Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 вересня 2019, 18:26
9931
3

Ворскла – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

З амбітними завданнями, але в плачевній турнірній ситуації

| Оновлено 22 вересня 2019, 18:26
9931
3
Ворскла – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Динамо Київ

У суботу в рамках восьмого туру Української Прем'єр-ліги полтавська «Ворскла» прийматиме київське «Динамо». Турнірне становище обох команд, безсумнівно, викликає негативні емоції у їхніх шанувальників. Особливо це стосується уболівальників київського клубу, керівництво якого перед стартом нового сезону заявляло про намір боротися за чемпіонство. Але перед стартом поточного туру відставання «біло-синіх» від  «Шахтаря», який очолює турнірну таблицю, становило тринадцять очок, і в такій ситуації тільки закоренілі оптимісти можуть замислюватися про те, що «Динамо» зуміє надолужити згаяне.

У минулий четвер кияни, нарешті, перервали свою катастрофічну безвиграшну серію, яка налічувала шість поєдинків (чотири зустрічі чемпіонату і дві - в 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів). Ця довгоочікувана вистраждана перемога далася господарям поля нелегко, адже єдиний результативний удар у ворота шведського «Мальме» було завдано в кінцівці матчу. Звичайно, говорити про вихід київського колективу з кризи дуже передчасно. Але перший успіх команди під керівництвом Олексія Михайличенка повинен сприятливо позначитися на психологічному стані футболістів. Адже, якщо сподіватися на виправлення турнірної ситуації в чемпіонаті, то за поповнення очкового багажу необхідно прийматися вже зараз.

Але і перед «Ворсклою» стоять цілком певні завдання, пов'язані з попаданням до першої шістки. Тому полтавці точно не збираються ставати плацдармом для повернення на переможну колію свого найближчого суперника. Тим більше, що команда Віталія Косовського демонструє цілком презентабельну гру, яка, правда, не завжди приносить бажаний результат. Ось і в останніх двох зустрічах «зелено-білих» чекало розчарування: за поразкою в матчі з «Олександрією», яка розігралася, було фіаско у Львові, де «Карпати» проявили характер і перемогли полтавчан.

Неприємним моментом для «Ворскли» стала травма Едіна Шехича, котрий вибув з ладу як мінімум до кінця року. Адже боснієць встиг нанести вже два результативні удари в новому сезоні. Зате повернувся в загальну групу Дмитро Кравченко, який не виходив на поле в офіційних матчах з жовтня 2018-го. У «Динамо» відзначимо Мохаммеда Кадірі, котрий опинився в лазареті. Ганець став важливим «гвинтиком» в ігровому механізмі команди Михайличенка, і тренерському штабу доведеться поламати голову над заміною прогалини в центрі поля. У поєдинку проти «Мальме» позицію Кадірі закривав Сидорчук, а як буде далі - подивимося. За словами головного тренера «біло-синіх», в умовах щільного графіка роботи вистачить на всіх. Крім того, в Полтаві зможе зіграти Беньямін Вербич, який відбув дискваліфікацію.

В очних протистояннях «Ворскла» та «Динамо» зустрічалися понад півсотні разів. Кияни перемагали в 38-ми матчах, в той час як «зелено-білі» всього чотири рази святкували успіх. Ще в дев'яти поєдинках була зафіксована нічия. У минулому сезоні кияни двічі з мінімальним рахунком обіграли полтавський колектив. У Києві результат протистояння вирішив автогол Ардіна Даллку, який вже покинув «зелено-білих», а в Полтаві перемогу «динамівцям» приніс результативний удар Віктора Циганкова.

Матч між «Ворсклою» та «Динамо» обслуговуватиме суддівська бригада на чолі з Юрієм Можаровським. Львів'янин в поточному сезоні відпрацював на одному поєдинку, в якому «Маріуполь» з рахунком 2:1 обіграв «Олександрію». Представники клубу з Кіровоградщини залишилися вкрай незадоволені арбітражем тієї зустрічі. «Ключовим моментом став незарахований арбітром гол у ворота «Маріуполя». Можаровський скасував наш гол і відразу ж поставив в наші ворота пенальті, якого, на мій погляд, не було. Лучкевич був першим на м'ячі, а Федорчук його зачепив», - зазначив після гри в Маріуполі Володимир Шаран.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Ткаченко, Пердута, Чеснаков, Сапай, Васін, Петрович, Дитина, Луїзао, Габелок, Баєнко, Коломоєць.

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Бурда, Кадар, Караваєв, Сидорчук, Шепелев, Циганков, Буяльський, Де Піна, Родрігеш.

22 вересня, неділя

«Ворскла» — «Динамо»
Полтава. Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського. 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ВОРСКЛА - ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)
Прогноз Sport.ua — 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
polesse2000
Taran, 22.09.2019 09:09 супер-пупер-грандом еврофутбола Мальме ----------------
Твой высер кротяка надо было начинать с того , что этот гранд Мальме пару лет назад когда они были еще слабее чпокнуло твою "Восточную Барсельену" или у тебя провалы в память из-за чрезмерного употребления пиретроидов. Срочно обратись к санитарам
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил