Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
3684
1

В золотому матчі Євро-2019 зіграють Сербія і Словенія

Фаворитами поєдинку є сербські волейболісти, але словенці здатні піднести сюрприз

В золотому матчі Євро-2019 зіграють Сербія і Словенія
У неділю, 29 вересня, фінальним матчем Сербія - Словенія завершиться чемпіонат Європи з волейболу 2019 року, який проходив в чотирьох країнах - Бельгії, Нідерландах, Словенії та Франції.
 
Трохи історії. У далекому вже 1975 році збірна тоді ще об'єднаної Югославії вперше стала призером чемпіонату Європи, завоювавши бронзові медалі на фінальному турнірі у себе вдома в Белграді. За чотири роки у Франції югослави повторили бронзовий успіх. А потім вже, після першого розпаду Югославії (від об'єднаної держави відокремились Хорватія, Словенія, Македонія, Боснія і Герцеговина), збірна цієї країни ставала чемпіоном Європи (у 2001 році), срібним призером (в 1997 році) і бронзовим (в 1995 і 1999 роках) .
 
В нових країнах на місці колишньої Югославії волейбол залишився одним із улюблених видів спорту. Особливо досягли успіху в цьому Сербія і Словенія. Так, сербські волейболісти зуміли повторити досягнення югославів в 2011 році і стали чемпіонами Європи. Ще чотири рази Сербія завойовувала бронзові медалі - у 2005 році (в об'єднаній команді з Чорногорією), в 2007, 2013 і 2017 роках.
 
Піднімалася на європейський п'єдестал пошани і збірна Словенії. У 2015 році словенці стали срібними призерами, поступившись у фіналі Євро волейболістам Франції.
 
І ось вперше на чемпіонаті Європи дві збірні із колишньої країни Югославії зустрінуться в поєдинку за «золото».
 
Гра розпочнеться о 18.30 за київським часом у Парижі.
 
Нагадаємо, що збірна України на нинішньому чемпіонаті Європи дійшла до чвертьфіналу, де в запеклій боротьбі поступилась Сербії з рахунками 2:3.
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Руслан Шевченко
+1000!!! 7 млн и 2 млн жителей, бля какие они спортивные, а мы с 40 млн только что мы можем?????????????? Огромное разочарование. Ни хУя не можем, ни ХуЯ........