Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 04 жовтня 2019, 19:28
14082
5

Штутгарт- 2019. Прев'ю чемпіонату світу зі спортивної гімнастики

Наші гімнасти вступають у боротьбу за медалі чемпіонату світу та олімпійські ліцензії

| Оновлено 04 жовтня 2019, 19:28
14082
5
Штутгарт- 2019. Прев'ю чемпіонату світу зі спортивної гімнастики

З 4-го по 13-е жовтня проходитиме ліцензійний чемпіонат світу зі спортивної гімнастики. Усього буде розіграно 14 комплектів медалей, а також велику частину індивідуальних і командних олімпійських ліцензій. Штутгарт вже приймав чемпіонат світу в 1989 і 2007 роках. Як і минулого разу, змагання проходитимуть на арені "Hanns Martin Schleyer Halle".

Олімпійська кваліфікація

Одним з головних завдань для збірної України є відбір на Олімпіаду усією командою. Для цього в кваліфікації командної першості треба опинитися в числі кращих 9-ти команд. З урахуванням 3-х збірних, які вже мають ліцензії з минулого чемпіонату світу, це фактично означає, що Україні необхідно потрапити до топ-12 за підсумками кваліфікації.

На чемпіонаті 2018-го року командні ліцензії серед чоловіків вже отримали збірні Китаю, Росії та Японії, а серед жінок - США, Китай і Росія.

Крім того, попадання до топ-12 дасть можливість заповнити ще одну додаткову індивідуальну квоту через етапи Кубку світу з багатоборства наступного року.

У гімнастів, які не відібралися командою, є можливість отримати індивідуальні ліцензії, зайнявши призове місце у фіналі в окремих видах, або пройшовши кваліфікацію індивідуального багатоборства, де необхідно потрапити до топ-12 серед чоловіків і до топ-20 у дівчат. Також ще до кінця березня 2020 року триває кваліфікація через етапи Кубку світу в окремих видах, де для отримання ліцензії треба стати першим у світовому рейтингу.

Детальніше про розподіл квот на Олімпіаду в Токіо можна прочитати в цій статті.

Чоловічі змагання

Командне багатоборство 

Формат змагань

У кваліфікації команди виступають за схемою "5-4-3": команда з 5-ти спортсменів, 4 виступають на кожному снаряді, 3 кращих оцінки йдуть в залік. Усі оцінки на шести снарядах підсумовуються, і кращі 8 команд за підсумками кваліфікації зможуть виступити у фіналі. 

У фіналі гімнасти виступають за схемою "5-3-3": команда з 5 спортсменів, троє гімнастів виступають на кожному снаряді, і усі оцінки йдуть в залік.

На нинішньому ЧС трійка призерів навряд чи зміниться, і основна боротьба за медалі очікується між збірними Китаю, Росії та Японії. Звичайно, в гімнастиці заздалегідь прогнозувати результат складно, але на даний момент ці команди сильно пішли вперед, і іншим буде вкрай складно нав'язати їм боротьбу, хіба якщо лідери припустяться серйозних помилок.

Варто відзначити, що заявка збірної Японії цього разу досить експериментальна. Відсутнім є багаторічний лідер, десятиразовий чемпіон світу, Кохей Учімура, який ще не повною мірою відновився після травми. Також не виконав внутрішні критерії відбору титулований Кензо Сіраї. Японію представлятимуть чемпіон в команді 2015 року Кая Казума, брати Какеру і Ватару Танігава, призер командної першості 2014 року Сего Нономура, чемпіон юнацьких олімпійських ігор 2010 року Юя Камото і молодий новачок основної команди Даїкі Хасімото, який, швидше за все, буде в якості запасного. Японці, можливо, мають не найсильнішу загальну базу командного багатоборства, але завжди відрізняються дуже чистим виконанням. Сильні види - це вільні вправи, бруси і перекладина.

Китайська команда виступить тим же чемпіонським складом, як і минулого року - Ден Шуді, Сяо Руотен, Лін Чаопан, Сун Вей, Цзоу Цзин'юань і Ю Хао. Перші три гімнасти ставали призерами ЧС в індивідуальному багатоборстві в різні роки з 2015 року. Цзоу Цзин'юань - дворазовий чемпіон світу у вправах на брусах, а також має сильні програми на коні та кільцях. Сун Вей, можливо, не такий стабільний багатоборець, як інші, але, як і усі китайці, добре виступає на коні та брусах. Ю Хао - бронзовий призер в команді на Олімпійських іграх 2016 року, чемпіон світу на брусах 2015 року.

Збірна Росії має намір узяти реванш за торішню поразку від команди Китаю, якій вони поступилися всього однією десятою. У складі вже досвідчені призери чемпіонатів світу Давид Белявський і Нікіта Нагорний, багатократний призер ЧС Денис Аблязін і діючий чемпіон в особистому багатоборстві - Артур Далалоян. У заявці також числяться Владислав Поляшов та Іван Стретович, хтось з них буде в якості запасного, що стане відомо вже ближче до старту. Практично усі види для команди є дуже сильними, особливо кільця, опорний стрибок і бруси. 

Збірна України

Як вже згадувалося раніше, для української команди первинним завданням є попадання в кваліфікації до числа кращих 12-ти команд. Минулого року команда була на 9-му місці, проте зараз лідери підходять до ЧМ в кращій формі, ніж торік. За умови хорошого виступу в кваліфікації вони можуть розраховувати навіть на командний фінал. У заявці усі найсильніші гімнасти України на даний момент: Олег Верняєв, Петро Пахнюк, Ігор Радивілов, Владислав Грико, Євген Юденков і Максим Василенко.

Олег Верняєв до головного старту відновив практично усю минулу складність багатоборства. На даний момент у нього одна з найвищих складностей багатоборства у світі, так що мінімум на фінал в цьому виді він може розраховувати. Напередодні він виграв декілька медалей на змаганнях в Угорщині, де потрапив до усіх фіналів. Олег може набрати непогані суми на брусах, коні та в опорному стрибку. 

Петро Пахнюк проводить, мабуть, кращий сезон у кар'єрі. Він зміг стать першим в рейтингу етапів Кубку світу з багатоборства, взяв срібло чемпіонату Європи на брусах і бронзу у вільних вправах на Європейських іграх. Крім того він досить чисто працює на перекладині і може набрати високий бал в опорному стрибку.

Ігор Радивілов вже традиційно розраховує потрапити у фінали на кільцях і опорному стрибку. Для команди, якщо буде необхідність, він може виступити додатково на вільних вправах і перекладині. 

Владислав Грико зазнавав деяких проблем зі здоров'ям в середині сезону, але смог відновитися до Всесвітньої універсіади, де став 8-м у багатоборстві, також перед ЧС потрапив у фінал на брусах на етапі Кубку виклику в Парижі. У нього непогані бази на вільних вправах і на коні.

Євген Юденков теж відносно нещодавно повернувся після травм, ще не на усіх снарядах відновив максимальну для себе складність. Якщо братиме участь у кваліфікації, то може допомогти команді на вільних, коні, кільцях і брусах. 

Максим Василенко цього року пройшов не так багато стартів, і складно сказати, чи буде він проходити кваліфікацію, це вже залежить від рішення тренерів. Проте, в його активі непогані вільні вправи, перекладина і опорний стрибок.

Не варто забувати і про інші команди, які можуть претендувати на путівки в Токіо, а саме: США, Великобританія, Швейцарія, Бразилія, Франція, Італія, Німеччина, Туреччина, Іспанія, Південна Корея і Біларусь. У меншій мірі на це розраховують збірні Іспанії, Біларусі і Кореї, на даний момент у їхніх складах немає таких сильних багатоборців, як у інших команд, так що вони будуть десь на межі потрапляння. Дуже складно буде потрапити до топ-12 таким збірним як: Казахстан, Угорщина, Норвегія, Китайський Тайбей, Румунія, Бельгія, Фінляндія, Австралія, Канада і Угорщина. Ці збірні, швидше за все, зосередяться на вдалому виступі в індивідуальних дисциплінах.

Індивідуальне багатоборство 

Формат змагань 

До фіналу потрапляють кращі 24 гімнасти за підсумками кваліфікації за сумою 6-ти видів. При цьому від однієї країни можуть кваліфікуватися тільки два представники. Також передбачено 4 резервні місця у разі зняття кого-небудь з гімнастів. У фіналі не враховуються набрані бали в кваліфікації, і усі проходять багатоборство з чистого аркушу.

Діючий чемпіон Артур Далалоян ускладнив програму і має намір захистити свій титул. Дуже сильні й інші російські багатоборці, Нікіта Нагорний і Давид Белявський, у першого одна з найскладніших програм у світі. Поки не ясно, хто з китайців проходитиме усе багатоборство. На фінал можуть претендувати Ден Шуді, віце-чемпіон минулого року Сяо Руотен, Сун Вей і Лін Чаопан.

Головна надія американської збірної - Сем Мікулак, який відмінно виглядав на національній першості, але ось на міжнародних стартах виступає не завжди стабільно. Фінал, звичайно, не обійдеться без японських гімнастів. Будь-які два гімнасти з їхньої п'ятірки можуть добре виступити, наприклад, молодий талант Какеру Танігава і чемпіон в команді 2015 року Кая Казума. Дуже хотілося б побачити у фіналі багатоборства і другого представника України, Петра Пахнюка. Дивна ситуація з віце-чемпіоном 2015 року кубинцем Марике Лардуетом, він переніс декілька травм, в сезоні практично не виступав, і зовсім не ясно, чи зможе претендувати на щось у багатоборстві.

Нагадаємо, пройшовши кваліфікацію особистого багатоборства, можна також отримати індивідуальну олімпійську ліцензію. Для цього треба потрапити до топ-12 (у жінок - до топ-20). До числа цих ліцензій не входять прізвища гімнастів з країн, які вже відібралися командою.

Окремі види

У фінал на снаряді потрапляють 8 кращих гімнастів за підсумками кваліфікації і 3 людини в резерві. Будь-яке призове місце дасть можливість отримати індивідуальну ліцензію на Олімпіаду, але тільки у тому випадку, якщо команда цього гімнаста не отримала командну олімпійську ліцензію. Якщо гімнаст команди, що відібралася, додатково став призером на якому-небудь снаряді, то його прізвище не враховується і на це місце встає наступний гімнаст за списком цього фіналу, якщо цей гімнаст не пройшов за списком багатоборства, змагань у кваліфікації.

На вільних вправах основними претендентами на фінал є російські гімнасти Нікіта Нагорний і Артур Далалоян, іспанець Рейделрей Запата, ізраїльтянин Артем Долгопят. Цей вид не обходиться без участі кого-небудь з японців і американців. Можуть здивувати хтось із не найсильніших гімнастичних держав, наприклад, Мілад Карімі з Казахстану або Карлос Юло з Філіппін.

Конь-махи - один з найсильніших видів для Олега Верняєва, підтримати його може і Петро Пахнюк. Це традиційно сильний вид для китайців і японців. У заявці також присутній багатократний чемпіон світу і олімпійських ігор Макс Вітлок з Великобританії, а також такі фахівці, як Філіп Уде і Роберт Селігман з Хорватії. Дуже красиву і складну комбінацію завжди демонструє представник Китайського Тайбею Лі Чи-Каї.

Серйозна конкуренція очікується і на кільцях, проте останні три чемпіонати в цьому виді виграє "Володар кілець" з Греції Елефтеріос Петруніас. Розраховуємо на те, що у фіналі виступить і наш гімнаст, Ігор Радивілов. У цьому виді традиційно сильні китайці, вірмени, італійці та, останнім часом, турки.

У опорному стрибку ми звикли бачити все того ж Ігоря Радивілова, сподіваємося, і цей раз не стане виключенням. Напередодні два стрибки відновив і Олег Верняєв. На призове місце претендують дуже сильні майстри з Росії - Нагорний, Далалоян і Денис Аблязін, який, незважаючи на невдалий виступ на кубку Росії, все ж у заявці команди. У фіналі можлива боротьба між представниками Південної і Північної Кореї, відповідно між чемпіоном Лондона-2012 Ян Хак-Сеоном і чемпіоном Ріо-2016 Рі Се Гваном.

У фіналі на паралельних брусах ми цілком можемо побачити по два представники від Китаю, Росії і України, це найсильніший вид для цих збірних. Діючий чемпіон з Китаю Цзоу Цзин'юань, судячи з останніх виступів, не має наміру так просто розлучатися зі своїм титулом. Сподіваємося, що Олег зможе нав'язати йому боротьбу і цього року. Розраховуємо і на вдалий виступ від Петра Пахнюка, він, як-не-як, віце-чемпіон Європи. Цей вид є також сильним для збірної Німеччини, хорошою комбінацією, наприклад, володіє віце-чемпіон Європи Лукас Даузер.

У вправах на перекладині за цей рік істотних змін не сталося, і усі головні претенденти на титул у заявці своїх збірних. Вже ветеран, але все ще продовжує виступи олімпійський чемпіон Лондона, "летючий голландець" Епке Зондерланд. Сильна комбінація у чемпіона 2017 року Тіна Србіча з Хорватії. Це традиційно сильний вид для японських і китайських гімнастів. Додали в цьому виді і росіяни. Поява наших гімнастів у фіналі буде швидше приємним сюрпризом, це поки що не найсильніший вид для збірної.

Жіночі змагання

Командне багатоборство

З 2011 року триває переможна серія збірної США в командній першості. Цей рік, схоже, не стане виключенням, адже в заявці лідер не лише національної збірної, але і світової гімнастики - Симона Байлз. Крім того, висока складність в усіх видах, упевненість і стабільність кожної з гімнасток дозволяють розраховувати на медалі на будь-якому зі снарядів. У складі команди дебютантка чемпіонату Суниса Лі, чемпіонка світу в команді 2014-15 років Мікейла Скіннер, чемпіонки в команді минулого року Грейс МакКаллум і Кара Екер, віце-чемпіонка в опорному стрибку і у вільних вправах 2017 року Джейд Кері. Склад більш ніж переконливий, і на даний момент демонстрований рівень гімнастики є практично недосяжним для інших збірних.

Збірна Китаю виглядає набагато сильніше в порівнянні з минулим роком і є головним претендентом на потрапляння до призової трійки. У складі команди Ци Ци, Лю Тінтін, Тан Сіцзин, Джан Цин і дебютанка чемпіонату Лі Шицзя. Сильними видами у китаянок традиційно вважаються різновисокі бруси і колода.

Збірна Росії виступатиме без багаторічного лідера Алії Мустафиної. Востаннє за схожих обставин вони залишилися за межею призової трійки. Можливо, оскільки у них вже є командна олімпійська ліцензія, вони зосередяться на індивідуальних видах. До остаточної заявки увійшли призери Олімпійських ігор Ангеліна Мельникова, чемпіонка на брусах 2015 року Дарина Спиридонова, багатократна чемпіонка в опорному стрибку Марія Пасека, призер командної першості минулого року Лілія Ахаїмова, а також дебютантки Олександра Щеколдіна і Анастасія Агафонова. У первинному складі була Ангеліна Симакова, але з-за травми її довелося замінити на Марію Пасеку.

За командні медалі цілком можуть поборотися гімнастки зі збірної Канади. У складі призери чемпіонатів світу Елізабет Блек, Шалон Олсен, Ана Падурарію, а також Бруклін Мурс і Вікторія Ву.

На одне з місць у командному фіналі претендують збірні Великобританії, Японії, Франції, Італії, Німеччини, Бразилії, Нідерландів, і близькі до цього рівня команди Бельгії та Австралії.

Збірні України, Румунії, Угорщини, Іспанії, можливо, Південної і Північної Кореї боротимуться за останні командні путівки до Токіо. Повернулася до складу багаторічний лідер збірної Швейцарії Джулія Штайнгрубер, це значно посилить позиції усієї команди, але навряд чи вони зможуть претендувати на топ-12. Ще можуть здивувати команди Аргентини і Мексики, які непогано виступали на Панамериканських іграх. Багато поступаються іншим за рівнем гімнастики збірні команди Єгипту і Чехії.

Збірна України

Жіночій команді пробитися до топ-12 буде важче, ніж чоловікам. Багато команд схожого рівня претендують на заповітні путівки. Ускладнюється положення ще і тим, що українки починатимуть в першому потоці кваліфікації, що означає, що судді, можливо, трохи притримуватимуть високі оцінки.

На минулому ЧС для 12-ої позиції команді треба було набрати близько 156-157 балів, що цілком під силу нашим гімнасткам, але за минулий рік багато команд значно посилилися, так що прохідний рубіж, скоріш за все, буде вже близько 158-160 балів. Якщо нашим гімнасткам вдасться пройти гранично чисто і виконати по максимуму свої найсильніші види, то шанс зачепитися все ж є.

Склад команди:

Діана Варинська - один з лідерів збірної, напередодні на етапі Кубку виклику в Парижі виграла дві медалі: на колоді і на вільних вправах. Найсильнішим її видом вважаються різновисокі бруси, але останнім часом їй не вдається виконати стабільно свою комбінацію (база близько 6 балів). Сподіваємося, що до моменту старту їй та тренерам вдасться знайти оптимальний варіант, щоб не допустити зриву. Вона може розраховувати і на фінал багатоборства при вдалому проходженні кваліфікації.

Ангеліна Радивілова - найдосвідченіша гімнастка в команді. Вона зуміла додати в складності практично на кожному з видів, і напередодні на етапі в Угорщині виграла дві медалі: на вільних і в опорному стрибку.

Анастасія Бачинська буде однією з дебютанток дорослого ЧМ. На етапі в Парижі змогла виграти срібло на колоді - один з найсильніших її видів. На Європейських іграх вона навіть показала складність 6,1 балу - цифра на рівні світових лідерів. У неї в активі дуже вдала композиція на вільних вправах, з якою вона виграла золото на Європейських іграх, але виступає вона не так стабільно, як хотілося б. Якщо Насті вдасться впоратися з емоціями, вона може набрати непогану суму у багатоборстві і, відповідно, принести високий результат для команди.

Валерія Осипова упродовж сезону мала декілька травм і до ЧМ підходить, мабуть, не в самій кращій формі. Проте, для команди її вільні вправи і опорний стрибок украй потрібні, і тут треба виступити якнайкраще.

Яна Федорова теж одна з найдосвідченіших гімнасток в команді, цього року стала 6-ою на Всесвітній універсіаді. Хоч вона і поступається за базою іншим дівчатам, але надійне виконання усіх видів може бути підстраховкою у разі зриву інших.

За два роки роботи під керівництвом старшого тренера Олега Остапенка дівчата значно додали в результатах, потрібні ще роки, щоб остаточно зміцнитися в топі, але зміни на краще очевидні вже зараз. Ще чотири роки тому перед Олімпіадою в Ріо у нас була фактично тільки одна діюча гімнастка, а тепер з'явилася ціла команда, яка може боротися за ліцензії на Олімпійські ігри. У це було вкладено чимало часу і сил, тому яким би не був підсумок, немає сумнівів, що дівчата і тренери роблять усе можливе за тих умов, що ми маємо.

Індивідуальне багатоборство

Головною претенденткою на золото, без сумнівів, вважається американка Симона Байлз, яка показує дуже високий рівень гімнастики з найскладнішою програмою у світі. Минулий чемпіонат вона виграла з великим відривом, причому припустившись навіть двох падінь. Зараз вона виглядає ще сильніше, з дуже високою базою на вільних вправах і колоді, де вона заявила пару нових елементів, які згодом можуть бути названі її ім'ям.

На друге місце у фіналі від збірної США можуть претендувати відразу декілька американок, серед яких виділяється молода Суниса Лі, яка відмінно виступила на контрольних тренуваннях перед ЧС, а також Грейс МакКаллум і Кара Екер. Серед інших претенденток на нагороди можна виділити росіянку Ангеліну Мельникову, француженку Мелані Де Хесус Дос Сантос, дебютантку з Італії Джорджію Віллу, Еллі Дауні з Великобританії, китаянку Лю Тінтін. Сподіватимемося, що компанію по фіналу їм складуть і наші ведучі многоборки Діана Варинська і Анастасія Бачинська.

Окремі види

В опорному стрибку головною претенденткою на золото є Симона Байлз. Вона володіє стрибками за 6 балів. Також добре на цьому снаряді виступають інші американки - Джейд Кері і Мікейла Скіннер. Іншою претенденткою на нагороди вважається Марія Пасека, яка двічі ставала чемпіонкою, але після перенесеної операції на спині вона виступає ще не так стабільно. Іншими учасниками фіналу можуть стати представниці Китаю і Канади. У фінал в цьому виді часто потрапляють гімнастки з не найсильніших гімнастичних держав, наприклад, призерка минулого чемпіонату Алекса Морено з Мексики.

Різновисокі бруси - традиційно сильний вид для китаянок і росіянок. Попри те, що американки і британки працюють не так витончено, але складність демонструють теж дуже високу і є претендентками мінімум на потрапляння до фіналу. Діюча чемпіонка світу, бельгійка Ніна Дерваль розлучатися так просто зі своїм титулом не має наміру, і цього сезону демонструвала дуже складну комбінацію з чистим виконанням. Діана Варинська була фіналісткою на брусах в 2017-му, але відтоді поки не може повернутися на колишній рівень, хоча база дозволяє на це розраховувати.

Колода раніше вважалася дуже сильним видом для румунок, але зараз важко когось виділити з високою складністю. Дуже складні комбінації у китаянок Ци Ци, Лю Тінтін і у американок Симони Байлз і Кари Екер. Чисто і елегантно на колоді працюють голландки Ейтора Торсдоттір і Санне Веверс. Для наших гімнасток це теж один з найсильніших видів. Діані на минулих двох чемпіонатах не вистачало для потрапляння до фіналу всього декілька десятих, а у Насті Бачинської теж є шанси, але треба набирати максимальну складність і чисто її виконати.

Симона Байлз зараз поза конкуренцією на вільних вправах, вона стрибає складні акробатичні елементи і навряд чи ще скоро знайдеться гімнастка, яка зможе показати подібний рівень. На цьому чемпіонаті вона збирається виконати новий елемент "подвійне сальто з трьома гвинтами", який до неї з дівчат ще ніхто не виконував. Завжди цікаво дивитися за оригінальними вільними вправами у виконанні бельгійок і голландок. Хороші програми є у Ангеліни Мельникової та Лілії Ахаїмової з Росії. У цьому виді нашим гімнасткам буде важко пробитися у фінал, оскільки складність ще не настільки висока.

Розклад (за українським часом)

4 жовтня, п'ятниця. Кваліфікація 1-й день. Дівчата

10:00 - 1-й потік: Україна (розпочинають з різновисоких брусів), Австралія;

12:00 - 2-й потік: Чехія, Бельгія;

14:30 - 3-й потік: Єгипет, Німеччина;

16:30 - 4-й потік: Північна Корея, Південна Корея;

19:00 - 5-й потік: Румунія, Франція;

21:00 - 6-й потік: Канада, Китай.

5 жовтня, субота. Кваліфікація 2-й день. Дівчата

10:00 - 7-й потік: Великобританія, Італія;

12:00 - 8-й потік: Іспанія, Нідерланди;

14:30 - 9-й потік: Мексика, Японія;

16:30 - 10-й потік: Аргентина, Росія;

19:00 - 11-й потік: Угорщина, Швейцарія;

21:00 - 12-й потік: Бразилія, США.

6 жовтня, неділя. Кваліфікація 3-й день. Чоловіки

11:00 - 1-й потік: Італія, Китайський Тайбей, Казахстан;

14:00 - 2-й потік: Норвегія, Угорщина, Франція;

17:30 - 3-й потік: Росія, Біларусь, Туреччина;

20:30 - 4-й потік: Іспанія, Німеччина, Бразилія. 

7 жовтня, понеділок. Кваліфікація 4-й день. Чоловіки

11:00 - 5-й потік: США, Японія, Канада;

14:00 - 6-й потік: Китай, Бельгія, Фінляндія, Австралія;

17:30 - 7-й потік: Україна (розпочинають з вільних вправ), Південна Корея, Великобританія;

20:30 - 8-й потік: Нідерланди, Румунія, Швейцарія.

8 жовтня, вівторок

15:30-18:05 - Фінал командного багатоборства. Дівчата

9 жовтня, середа

14:45-18:00 - Фінал командного багатоборства. Чоловіки

10 жовтня, четвер

17:00-19:45 - Фінал індивідуального багатоборства. Дівчата 

11 жовтня, п'ятниця

17:00-20:25 - Фінал індивідуального багатоборства. Чоловіки

12 жовтня, cубота

17:00-20:50 - Фінали в окремих видах. Чоловіки: вільні вправи, кінь, кільця. Дівчата: опорний стрибок, бруси

13 жовтня, неділя 

14:00-17:50 - Фінали в окремих видах. Чоловіки: опорний стрибок, бруси, перекладина. Дівчата: колода, вільні вправи

Онлайн результати будуть доступні на сайті системи Longines, а також на спеціальному мікро-сайті міжнародної федерації гімнастики FIG.

Офіційний сайт чемпіонату світу.

Планується трансляція кваліфікації, але схоже, що не усіх потоків, вона є доступною на німецькому ТБ (розклад) і на американському NBC sports (розклад).

Трансляція фіналів зазвичай проводиться в повному обсязі на ютуб каналі FIG.

 

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Illya Mandebura
А хто знає,є взагалі шанс,щоб була не 1 Варінська, а й Бачинська?Може,через КС?
Антон Корзун
Я звісно не суперексперт , але нові команди команди що не виступають, то результати все кращі та й кращі , американки мабуть взагалі під 180 балів в сумі наберуть. От жеж сміху буде, якщо бразильянки бельгійок подвинуть з дванадцятки.
Антон Корзун
За що неподобається гімнастика так це за упередженість судійства. Німці вирішили під шумок рідних трибун двох своїх спортсменок у фінал багатоборства затягти. На рахунок наших дівчат, то поки все дуже плачевно, командний прохід висить на волосині, зараз вони четверті, але ще ж не виступала добра половина сильних команд, таких як Китай, Японія, росіянки, Канада, Бразилія, США, Швейцарія, Нідерланди. В окремих видах дуже низькі бали дівчата набрали. Якщо пройдуть командою, буде дуже круто, останній раз жіноча збірна України виступала в фіналах командних ще за часів Подкопаєвої.
Steep
*Но через многоборье только одна квота на страну