Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 17 лютого 2021, 19:17
4838
1

Мотор розгромно програв угорському Веспрему

Українська команда зазнала поразки в поєдинку Ліги чемпіонів

| Оновлено 17 лютого 2021, 19:17
4838
1
Мотор розгромно програв угорському Веспрему
ГК Мотор
Український гандбольний клуб «Мотор» з поразки розпочав свої виступи в Лізі чемпіонів сезону 2019/2020. «Мотор» на виїзді поступився угорському «Веспрему» з рахунком 28:40.

Початок поєдинку краще вдався господарям майданчика, які скористалися помилками «Мотора» в обороні і нереалізованими моментами в нападі. Через п'ять хвилин після початку матчу рахунок став 4: 1 на користь «Веспрема».

Переборовши стартове хвилювання, запорожці стали більше дорожити м'ячем і зуміли зупинити зростаючу різницю в рахунку. На результативні дії угорців наш чемпіон відповідав своїми голами і різниця в рахунку до середини тайму продовжила триматися в районі трьох м'ячів. У «Веспрема» в стартовому відрізку гри добре проявив себе Петар Ненадіч, який закинув три з перших восьми м'ячів своєї команди, а у «Мотора» повів за собою команду Айденас Малашінскас. Литовський плеймейкер і сам справно вражав ворота суперника і вміло асистував партнерам по нападу.

На сімнадцятій хвилині поєдинку після другого голу в матчі Бориса Пуховського, «Мотор» підібрався до «Веспрема» на відстань одного результативного кидка 10: 9. Але угорський чемпіон тут же відповів потужним ривком, вміло використавши швидкі переходи з оборони в атаку і вже до завершення вісімнадцятої хвилини рахунок на табло був 13: 9 на користь «Веспрема».

На цьому неприємності запоріжців не закінчилися. На двадцятій хвилині матчу Станіслав Жуков жорстко зустрів гравця угорського клубу в захисті, за що відразу ж отримав від бригади іспанських суддів червону картку. Безумовно, фол був, але чи тягнув він на пряме вилучення до кінця гри, те ще питання.

Після цього «Мотору» знову вдалося вирівняти гру, чому дуже посприяв воротар запоріжців Віктор Кірєєв, який під кінець тайму зловив свою гру і зробив кілька важливих сейвів. Справедливості заради, варто сказати, що воротар угорців Арпад Штербік також зробив достатню кількість сейвів за перший тайм.

На двадцять восьмій хвилині «Мотор» після п'ятого гола за тайм від Айденаса Малашінскаса скоротив відставання до двох м'ячів 15:13, але два точні кидки від угорського клубу в ендшпілі тайму, відправили команди на перерву з комфортною перевагою «Веспрема» 17:13.

Другий тайм почався з ривка від «Веспрема» 4:0, що дозволило угорцям втекти вперед вже на вісім м'ячів 21:13. У ці хвилини відмінно зіграв Арпад Штербік, який тягнув все кидки «Мотора».

Запоріжці відповіли влучними кидками Ігоря Сороки і Павла Гурковського, але «Веспрем» вже зловив свій ритм. До завершення тридцять дев'ятої хвилини гри рахунок став 24:16 і Микола Степанець взяв тайм-аут.

На жаль, він не вплинув належним чином. На гол Максима Бабічева угорці відповіли трьома (27:17), і знову пішов тайм-аут від тренера «Мотора». Було помітно, що наш чемпіон опинився в нокдауні.

Після того, як різниця стала двозначною, угорці спіймали кураж і з легкістю прошивали захисні побудови «Мотора». Короткі спалахи активності від Стефана Вуйовича, Бориса Пуховського і Айденаса Малашинскаса не змінили загальної картини. Угорці грали впевнено і розкуто, а у «Мотора» відверто не ладилося і в атаці, і в обороні.

Павло Гурковський отримав вилучення до кінця гри, вийшовший на заміну воротар Геннадій Комок не зачепився за свою гру, а в атаці все і надалі було дуже важко. Під кінець гри «Веспрем» вже почав відверто грати на публіку, і це у них також виходило. Крапку в матчі поставив Деян Манашков, який забив красивий кидок з льоту на останній секунді матчу. Фінальний свисток зафіксував 40:28 на користь «Веспрема» і важкий старт «Мотора» в Лізі чемпіонів.

Ліга чемпіонів

«Веспрем» — «Мотор» — 40:28
 
Олексій КОЛЯГО
Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Світоліна назвала топ-3 страви, яких їй не вистачає за кордоном
Теніс | 06 травня 2024, 15:15 4
Світоліна назвала топ-3 страви, яких їй не вистачає за кордоном

Еліна була максимально відвертою

Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі
Хокей | 06 травня 2024, 14:00 3
Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ternow
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил