Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 27 вересня 2019, 02:02
23739
54

Світоліна залишає турнір в Ухані

Перша ракетка України програла в чвертьфіналі американці Елісон Ріск

| Оновлено 27 вересня 2019, 02:02
23739
54
Світоліна залишає турнір в Ухані
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна
Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№3 WTA) завершила виступи на хардовому турнірі серії Прем'єр 5 в Ухані.
 
У чвертьфіналі українка у двох сетах поступилася Елісон Ріск з США (№35 WTA).
 
Ухань. Чвертьфінал
Еліна Світоліна (Україна) - Елісон Ріск (США) - 1:6, 3:6
 
Перший гейм стартового сету затягнувся на 14 хвилин. Світоліна відіграла 5 брейкпоінтів, не реалізувала 3 геймболи і все ж віддала подачу. З цього і почалися проблеми українки в цьому матчі. Американка відчула впевненість в своїх силах і почала грати дуже активно. У деяких моментах сама грала дуже непогано, в деяких їй допомагала Світоліна, також Ріск сьогодні частенько посміхалася удача. Вже до п'ятого гейму Еліна була розлюченою, її гра не давала результатів. Українка намагалася щось змінити, але у суперниці були відповіді абсолютно на все. Дуже рідко бувають такі сети, в яких перша ракетка України не має брейкпоінтів. Сьогодні був саме такий день.
 
 
У другій партії Світоліна заграла більш чіпко, з'явилися шанси, але американка в результаті все одно здавалася кращою. З третього по шостий гейми тенісистки відчайдушно боролися за ініціативу, маючи по кілька брейкпоінтів в кожному з геймів. Але Елісон зробила два брейки, а Еліна - один. Дві останні подачі в матчі Ріск подавала більш впевнено і вперше вийшла до півфіналі турніру в Ухані.
 
 
З понеділка Світоліна збереже третє місце в рейтингу WTA, а також підніметься на восьму позицію в Чемпіонській гонці, за результатами якої вісім найкращих тенісисток зіграють на Підсумковому турнірі в Шеньчжені.
 
Для Ріск це була восьма перемога в кар'єрі над тенісисткою з топ-10. У 2019 році вона вже перемагала Кікі Бертенс і Ешлі Барті (обидві перемоги були на траві). В пів фіналі вона зіграє проти Петри Квітової (№7 WTA).
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 54
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ваня
Дякую Еліні і Даяні за гру, про сьогоднішні матчі, якщо від Даяни можна було очікувати багато помилок, но такого я не очікував від Еліни, ну то таке, це спорт, сьогодні програєм завтра виграєм, дівчата (жіночки) удачі Вам.
Ва Са
Сегодня Элина чего то была " не в духе" , сыграла средне , а вот Риск словно - с цепи сорвалась . Отсюда и такой результат . Это бывает , и никакой трагедии тут нет .
Андрій Некрасов
Вот бывает дни, когда все летит в линию, все отскоки от сетки - твои... тогда уверенность зашкаливает... вот сегодня такой день был у Риске...
Элина играла хорошо, но когда твой соперник бьет все, что можно...
за турнир спасибо... ждем Пекин...
з.ы. Марта прибыла Эррани 6-2 6-4 (проигрывая во втором 1-4)
Мария Потапчук
Ну не пошла сегодня игра, ну с кем не бывает! Много психовала! Может толком не настроилась!
Alehandro
На сколько круто вчера все девченки отыграли, на столько же ужасно играли сегодня... И, если к Даяне особо притензий быть не может (она и так молодец и объективно пока слабее Квитовой), то Эля сыграла просто ужасно. Если на всю игру так повлиял первый гейм, то с психологией до сих пор всё печально... Надя Киченок со Спирс после выноса первой сеяной пары сегодня тоже выглядели отвратительно... Только Катя сегодня была бубочкой))
Elis
О, понабігали вже "амеби". І не розуміють же, що цим лише себе характеризують
vital
Переживаю я за Елю: щоб не загнала вона себе через той Підсумковий. Вже 5 тижнів поспіль грає, а за останні 8 тижнів лише 1 тиждень перед шлемом була перерва. На жаль відео не бачив, тільки сумний рахунок.
Здоров'я Еліна, а решту не так важливо, ще буде час реабілітуватися і досягнути своїх максимальних цілей
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Observ45
Дивиася початок Даяни і закінчення Елі. Скажу, що обидві суперниці сьогодні були краще поставлені. Боротися проти такої Квітової і набравшої ходи Ріск можна було тільки маючи надмотивацію і показуючи найкращий свій теніс. В цьому випадку більше претензій до Еліни, з її досвідом гадав вона здатна поміняти малюнок гри, що складається невдало. Але загальна стратегія визначається виходячи із ситуації, і можливо брак мотивації був обумовлений наперед.
relax-1984
Зморився баранів рахувати... Вважаю вдалим турнір для наших дівчат...Чекаю Пекіну, у мене все... Баранам особливий привіт!!! ((()))
Ваня
Тут половина коментів які обирають Елю, чому? А я провірив це всі жителі даунбасу.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vizuals
Шкода матчу не бачив, немає що сказати, але у принципі Еліна на дві голови сильніше Ріске, у цьому впевнений. Може нога почала давати знати, може ще щось. Краще будемо чекати вирішального турніра у Пекіні, де буде розіграватися пара путівок на Підсумковий. Москвабад Еліні не потрібен. Треба усе зробити у Пекіні
vizuals
В решті решт Світоліна сама казала нещодавно - моя мета - потрапити на Підсумковий у вісімку сильніших. Зараз вона на 8 місці. У Пекіні треба бути здоровою, головне щоб з сіткою трохи поперло. Так що немає жодного приводу засмучуватися
Penalty
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vizuals
Тху, клаву забув змінити
Владимир Копяк
Даже если Лена попадет на итоговый турнир, ей там ловить нечего .Прошлогодний успех она не повторит. Кто сомневается, давайте поговорим после итогового,лады? А нервишки надо лечить. Сейчас есть хорошие врачи и препараты для успокоения, надеюсь, что наша Светолина это поймет, если нет, то проблема будет только усугубляться...