня, так що є трохи часу для перепочинку.
Еліно здоров`я тобі міцного та гарного відпочинку.
.. чекаємо наступної гри, далі буде .. !!!
Elis
Вітаю, Еля!
Щось неймовірне!!!
Офігєнна кількість віннерсів і ейсів!!
Пороздавала всім непростим суперницям на горіхи, реванш взяла у кожної
Слів немає, я так нервувала на тай-брейку, що емоцій не залишилось теж Але ти це зробила!!

Радує, що Кікі теж провела сьогодні трьохсетовик, тому втомлені будуть обидві. Не буду закидати шапкою. Бертенс хоч і не в формі, але суперниця чіпка і у відповідальні моменти вміє зібратись. Бажаю Еліні перемоги у 2-х сетах.
(тихесенько на вушко Монфісу): Монфісе, будь ласка, навчи Еліну пробивати смеш і витягувати дроп в протилежний від суперниці бік. З мене.... ні не шоколадка, а якийсь марципанчик

Ще раз усіх з перемогою!
vizuals
З Бертенс зустріч по суті за остаточне попадання на Підсумковий
Андрей Царенко
Красава повинна пробиться на на підсумковий турнір!!!!наша гордість
dp1
Шикарно подавала. Скільки там ейсів? Штук 15?
russol30
Удачі дальше
Ярослав 999
Еля супер,матч бомба,подякуємо організаторів що поставили матч увечері
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alehandro
13 эйсов?! А шо, так можно было?))
Сильная первая подача + спокойствие = андидот от Кенин)
Stanislav Matusevych
БТУ пише, що 13 - це рекорд за ейсами, до того було не більше 11-ти. Круто!
Natam69
Бачила тільки 1 -й сет і другий до 4:4, потім мала справи, тому жаль, що не пережила тих почуттів, що більшість з вас. На Бертенс маю гарні очікування. В першому сеті Еліна виглядала добре. А Бертенс теж вже на вигоранні, тому думаю. що фізична перевага Еліни буде. І як на мене, теніс Еліни був якісніший, від Бертенс. там суперниця напомилялася забагато.
olegg1261
Елина ще раз підтвердила що є чемпіонкою в турі по витривалості,здавалось в кінці другого сету в неї вже закінчились сили,а після програного тай брейку в мене були сумніви відносно загальної перемоги,але в третьому геймі в неї відкрилось ... надцяте дихання і вона відправила в аут Кенін Тепер залишилось прибрати з свого шляху Бертенс заразом помстившись за Даяну
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vizuals
Сьогодні ще Кохан у фіналі мітання молоту та Ріжикова на 200 метрів на ЧМ по легкій атлетиці.. Дес о 21:30 здається почнуть
palpal
игрокам десятки и всяким эксклюзивным персонажам часто идут навстречу, это всегда реклама турниру , хотя этот турнир безнадежно убыточен
VOVAN0409
Дуже хочеться аби Еліна відновилася,зібралася і в очній зустрічі закрила остаточно питання попадання на Підсумковий,помстившись при цьому бельгійці за Даяну
Natam69
Надіюся, що як на Уімблдоні Світоліна помалу добереться до півфіналу.
palpal
правила , регламенты, кодексы, приложения к ранее названным документам объемны и запутаны, судьи с разными значками путаются часто , для разных турниров к тому же разные пакеты документов . и тем не менее решаемо