Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 22 вересня 2019, 23:04
4505
5

Мотор програв в 7 очок матч Ліги чемпіонів в Польщі

Запорізький клуб має в пасиві дві поразки після двох турів ЛЧ

| Оновлено 22 вересня 2019, 23:04
4505
5
Мотор програв в 7 очок матч Ліги чемпіонів в Польщі
ГК Мотор

Матч почався з кількох невдалих атак від обох команд, а відкрити рахунок все-таки вдалося запоріжцям. На третій хвилині Ігор Сорока реалізував семиметровий. До цього моменту «Мотор» вже був у меншості, вилучення отримав Захар Денисов.

На цей локальний успіх «Мотора» поляки відповіли чотирма голами підряд, які порівну поділили між собою білорус Артем Корольок і словенець Блаж Янц. У цей час «Мотор» почав відчувати дуже великі труднощі в організації атак, раз по раз втрачаючи м'яч і здійснюючи важкі кидки. Дуже сильно вдарила по атакуючому потенціалу запорожців відсутність Айденаса Малашінскаса, який хоч і полетів з командою, але не зміг взяти участь в матчі. До того ж вже на старті поєдинку отримав травму руки капітан «Мотора» Захар Денисов і більше на майданчику не з'являвся.

Тим часом відрив поляків зростав на очах. На одинадцятій хвилині рахунок став 8:3 на користь господарів і Микола Степанець взяв тайм-аут, після якого Геннадія Комка в воротах «Мотора» замінив Віктор Кірєєв.

Після тайм-ауту ситуація не змінилася. «Мотор» регулярно пропускав м'ячі. Найбільше нам дісталося від лінійних поляків Артема Королька і Хулена Агінанальде. Білорус та іспанець просто розривали оборону запорожців і закинули на двох дев'ять м'ячів (Корольок - 4, Агінагальде - 5) в першому таймі. При цьому в атаці голи у «Мотора» народжувалися з дуже великими потугами.

На 21-й хвилині різниця в рахунку вперше досягла плюс десяти на користь «Віве Кельце» 16:6. Але поляки не заспокоїлися і після голу Аркадіуша Морито на 26-й хвилині, рахунок став 20:8 і різниця досягла максимальних по першому тайму дванадцяти м'ячів.

На останніх хвилинах тайму «Мотор» почав більш-менш регулярно забивати голи, але й поляки не забували поповнювати свій багаж. Як результат, подвійна перевага польського чемпіона після половини гри 22:11.

На другий тайм «Мотор» вийшов зарядженим і зумів трохи скоротити відставання 23:14, але поляки знову втекли на двозначну перевагу будуючи атаку через лінійного Артема Королька, з яким ніяк не могла впоратися оборона «Мотора».

Дуже прикрий епізод стався в кінці першої третини другого тайму, коли запорожці зняли голкіпера, щоб скоротити різницю, але у відповідь отримали три голи поспіль в свої порожні ворота, при цьому один з них закинув голкіпер поляків Андреас Вольф. Перевага поляків стала максимальною за матч 29:16.

Після такого холодного душу запорожці заспокоїлися і стали більш точно розігрувати свої атаки. Нарешті заграли у запорожців лінійні гравці, особливо це стосується Стевана Вуйовича (4 закинутих м'яча), який розганяв атаки «Мотора» і успішно брав на себе завершальні кидки. Намагався вести за собою команду Борис Пуховський, який з шістьма голами став найрезультативнішим гравцем матчу у складі запоріжців. Різниця стала скорочуватися, але вона була спочатку дуже велика, а вдалі дії Андреаса Вольфа в рамці польських воріт і потужний напад через лінійних і гравців задньої лінії не дозволили «Мотору» по-справжньому відродити інтригу. Запоріжцям вдалося скоротити різницю до мінус семи, але більшого суперник не дозволив.

Матч закінчився з рахунком 33:26. Другий тайм запоріжці можуть занести собі в актив, але з 22 пропущеними м'ячами за перший тайм у Лізі чемпіонів очки набрати практично неможливо. Друга поспіль виїзна поразка «Мотора» від одного з фаворитів групи В.

Олексій КОЛЯГО

Ліга чемпіонів
 
2-й тур, 22 вересня
 
«Віве Кельце» (Кельце, Польща) – «Мотор» (Запоріжжя, Україна) – 33:26 (22:11)
 
Нагадаємо, в першому турі Ліги чемпіонів запорізький клуб поступився угорському «Веспрем» з рахунком 28:40. «Мотор» має дві поразки в пасиві і замикає турнірну таблицю своєї групи разом з білоруським клубом «Мешков» Брест.
 
Турнірні таблиці
 
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Тур Романдії. Подвійний успіх Годона
Інші види | 24 квітня 2024, 18:36 0
Тур Романдії. Подвійний успіх Годона

Француз виграв перший етап і очолив загальний залік

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ternow
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил