Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 вересня 2019, 15:12
8894
6

Ліверпуль здобув важку гостьову перемогу над Челсі

Лондонський клуб втратив двох своїх виконавців під час цього поєдинку

| Оновлено 23 вересня 2019, 15:12
8894
6
Ліверпуль здобув важку гостьову перемогу над Челсі
twitter.com/ChelseaFC
У середині серпня 2019 року відбитий голкіпером «Ліверпуля» Адріаном Сан-Мігелем дель Кастільо (багато хто знає його тільки за першою частиною складного імені) удар з одинадцятиметрової позначки у виконанні Теммі Абрахама, півзахисника лондонського «Челсі», приніс «скаузерам» Суперкубок УЄФА в виключно «англійському» фінальному поєдинку міжнародного змагання. І ось, трохи більше місяця пройшло, а вищезгадані колективи повинні були знову зійтися в непримиренній сутичці, але вже в рамках шостого туру Англійської Прем'єр-ліги, на поле стадіону «Стемфорд Брідж» в столиці Великобританії.
 
Разом з першим завойованим в сезоні трофеєм, команді Юргена Клоппа вдалося видати п'ятиматчеву переможну серію в АПЛ, що, в сукупності з двома осічками «Манчестер Сіті», дозволило «Ліверпулю» забезпечити собі комфортну перевагу в п'ять очок перед непростим виїздом до «Челсі». Хосеп Гвардіола відразу ж відпустив безневинний жарт на адресу конкурента по чемпіонській гонці, сказавши, що «червоних» вже можна вітати з титулом. Але чи варто говорити, що від моменту останньої перемоги на «Стемфорд Брідж», що датована серединою вересня 2016 року, вже пройшло більше трьох років. Ще й не додавала впевненості шанувальникам «скаузерів» осічка в першому матчі групового етапу Ліги чемпіонів проти італійського «Наполі» (0:2).
 
Що ж стосується «Челсі», то враження щодо поточного виступу команди Лемпарда складалося саме таким, яким і мало бути після змін на тренерському містку, до яких було накладено перехід Едена Азара в мадридський «Реал».
 
Майже чверть години знадобилася командам для подолання стартової боязкості, яка властива поєдинкам з подібним статусом. І відразу після цього мало змістовного фрагмента, «Ліверпуль» продуктивно сходив в наступ на чужі володіння. Завершилася швидка атака вимушеним фолом Крістенсена в безпосередній близькості до власного штрафного проти Садіо Мане. У м'яча стояло троє виконавців у червоних футболках, проте безпосередню участь в забитому м'ячі взяли Мохаммед Салах і Трент Александер-Арнольд. Єгиптянин елегантно відкотив м'яч під удар правому захиснику, який вколотив його у дальній верхній кут воріт Кепи!
 
Атаку «Челсі» довелося чекати майже до середини першого тайму, зате, коли захисники гостей залишили поза увагою ривок Абрахама, довелося вступати в гру Адріану. Іспанський голкіпер закрив собою ворота в момент удару прудкого нападника лондонського клубу.
 
«Мертвий» м'яч зумів парирувати воротар «Ліверпуля» в момент з несподіваним рикошетом від ноги Александера-Арнольда під час прострілу з лівого флангу, однак добивання від Аспілікуети було вже неможливо зупинити. І тут в гру вступила система VAR, а після перегляду повтору епізоду, бригада арбітрів прийняла правильне рішення – ще на ранній стадії атаки в офсайді перебував Маунт (за два паси до вирішального прострілу!).
 
Гості заробили два стандарти у чужих воріт в першому таймі. І всі вони обернулися забитими м'ячами! Після навісу Робертсона з лівого флангу вище за всіх у штрафному вистрибнув Фірміно, після чого спрямував м'яч до сітки воріт ударом головою з близької відстані.
 
За переваги в два м'ячі йшов на перерву колектив Клоппа, і цілком міг розраховувати на збільшення розриву відразу після повернення команд на поле. Однак Кепі вдався чудовий сейв під час удару Фірміно зльоту від лівого кута воротарського. У сукупності з наступним порятунком від голкіпера господарів поля, цей епізод дозволив зберегти інтригу в протистоянні до останніх хвилин. Кепа витягнув м'яч з лінії, після несподіваної зрізки від Аспілікуети.
 
І хто б міг подумати, що найбільш гостро атакуючим гравцем команди Лемпарда в наступні хвилини стане Нголо Канте. Французу з правого флангу асистував Аспілікуета, після чого півзахисник зробив все сам – розвернувся, оглянув позиції партнерів, а коли не побачив продовжень, пробив що є сили в ближній кут. Адріан до такого готовим не був.
 
Однак на більше емоційного характеру «Челсі» не вистачило. «Сині» відчайдушно билися, але зачепитися за очки так і не змогли. До того ж, ще в першому таймі господарі були змушені робити дві заміни через пошкодження у своїх виконавців. Емерсон покинув межі поля відразу після першого гола – не зміг італієць відійти від отриманої раніше травми в повній мірі. А ось Крістенсена довелося міняти після жорсткого зіткнення з Томорі в штрафний Кепи. 1:2 – «скаузери» не дозволяють «Сіті» підійти дуже близько.
 
У наступному турі лондонський «Челсі» проведе свій черговий домашній поєдинок. Суперником колективу Френка Лемпарда стане Брайтон. Раніше цього ж дня зіграє свою гру й «Ліверпуль». Проти «Шеффілд Юнайтед».

Англійська Прем’єр-ліга6-й тур.

Челсі  Ліверпуль – 1:2

 Канте, 71 – Александер-Арнольд, 14, Фірміно, 30

 Томорі, 20, Ковачич, 85, Алонсо, 90+4 – Александер-Арнольд, 57, Фабіньо, 78

Челсі: Аррісабалага – Емерсон (Алонсо, 17), Томорі, Крістенсен (Зума, 42), Аспілікуета – Канте, Жоржиньо – Маунт, Ковачич, Вілліан – Абрахам (Батшуаї, 77).

Ліверпуль: Адріан – Робертсон, ван Дейк, Матіп, Александер-Арнольд – Хендерсон (Лаллана, 83), Фабіньо, Вейналдум – Мане (Мілнер, 72), Фірміно, Салах (Гомес, 90+3).

Арбітр: Майкл Олівер (Ашингтон, Велика Британія)

Стадіон: «Стемфорд Бридж» (Лондон, Велика Британія)

Удари (у площину): 13 (2) – 6 (3)
Кутові: 6 – 4
Оффсайди: 7 – 0.

ЧЕЛСІ-ЛІВЕРПУЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C
 

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lasua
А кто говорил, что Челси слабый противник? Как по мне, то поборются с Тотенхемом за третье место в сезоне. Очень приличный молодняк у лондонцев сейчас, и через пару лет будут и за чемпионат бороться
Libero GO
Повертати старі хвороби не треба. Могли додавити, але розконцентрація незрозуміла... ледь не втратили очки. Сіті такого не пробачать.
Ibracadabra
Победу принесли два шикарных стандарта
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ibracadabra
Да уж, второй тайм был тяжким: Челси изо всех сил старались уйти от поражения...
Ольга Миллер
Зацените мою юную упругую попку - http://kiski.best ❤️­­❤️­­❤️