Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 вересня 2019, 15:13
31381
122

Динамо в гостях дотиснуло Маріуполь, забивши в компенсований час

Гол Вербича приніс киянам три очки в перенесеному поєдинку 4-го туру

| Оновлено 26 вересня 2019, 15:13
31381
122
Динамо в гостях дотиснуло Маріуполь, забивши в компенсований час
Цей матч мав бути зіграний ще у середині серпня, проте через участь обох команд в єврокубках його перенесли на кінець вересня. Цікаво, що тоді динамівцями керував Олександр Хацкевич і саме в той період у киян почалася тривала безвиграшна серія. Зараз же головним тренером столичного клубу є Олексій Михайличенко, при якому та невдала серія перервалася і останні два поєдинки «Динамо» виграло.
 
«Маріуполь» після того, як не пробився до групового етапу Ліги Європи, повністю зосередився на чемпіонаті країни, де вже не програвав три тури поспіль. Напевно, підопічні Олександра Бабича були б не проти продовжити приємну для себе серію, тим більше, що гра проходила на рідному стадіоні перед своїми вболівальниками.
 
Щодо складів, то динамівці, з урахуванням щільного графіка, провели чергову ротацію, яка не повинна була відбитися на виконанні поставленого завдання. А ось у господарів поля з різних причин були відсутні цілий ряд досвідчених футболістів, таких як Руслан Фомін та Валерій Федорчук, плюс на лавці запасних залишилися Сергій Яворський та Сергій Горбунов.
 
Матч розпочався досить жваво, і в перші чотири хвилини у гру довелося вступити обом воротарям, причому Рустаму Худжамову двічі. Далі на кожну атаку гостей маріупольці намагалися відповідати своєю, діючи попереду досить активно й агресивно.
 
Так, на 15-й хвилині Дмитро Топалов прорвався по правому флангу і, прибігши до штрафного майданчика, низом пробив у ближній кут - Денис Бойко зупинив м'яч буквально на лінії воріт. Тут же у контрвипаді на ворота «Маріуполя» небезпечно бив Віктор Циганков - Рустам Худжамов опинився на місці.
 
На 18-й хвилині ще один хороший момент для взяття воріт був у азовців, коли В'ячеслав Чурко головою направляв м'яч у дальній кут, але трохи не влучив. За п'ять хвилин вже Карлос де Пена пробивав з меж штрафного майданчика, але знову голкіпер господарів поля зіграв надійно.
 
А найнебезпечнішими моментами у першому таймі стали виходи віч-на-віч з голкіперами, які свої міні-дуелі у нападників виграли. На 26-й хвилині Денис Бойко сміливо кинувся в ноги Дмитру Топалову і без порушення правил зумів вибити м'яч у нього з-під ніг. І приблизно в аналогічній ситуації Рустам Худжамов на 33-й хвилині також не дозволив Жерсону Родрігесу вразити свої ворота. Ще двічі голкіпер «Маріуполя» виручав своїх партнерів в кінцівці тайму, коли з близької відстані удар наносив Беньямін Вербич, а потім з середньої дистанції все той же Жерсон Родрігес.
 
Вже у компенсований до першого тайму час Беньямін Вербич головою пробив неточно з меж воротарського майданчика і суперники пішли відпочивати, так і не відкривши рахунок.
 
Відразу після перерви Віктор Циганков прорвався до воріт Рустама Худжамова і, чи то пробивав, чи то робив передачу, але голкіпер вчасно зреагував і відбив м'яч. На 53-й хвилині Владислав Вакула бив сильно здалеку, проте і тут Денис Бойко був на чеку. А ще за хвилину вже Дмитро Мішньов опинився на ударній позиції, але пробити як слід у нього не вийшло.
 
І знову, як і в першому таймі, гра пішла на зустрічних курсах. При цьому гості допускали занадто багато помилок в обороні, дозволяючи маріупольцям розганяти атаки у вільних зонах. Особливо активно в цей період діяли Владислав Вакула і Дмитро Топалов. У динамівців заводієм були Віктор Циганков і Беньямін Вербич. Саме від них виходила вся небезпека воротам господарів поля.
 
Так, на 68-й хвилині Віктор Циганков з центру змістився трохи лівіше і вже з меж штрафного майданчика пробив у дальній кут. Тут свого воротаря підстрахував Сергій Яворський, який вийшов на заміну. Він вчасно підставив ногу і м'яч вилетів в поле. А на 76-й хвилині Беньямін Вербич підступно бив з-під захисника, але прямо в руки Рустаму Худжамову.
 
Намагаючись вирвати перемогу, наставник динамівців випустив на поле Артема Бєсєдіна і Володимира Шепелєва. І саме форвард киян на 81-й хвилині після подачі кутового небезпечно бив головою метрів з п'яти - знову голкіпер «Маріуполя» зіграв надійно. За три хвилини Тамаш Кадар пробив з дальньої дистанції і м'яч зовсім трохи розминувся з лівої штангою воріт. І вже зовсім спекотно стало біля воріт азовців на 86-й хвилині. Спершу Віктор Циганков потрапив м'ячем у поперечину і тут же з ударом Томаша Кендзьори впорався Рустам Худжамов. 
 
А розв'язка матчу настала на першій компенсованій хвилині до основного часу другого тайму. Олександр Караваєв зліва навісив м'яч у центр воротарського майданчика, де забутий захисниками Беньямін Вербич опинився абсолютно один і головою точно вразив ціль.
 
Ось так, «Динамо», хоча і з великими труднощами, але продовжило свою переможну серію. 
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур

 
«Маріуполь» - Динамо» - 0:1

 Вербич (90+1).
 
«Маріуполь»: Худжамов - Кирюханцев, Чоботенко, Биков (Яворський, 51), Корнієнко - Чех (Горбунов, 85), Мишнєв - Чурко, Топалов (Путря, 71), Тищенко - Вакула.
 
«Динамо»: Бойко - Караваєв, Кадар, Шабанов, Кендзьора - Буяльський (Гармаш, 88), Сидорчук, Де Пена (Шепелєв, 63) - Циганков, Родрігес (Бесєдін, 62), Вербич.

 Тищенко (33), Биков (43), Чех (70), Путря (88) — Вербич (90+3).
 
Стадіон: ім. В. Бойка (Маріуполь).
 
Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса).
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 122
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Istm
От на обличчях гравців Маріуполя було все написано.
Отримали погром у Нідерландах - а, дрібниці, настрій гарний, з'їздили туристами.
Отримали торбу м'ячів від кротів - після матчу дружнє спілкування, ніяких проблем.
Але тут............ Розпач! Сльози! Премію вже ділили подумки мабуть і нате!
sahka1981
Почему про эпизод с рукой в штрафной Мариуполя скромно умолчали???
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dima Tretyak
Есть проблемы в игре Динамо,но судьи пендец,все експерты на Ф1 признали игру рукой-точка!,быстрый гол ,игра была бы другой!!!
lenares85
Смотрю интервью тренера Мариуполя, он говорит что судьба против них судил, типо им пенальти не дал когда бойкота ноги кинулся, а про руку молчит ну как можно так лицемерить
JulikoB
Хоть и играли слабовато, но собака в будке, там ей место.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
lenares85
Рука там просто адская была , как орёл крылья раскинул чтобы мяч отбить , как судья такое не увидел и куда смотрел
kino
Пропала псяча премія....
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vladislav Pohily
Динамо местами играло здорово, но целостной игры по прежнему нет. Честно говоря не представляю, что должно произойти, что бы нынешнее ДК вывести на уровень хотя бы группы ЛЧ.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Сагайдак
Ну и хорошо, не получилось у шавок ахметовских отскочить. Если бы псина арендупольская еще бы так с донецким табором играло, цены бы ей не было. А так за что боролись на то и напоролись, приятно было смотреть на обосранные плачущие рожи арендупольцев в конце матча смотреть.
kirya178
В обзоре игры рукой даже непоказали. Вот это обьектиансть
Леонід Леонідович
пэс в будке!!
Сергей Двореченец
Перший тайм - який ж слабкій Маріуполь! Другий тайм - Маріуполь все ще слабкій, але яке ж слабке Дінамо! Кінець матчу - пощастило тому, кто більше бажав забити. Такі команди, як Маріуполь, такі клуби, як Дінамо повинні виносити в одну калітку з великим рахунком. Дінамо ще нічого не довели з такою грою.
Максим Максимов
Вот не пойму, ребята, чему вы радуетесь или злословите типа "шавку загнали в будку и т.д.". Да, мариуполь под ахметом, но вы же не вынесли их 3:0, что бы такое писать. А в первом тайме хорошо, что не пропустили, а могли т не один. Игроки Мариуполя устали и вы тогда забегали. По сути игра то спасена на 93 минуте и кичиться тут нечем. Таких "ржавых" как вы пишите надо просто разрывать, а вы чуть не обосрались в очередной раз. Это говорит о том, что пока ничего не меняется и врядли изменится. И ой как тяжело будет в ле. P.S. Пишу не как фанат кротов, а как обозреватель
garik_trinity
Такие команды, как Мариуполь, нафиг не нужны. Можете бросать в меня тапками.
Andy_P
Ещё в прошлом матче было видно, что это не Динамо - супер, это Ворскла расклеилась, + у Динамо залетало всё, фартило дико. Не удивляюсь хорошим ударам ДеПены, но и его второй гол - удача, не говоря уже об ударе Беседина сходу в дальнюю девять. Время покажет, но с Мальмё ДК выглядело не впечатляюще.