Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 вересня 2019, 16:25
5840
7

Україна вперше пробилася в 1/4 фіналу чемпіонату Європи

На попередніх фінальних турнірах українці грали тільки на груповій стадії

| Оновлено 22 вересня 2019, 16:25
5840
7
Україна вперше пробилася в 1/4 фіналу чемпіонату Європи
Збірна України зразка 2019 року вже вписала свої прізвища в історію українського волейболу. Наша збірна встановила досягнення, якого раніше ще не було - вона вийшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи.
 
Всього лише п'ятий раз українці беруть участь у фінальних етапах. І хоча кращими досягненнями для нашої команди вважаються 6 і 7 місця в 1993 і 1997 роках відповідно, тоді наша збірна при 12 учасниках фінального етапу посідала треті місця в групі і до плей-оф не виходила.
 
Тепер же при 24 учасниках, наша збірна не тільки зуміла подолати груповий етап, а ще й пройшла стадію 1/8 фіналу, обігравши Бельгію з рахунком 3:2.
 
Якщо ж говорити персонально про наших волейболістів, то цей успіх, звичайно ж, не випадковий. Протягом багатьох років в Україні завжди народжувалися хороші гравці, але через відсутність належної уваги до них, фінансування, і до волейболу в цілому, вони були змушені шукати щастя за кордоном. Причому часто волейболістам доводилося змінювати громадянство, щоб виступати за сильні збірні, які постійно брали участь у великих міжнародних турнірах, включаючи чемпіонати світу та Європи, Олімпійські ігри.
 
Щодо самої України, то тут на високому рівні більш як півтора десятка років виступала тільки одна команда - харківський «Локомотив». Вона незмінно ставала чемпіоном країни, брала участь в єврокубках і одного разу навіть виграла один з європейських трофеїв - Кубок топ-команд в 2004 році. До речі, з 14 гравців нинішнього складу збірної 12 свого часу мали відношення або до «Локомотиву», або до іншого харківського клубу «Юракадемії». І тільки Юрій Семенюк та Олександр Гладенко ніколи не виступав в цих командах.
 
В даний час гравці нашої збірної знаходяться, можна сказати, в самому розквіті сил. У багатьох з них вже є величезний досвід виступу в зарубіжних клубах і чемпіонатах, причому найпрестижніших - італійському, французькому, російському, польському та інших. Але, найголовніше, що нинішнє покоління гравців вже не намагається змінювати громадянство на догоду своїй подальшій спортивній кар'єрі, а продовжує виступи, і як бачимо, успішно за свою країну Україну.
 
Побажаємо нашим хлопцям подальших перемог. І нехай в 1/4 фіналу Сербія виглядає явним фаворитом, гра з бельгійцями показала, що нічого неможливого немає. Вболіваємо за нашу команду! 
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Барком-Кажани посів підсумкове 12 місце у польській Плюс Лізі
Волейбол | 21 квітня 2024, 23:32 1
Барком-Кажани посів підсумкове 12 місце у польській Плюс Лізі

У порівнянні з попереднім сезоном підопічні Угіса Крастіньша піднялися на одну сходинку вище

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 83
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vbolivalnyk-Peter
Те що волейбол занехаяний в Україні в тому числі і "заслуга" ЗМІ. В гонитві за дзвінкою монетою мас-медіа нічого крім футболу у нас не бачать. Так забули з Баскетбол, волейбол, гандбол, хокей... Таке враження що крім футболу та біатлону в державі нічого не було. Однак баскетболісти нагадали про себе всупереч усьому ( Дякую Фратолло), потім майже паралельно Мотор в гандболі та чоловіча і жіноча збірні з волейболу заявили про себе в Європі (і це було на фоні ненайкращих результатів наших футбольних команд) і ЗМІ різко згадали, що у нас є і інші види спорту!!!! Переконаний, якщо би по телевізору більше показували Гандбол, Волейбол, Баскетбол, Хокей... То і дітей, які би хотіли займатися цими видами спорту, було би значно більше, а попит завжди породжує пропозицію, тому і гуртків з цих видів спорту стало би значно більше - і виріс би рівень загальнонаціональний і т.п. і т.д.....
Андрей Шав
так зараз і футбол нема де дивитись, раніше хоч 2+2 щось показував, тепер на уніан.
Залишилась лише перша ліга на хспорті і зб України на трк.
Borys Yablonski
Чому не згадали про львівську команду "Барком Кажани"? Горден Брова, Юрій Семенюк (цього сезону перейшов до бельгійського Маасейка) і Тренер збірної Угіс Крастіньш саме з цієї команди!
Александр Балицкий
Все класс! Но где харьковский волейбол?