Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

22 вересня 2019, 15:00
Формула 1
Гран-прі Сінгапуру 2019. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 23 вересня 2019, 12:36
10463
5

Феттель виграв гонку в Сінгапурі, несподіваний дубль Феррарі

Тріумф Феррарі і незадоволений Леклер

| Оновлено 23 вересня 2019, 12:36
10463
5
Феттель виграв гонку в Сінгапурі, несподіваний дубль Феррарі
Skysports.com

Топ-10: Феттель, Леклер, Ферстаппен, Хемілтон, Боттас, Альбон, Норріс, Гаслі, Хюлькенберг, Джовінацці

Очко за найшвидше коло: Кевін Магнуссен (Хаас)

На старті гонки в Сінгапурі Шарлю Леклеру вдалося залишитися лідером, стримавши Льюїса Хемілтона. Сам британець не без зусиль, але залишив позаду Себастьяна Феттеля, який на першому колі насідав на конкурента. Топ-5 замикали Ферстаппен і Боттас. Хемілтон досить швидко від'їхав від Феттеля і почав насідати на Леклера. Звична картина після Бельгії і Італії. В цілому, ситуація стабілізувалася і гонщики чекали або помилок, або перших піт-стопів. Довелося чекати піт-стопів.

Першим на піт поїхав Феттель, а потім Леклер. При цьому Себ виїхав перед Шарлем! По радіо молодий пілот Феррарі висловив явне невдоволення тим, що Себа таким чином вивели в лідери. Навряд чи це була задумка команди, просто більш ранній піт спрацював на користь німця, так як Леклер втратив час у трафіку.

 


Хемілтон тим часом сильно затягнув зі своєю зупинкою, повернувшись і позаду обох болідів Феррарі, і позаду Ферстаппена. Однак з більш свіжими шинами, що могло позначитися наприкінці гонки. Цікаво, що поки лідери вираховували стратегію і заїжджали в бокси, на 1-е місце тимчасово вийшов Антоніо Джовінацці на Альфа Ромео.

В результаті ситуація знову стабілізувалася: Феттель, Леклер, Ферстаппен і Хемілтон, але попереду було ще 30 кіл. Відзначимо виїзд машини безпеки через аварію Расселла і Грожана, проте ніхто з лідерів на піт вирішив не їхати. Леклер ж по радіо продовжував дивуватися, чому Феттеля зазвали на піт першим, і як він випередив напарника. Феттеля ж попередили, що після сейфіті-кара Леклер збирається атакувати і командних наказів не буде.

 



Після відходу машини безпеки Леклер спробував атакувати, проте не досяг успіху, а незабаром після цього через зупинку Переса виїхав ще один сейфіті-кар. Все це відігравало на користь Феррарі, які повільно, але впевнено їхали до фінішу. А потім з'явився ще один сейфіті-кар після аварії Райкконена і Квята.

У підсумку, постійно перериваючись на машини безпеки, гонщики все ж фінішували, і зробили це без в тому ж порядку: Феттель і Леклер, за ними Ферстаппен, а Мерседес поза трійкою.

Несподіваний тріумф Феррарі на трасі, де від них не чекали взагалі нічого. Дубль Скудерії, який зіграє на їхню користь в боротьбі з Ред Буллом за 2-е місце Кубка конструкторів. Феттель же здобув свою першу перемогу з Гран-прі Бельгії 2018 року. Леклер може бути засмучений, але Себ не винен, що ранній піт зіграв на його користь.

Не можна не відзначити рідкісну відсутність на подіумі Мерседеса (помилка з дуже пізнім піт-стопом Хемілтона), а також 7-е місце Ландо Норріса. Кращий серед пілотів поза топ-3 команд. Юний британець, незважаючи на всі перипетії гонки, стабільно їхав 7-м, не помилявся і привіз Макларену важливі очки.

Плюс заїзд в очки Гаслі і Джовінацці.

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 296
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 231
3. Шарль Леклер (Феррарі) - 200

4. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 200
5. Себастьян Феттель (Феррарі) - 194

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
chupackabra86
Уточнення.
Магнуссен не отримав очко за найшвидше коло. Очко за найшвидше коло дають лише тоді, коли пілот який його поставив фінішував в першій десятці.
Mr.Value
Ух, если бы мне неделю назад сказали, что у феррари будет дубль, с учётом того, что преимущество на таких трассах было полностью за мерседесами, то я бы рассмеялся. Ну и Феттель удивил, конечно)
lasua
Самая унылая гонка сезона. Почти без обгонов у топов, и пара обгонов в конце второго эшелона. Ни одного открытого крыла ДРС за гонку у топов. Все попутки обгона завершились авариями. Жаль Леклера, команда тупит не менее прошлого сезона.
ya_3
Нудоть полная! (((
Я понимаю, что в Сингапуре может быть полно зрителей на самой трассе, но по телевизору смотреть этот "трамвай" за очередным сефити-каром на узких улочках нет никакого удовольствия...